Gloag zeventiende bij debuut voor Jumbo-Visma: “Veelbelovend voor de toekomst”

zondag 2 oktober 2022 om 09:31
Gloag zeventiende bij debuut voor Jumbo-Visma: “Veelbelovend voor de toekomst”

Thomas Gloag in zijn eerste koers voor Jumbo-Visma - foto: Cor Vos

De jonge Britse klimmer Thomas Gloag maakte zaterdag in de Giro dell’Emilia zijn debuut voor Jumbo-Visma. De 21-jarige renner liet in de lastige Italiaanse eendagskoers meteen zien dat hij uit het goede wielerhout is gesneden. Gloag werd namelijk keurig zeventiende, op iets meer dan twee minuten van winnaar Enric Mas.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De beloftevolle klimmer uit Londen kon lang mee met de beste klimmers en was uiteindelijk de beste renner van Jumbo-Visma in de daguitslag. Ploegleider Addy Engels was na afloop onder de indruk van de Britse nieuwkomer. “Als stagiair en als jonge renner voor het eerst op dit niveau rijden en zeventiende worden is knap. Dat is heel veelbelovend voor de toekomst”, concludeert de oud-renner op de website van Jumbo-Visma.

De Nederlandse formatie ging niet met een uitgesproken kopman van start in de Giro dell’Emilia. “Hierdoor was iedereen vrij om voor eigen kans te gaan”, legt Engels uit. Rick Pluimers greep zijn kans en maakte deel uit van de vroege vlucht. “Rick had ambitie om in de kopgroep te zitten. Dat lukte, dus dat was mooi.”

In de finale was het vervolgens aan de betere klimmers. Engels: “Deze wedstrijd is enorm lastig, ook gezien het sterke deelnemersveld. Op de plaatselijke rondjes moesten de jongens allemaal een eigen gevecht uitvechten om erbij te blijven. Uiteindelijk kwamen we tekort voor een uitslag, maar de jonge jongens hebben het echt wel goed gedaan.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 2 oktober 2022 om 10:06

Was inderdaad uitstekend deze jongen. Hagenes als broekie netjes de koers uitgereden en Pluimers kan ook tevreden zijn. De toekomst ziet er fraai uit voor de ploeg met zoveel talent bergop en voor het heuvelwerk. Ryan en Staune-Mittet gaan in Frankrijk als een speer.

2
Murcia 2 oktober 2022 om 10:16

@Lay On
Vind ik wel meevallen, Kooij is al doorgebroken als sprinter, Vader en Leemreize ontwikkelen zich door bergop en Loe van Belle lijkt een heuvelpuncher te gaan worden. Voor de kleine vijver die Nederland heeft halen ze er best wat goede vissen uit.

1
Wim Kruithof 2 oktober 2022 om 11:39

Lay On, lay low… komt dik in orde met ‘onze nationale lichting’…

0
goldone123 2 oktober 2022 om 12:25

Ja ziet er goed uit tijmen graat ook gwn goed, zo de nederlanders komen er vanzelf.

0
Lay On 2 oktober 2022 om 10:10

Prima voor de ‘ploeg’, maar voor het Nederlandse gehalte van Jumbo-Visma lijkt de opkomst van al die buitenlandse klimtalenten de doodsteek.

-1
de adelaar 2 oktober 2022 om 09:40

Hulde, idd een uitslag die er mag zijn

0
goldone123 2 oktober 2022 om 11:54

Er komen nog wel een paar klim talenten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone