Greipel wacht nog op eerste zege: “De ploeg reed fantastisch”

dinsdag 22 januari 2019 om 19:19
Greipel wacht nog op eerste zege: “De ploeg reed fantastisch”

foto: Cor Vos

André Greipel zou zijn ploeg Arkéa-Samsic wel enkele ritzeges bezorgen in La Tropicale Amissa Bongo. Zo was toch de algemene gedachte. De Duitse sprinter leed echter al twee spurtnederlagen. “Doodzonde, aangezien de ploeg geweldig heeft gereden”, zo liet hij weten na afloop van de tweede etappe.


Greipel hoopte in finishplaats Okondja op zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Arkéa-Samsic, maar opnieuw bleek de Italiaan Niccolò Bonifazio sneller. “Ik begon mijn sprint op driehonderd meter van de finish, maar Bonifazio passeerde me in de laatste vijftig meter”, was zijn korte reactie. “Het is zonde, want de ploeg heeft geweldig gereden.”

Verantwoordelijkheid
Oud-sprinter Sébastien Hinault – die tegenwoordig als ploegleider verbonden is aan de ProContinentale formatie – is langer van stof. “Het was een moeilijke etappe, met een razendsnelle start. Het was onmogelijk om de boel te controleren, aangezien de andere ploegen hun verantwoordelijkheid niet namen.”

“Uiteindelijk hebben we besloten om de koers tóch in handen te nemen. Hierdoor konden we de kopgroep alsnog inrekenen. Uiteindelijk werd André geklopt door Bonifazio. We zijn nu allemaal moe, en Greipel is uiteraard teleurgesteld. Maar hij kan trots zijn op de ploeg!”, blijft Hinault optimistisch.

Wellicht dat Greipel morgen wél zijn eerste seizoenszege kan boeken, als het peloton – na een relatief vlakke etappe – finisht in Franceville.

Dit artikel delen:

5 Reacties

ah-ja 22 januari 2019 om 19:22

Spreek de gorilla trouwens Frans?

xistnc 22 januari 2019 om 19:43

‘Nog altijd’, na twee etappes. Tja.

girardengo 22 januari 2019 om 21:19

En op 22 januari…

Mwielerfan 22 januari 2019 om 22:44

300m klinkt alsof de lead out niet perfect was

Binda 23 januari 2019 om 11:55

“Het was onmogelijk om de boel te controleren, aangezien de andere ploegen hun verantwoordelijkheid niet namen.”

Wat een grap, net alsof andere ploegen verantwoordelijkheid hebben. De enige verantwoordelijkheid die ze hebben is de ploeg van Greipel zodanig te vermoeien zodat ze Greipel niet perfect af kunnen zetten. Dat hebben de andere ploegen blijkbaar goed gedaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair