Gunnewijk in andere rol terug bij Orica-AIS
Foto: Sirotti
dinsdag 5 april 2016 om 14:00

Gunnewijk in andere rol terug bij Orica-AIS

Loes Gunnewijk zette vorig jaar als renster van Orica-AIS tijdens het seizoen een punt achter haar actieve wielerloopbaan. Nu keert de 35-jarige Nederlandse terug bij de Australische ploeg, maar dan in een andere rol. Ze krijgt de kans om via een stage het vak van ploegleider onder de knie te krijgen.

Gunnewijk volgde eind vorig jaar bij de UCI in Aigle een ploegleiderscursus en mag het nu in de praktijk laten zien. “Ik kijk er enorm naar uit om met de meiden te werken en aan mijn nieuwe carrière te beginnen”, vertelt ze op de website van Orica-AIS. “Er valt nog heel veel te leren, dus het is een groot voordeel dat ik de ploeg al zo goed ken. Zij zijn mijn tweede familie.”

“Het is geweldig om Loes, die de ambitie koestert om in de toekomst ploegleider te worden, weer aan boord te hebben”, zegt sportdirecteur Gene Bates. “Ze heeft vorige maand al een voorproefje gekregen tijdens wedstrijden in Drenthe en is er tijdens de Energiewacht Tour opnieuw bij.”

Haar eerste echte rol krijgt Gunnewijk op 22 mei bij de GP Cham-Hagendorn. Vervolgens neemt ze ook de Boels Hills Classic en Gooik-Geraardsbergen-Gooik voor haar rekening. Ze werkt dit seizoen nauw samen met de huidige ploegleiders Bates en Martin Barras.

 
1 Reacties
Sorteer op:
6 april 2016 02:02
En Marijn de Vries zat afgelopen zondag al in de wagen van team Drops. Gaat goed met de Nederlandse dames.

Reacties zijn gesloten.