Gregor Mühlberger slaat dubbelslag in klimtijdrit Sibiu Tour

zondag 26 juli 2020 om 12:12
Gregor Mühlberger slaat dubbelslag in klimtijdrit Sibiu Tour

foto: Cor Vos (archief)

Gregor Mühlberger heeft de macht gegrepen in de Sibiu Tour. De Oostenrijker van BORA-hansgrohe was veruit de sterkste in de klimtijdrit naar Arena Platos en wist ploeggenoot en leider Patrick Konrad op meer dan één minuut te fietsen.

Wie wint de tiende editie van de Sibiu Cycling Tour? De beslissing moest vallen in een klimtijdrit van Curmătura Ștezii naar Arena Platos. De renners kregen een tijdrit van 12,5 kilometer voorgeschoteld aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%. Het leek vooral een duel te worden tussen BORA-hansgrohe-ploegmaten Gregor Mühlberger en Patrick Konrad.

Aandacht voor de vroege starters
Het verschil tussen beide mannen was voor aanvang van de tijdrit slechts drie seconden in het voordeel van Konrad. Maar eerst ging de aandacht uit naar de vroege starters. De eerste richttijd werd neergezet door Rémi Capron. De slechts 20-jarige Fransman van Akros-Excelsior-Thömus deed 28 minuten en 47 seconden over zijn klimtijdrit.

Capron stond dus even in het middelpunt van de belangstelling, maar zijn tijd werd al snel verbeterd door Emil Dima. Het laatste woord was echter aan de tijdritspecialisten en de klassementsrenners. Zo zagen we oude bekende Serghei Țvetcov, deze week uitkomend voor de Roemeense selectie, een nieuwe snelste tijd neerzetten.

Ongenaakbare Mühlberger doet uitstekende zaken 
Țvetcov bleek echter niet opgewassen tegen Gregor Mühlberger. De Oostenrijker won eerder deze week al de koninginnenrit met aankomst aan Bâlea Lac en liet vandaag zien de beste klimmer te zijn in deze Sibiu Tour. Mühlberger wist als enige renner een tijd net boven de 26 minuten te realiseren. Matteo Badilatti moest als naaste belager meer dan een minuut toegeven.

Konrad hoopte vandaag de Sibiu Tour op zijn naam te schrijven, maar moest duidelijk (een verlies van meer dan een minuut) zijn meerdere erkennen in ploeggenoot Mühlberger. Die laatste hoeft vanmiddag alleen nog maar de relatief vlakke slotetappe richting Sibiu te overleven. Adne van Engelen eindigde namens Bike Aid overigens knap als zevende in de klimtijdrit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 26 juli 2020 om 12:20

Grappig, kende deze man eigenlijk nauwelijks los van dat die een keer in de een rit pakte in de Binckbank Tour. Zie net dat die ook gewoon top 25 in de Tour heeft gereden vorig jaar in de zelfde tijd als Bennett.

Kannibaal van Schepdaal 26 juli 2020 om 12:29

Zo zie je maar dat je je niet zo moet focussen op de geel-zwarte brigade. Mühlberger heeft zich al wel vaker laten zien.

Deo 26 juli 2020 om 12:40

Reed vorig jaar inderdaad een erg sterke tour met regelmatig dagen waar hij lang bij Buchmann kon blijven.

Rawolf 26 juli 2020 om 14:33

Muhlberger moet je toch wel zijn opgevallen in de Tour van 2019?

denistel 26 juli 2020 om 12:34

meer dan een minuut voorsprong wel knap hoor

Jan Blokland 26 juli 2020 om 13:14

Konrad is natuurlijk ook niet echt een specialist. En laten we eerlijk zijn. Het deelnemersveld is nou ook niet om naar huis te schrijven. De uitslag is eigenlijk gewoon normaal te noemen.

Dumoulinke 26 juli 2020 om 13:01

Complimenten aan het adres van BORA of een van haar renners is nergens voor nodig. Dit deelnemersveld is dusdanig onbeduidend dat zelfs het voormalige Roompot hier – bij absentie van Bora en een beetje Israel – het volle pond had gepakt. Niet meer dan normaal dat Muhlberger en Konrad die andere mannen die maar duizend euro per maand verdienen met fietsen naar de vaantjes rijden.

Baik-Baik 26 juli 2020 om 13:02

Slik buiten tijd gefietst. Die had van dit rondje waarschijnlijk wel meer verwacht.

Wheely 26 juli 2020 om 13:34

Onze Adne heeft zowaar Rebellin van de 7e plek in het AK gestoten!

Pietspeed 26 juli 2020 om 19:20

Nog knapper de 8e stek van de 48 jr. Rebellin lijkt me zo.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair