Harm Vanhoucke: “Hier vijfde worden geeft fantastisch gevoel”

donderdag 25 maart 2021 om 08:31
Harm Vanhoucke: “Hier vijfde worden geeft fantastisch gevoel”

foto: Cor Vos

Harm Vanhoucke vestigt zijn naam steeds meer. In de eerste bergrit van de Ronde van Catalonië werd de klimmer van Lotto Soudal vijfde, in een groepje met Geraint Thomas, Sepp Kuss en Hugh Carthy. “Om hier vijfde te eindigen tussen dergelijke grote namen geeft me uiteraard een fantastisch gevoel”, zegt Vanhoucke.

“Het is fijn om mijn vormpeil van Parijs-Nice tijdens de eerste aankomst bergop in Catalonië bevestigd te zien. Ik voel me zelfs nog iets beter dan vorige week”, aldus de 23-jarige coureur. “Toen Kuss, Yates en Valverde wegreden, was het moeilijk om hen te volgen, maar na de tegenaanval van Chaves stokte het tempo en zag ik mijn kans om zelf een aanval te plaatsen.”

“Ik moest echt diep gaan in de laatste drie kilometer om mijn voorsprong te behouden. Dat lag wellicht aan de hoogte waarop we ons bevonden. Stikkapot bereikte ik de meet, maar uiteindelijk heeft het wel een vijfde plaats opgeleverd”, vertelt een blije Vanhoucke, die opgeklommen is naar de twaalfde plek in het algemeen klassement op 1.30 minuut van leider Adam Yates.

“Het zou mooi zijn om een top-10-plaats in het algemeen klassement te behalen. Het team ondersteunt me alleszins in die ambitie en wie weet valt er de komende dagen misschien nog een tweede ritoverwinning uit de bus”, geeft hij aan. Lotto Soudal won op de openingsdag ook al de etappe met Andreas Kron.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

Vinyakke 25 maart 2021 om 08:51

Leg die maar meteen wat langer vast vooraleer de teams met de grotere budgetten aan de deur kloppen met hun fantastische verhaaltjes, met de nadruk op fantast. Hopelijk kunnen nog enkele jongeren doorbreken bij Lotto in navolging van Vermeersch, kron, Vanhoucke, Ewan en eerder ook Lambrecht, Wellens en Benoot. Komen ze de jeugdopleiding afromen met van wilder en andere vandenabeeles en dan nog lukt het om toptenners af te leveren. Waarom wordt de opleiding van DSM en andere zoveel hoger ingeschat eigenlijk? Types Leknessund, hirschi, poga & REV aantrekken vind ik amper een verdienste, het talent spat er vanaf.

0
Panache 25 maart 2021 om 11:38

De fanbril vertroebelt, dus discussie voeren heeft dan weinig zin. Je zet zelf Ewan in het rijtje 'doorbraken bij Lotto' terwijl deze sprinter op zijn 24e bij de ploeg kwam met 29 profzeges op zijn palmares.

Wat TJV doet (Roglic) en DSM destijds (Dumoulin) is van een andere orde. Een talentvolle renners omvormen tot een veelwinnaar incl. een grote ronde op het palmares is van een geheel andere orde dan hier en daar een rit kapen.

0
CeRo 25 maart 2021 om 11:38

Inderdaad, dat die jongens talent hebben ziet iedereen. Ik vind persoonlijk mensen zoals Savio en Vaughters goede talentspotters. Zij leggen met weinig budget renners van de 2de lijn vast zoals Ballerini, Sosa, Bernal, Carthy, Carr, .. en maken daar toprenners van.

0
Vinyakke 25 maart 2021 om 12:16

@ panache
Ik heb het ook niet over het winnen van een grote ronde. Dat zie ik ze bij Lotto inderdaad niet klaarspelen. Alle credits daarvoor naar dsm, jumbo en dergelijke. Ik heb het over de keuzes van de jeugd tegenwoordig. Er wordt hen een hoop geld aangeboden om bij hen de nieuwe dumoulin te worden, ik geef CeRo helemaal gelijk en voel ook veel meer voor Savio en vaughters op dat gebied. En wat Ewan betreft: die heeft net als greipel destijds toch echt stappen gezet bij Lotto toch? Als die bij mitchelton was gebleven had zijn palmares ter mi toch magerder uit gezien.

0
Limal 25 maart 2021 om 12:45

"De fanbril vertroebelt, dus discussie voeren heeft dan weinig zin."

Interessante uitspraak om een discussie mee te beginnen, Panache… Met het verkeerde been uit bed gestapt?

0
Peetvader 25 maart 2021 om 10:42

Mooi inderdaad dat deze bij een team als Lotto rijdt. Dit laat hem toe nog te demarreren op 3km wanneer hij zich goed voelt.

0
S'mon 25 maart 2021 om 12:39

En dat siert hem, hij is niet bang om een klop van de hamer te krijgen!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone