Greg Van Avermaet (13de): “Tevreden met mijn wedstrijd, niet met resultaat”

zaterdag 20 maart 2021 om 17:23
Greg Van Avermaet (13de): “Tevreden met mijn wedstrijd, niet met resultaat”

© Cor Vos

Greg Van Avemaet gaf een prima indruk in Milaan-San Remo en kon tot diep in de finale nog rekenen op de steun van ploegmaats Oliver Naesen en Andrea Vendrame. Een mooie ereplaats leverde dat echter niet op. “Jammer, want op de Poggio kon ik mee met de besten.”

De mannen van AG2R-Citroën lieten zich in de Primavera in positieve zin opmerken. En dat was ook de eerste conclusie van Van Avermaet. “De ploegmaats hebben prima werk geleverd om mij in goede positie voorin te houden op de Cipressa en aan de voet van de Poggio. Een ideale uitgangspositie.”

“Ik ben ook tevreden dat ik op de Poggio de beteren kon volgen. Ik was er”, zegt de Olympische kampioen. “Maar in de straten van San Remo werd het een moeilijke klus. In de achtervolging op Jasper Stuyven heb ik een keer een gat gedicht op Maximilian Schachmann en Michael Matthews, maar ik herstelde na die inspanning niet helemaal meer.”

Van Avermaet sprintte finaal naar een dertiende plaats. “Waardoor ik ondanks mijn goede prestatie alsnog ontgoocheld ben. De ploeg deed het goed, maar dat levert geen toptienplaats op. We moeten het er mee doen. Dat ik op de Poggio standhield, is wel een opsteker richting wat komen moet.”

Volgende vrijdag begint Van Avermaet aan het Belgische luik van de klassiekers met E3 Saxo Bank Classic. “Hopelijk kunnen we de volgende weken wel een resultaat pakken. De Vlaamse wedstrijden passen toch nog iets beter bij mijn mogelijkheden dan deze Milaan-San Remo.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

adelaarvanantwerpen 20 maart 2021 om 17:27

Hij was juist mee op de poggio wat sterk was, maar had daarna helemaal niets meer over.

Beekman 20 maart 2021 om 17:55

Zijn beste tijd gehad, een paar procentjes minder en dat maakt het verschil.

nickdt 20 maart 2021 om 19:55

En doe alsjeblieft die potsierlijke gouden helm af.

Stablinsky 20 maart 2021 om 20:40

Hij draagt die helm enkel nog voor zijn dochtertje, omdat ze haar papa snel zou herkennen.

Atapumafanclub 20 maart 2021 om 21:10

Dit is toch ook geen wedstrijd voor den Greg. Zou Olivers Naesen(ooit al eens 2e), niet met tegenzin knechten voor GvA?
Alle respect voor zijn carrière, maar de beste tijd lijkt geweest. In het Vlaamse zal hij zeker nog kort gaan rijden, maar hier?

Polleke 20 maart 2021 om 22:05

Dan moet Naessen eerst zorgen dat hij mee voorin komt, ze zullen vanaf volgende week meer aan elkaar hebben….

Gitan 20 maart 2021 om 23:32

Net zoals het bij MSR nog niet in steen stond dat De Grote Drie de rest ging overklassen, schrijf ik de AG2R-équipe nog niet af. Ook in de kasseiklassiekers moet de wedstrijd nog altijd eerst gereden worden, en zeker qua collectieve sterkte zijn Jumbo en Alpecin te pakken.

Je merkt toch ook dat WvA en MvdP soms wat schrik lijken te hebben van elkaar en naar aloude jaren ’70-traditie liever hebben dat een ander wint dan 1 van hen. Dat kan ook voor AG2R mogelijkheden bieden.

Lance4eva 21 maart 2021 om 10:56

Ik denk dat ze inmiddels ook wel weten dat het stuivertje wisselen is, dus dat lijkt mij niet.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair