Harper toont zich voor Jumbo-Visma in Ruta del Sol: “Ik had het nog beter kunnen doen”

Harper toont zich voor Jumbo-Visma in Ruta del Sol: “Ik had het nog beter kunnen doen”

foto: Cor Vos

woensdag 19 februari 2020 om 19:33

Chris Harper was een van de verrassingen in de eerste etappe van de Ruta del Sol. De Australische aanwinst van Jumbo-Visma viel achter het leidende duo Jakob Fuglsang en Mikel Landa meerdere keren aan, maar kwam niet weg. Uiteindelijk eindigde Harper op de zevende plaats. 

“Ik voelde me erg goed”, zo laat Harper weten op de website van Jumbo-Visma. “Voornamelijk op de beklimmingen. Ik heb meerdere keren geprobeerd om aan te vallen, maar het lukte me niet om weg te komen. Uiteindelijk moest ik lossen vlak voor de top, waarna het me niet meer lukte om aan te sluiten in de afdaling. Dat is jammer, want ik denk dat ik het nog beter had kunnen doen.”

“Het geeft me vertrouwen. Ik had persoonlijk meer verwacht van de Tour de la Provence vorige week en dan is het goed om te zien dat alles nu de goede richting op gaat. De komende dagen worden zwaar, maar ik hoop om mijn positie te behouden”, eindigt Harper.

Arthur van Dongen
“Chris heeft zichzelf goed gemanifesteerd op de laatste beklimming”, gaat ploegleider van dienst Arthur van Dongen verder. “Maar hij werd vlak voor de top verrast, waardoor hij niet meekon met de eerste achtervolgende groep.”

“Het was een eerlijke etappe waarin iedereen op de juiste plaats is geëindigd. Dit resultaat belooft veel voor de resterende etappes”, aldus Van Dongen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Klaas Foppen 19 februari 2020 om 19:41

Kan zomaar weer een topper in wording zijn.

chasse patat 19 februari 2020 om 20:01

Het leek er op alsof Tolhoek de kopman was. Harper ging steeds mee in de achtervolging om mee aan te vallen op de klim. Als hij zich wat rustiger had gehouden als een kopman geloof ik graag dat hij nog beter had gekund. Vanaf nu is de hierarchie in deze koers in ieder geval duidelijk.

S. Morgenstern 19 februari 2020 om 20:11

Hij geeft aan dat het aanvallen waren om weg te komen. Tolhoek zat ook niet de hele tijd in de groep, dus had het sowieso weinig weg van rijden voor Tolhoek als kopman.

Sebas 20 februari 2020 om 07:50

Niet mee eens @Morgenster

Het was volgens mij totaal niet aan Harper om de gashendel open te draaien aan kop van die groep en hij deed relatief lange beurten terwijl hij duidelijk niet weg kwam. Tollie zat erachter te spartelen en die was inderdaad wat minder.

S. Morgenstern 20 februari 2020 om 09:06

Harper vond het wel aan hem om te proberen weg te komen. Prima toch, zo'n renner die wil kijken wat hij waard is en zich niet druk maakt aan wie het is om verschil te maken?! Wanneer je constant bij de beste zit wanneer er afscheidingen zijn, dan is het ook heel legitiem om zelf bij te dragen aan die afscheidingen.

Dat je Tolhoek achterin en soms achter de groep zag zitten, geeft daarnaast toch ook duidelijk aan dat het niet versnellingen voor hem waren? Harper had wat dat betreft geen enkele aanleiding om voor Tolhoek op kop te versnellen, als het al logisch was om in zo'n gezelschap kopwerk te doen voor hem, dus waarom we dat erin moeten zien is me een raadsel.

Kelder is de Man 19 februari 2020 om 20:23

Goeie aanwinst. Tot wanneer heeft deze jongen getekend? Hou wel van die foute bril helm scheef op de kop hangende renners.

Explorer 19 februari 2020 om 21:29

Ik hou daar ook van, lijkt wel een vent van 50+ die net een toertocht heeft volbracht met de wind vol in de bakkus. . Prachtig gereden overigens, even z’n plek zoeken en zichzelf ontdekken.

volger 20 februari 2020 om 06:31

Contract tot en met 2021
https://www.procyclingstats.com/rider/chris-harper

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair