Giulio Ciccone geopereerd aan neustussenschot
foto: Cor Vos
zondag 15 november 2020 om 09:25

Giulio Ciccone geopereerd aan neustussenschot

Giulio Ciccone is met succes geopereerd aan zijn neustussenschot, zo laat de Italiaanse klimmer weten via Instagram. De ingreep vond plaats in zijn thuisland Italië. “Ik zal vanaf nu niet alleen maar met mijn mond open koersen”, voegt Ciccone er gekscherend aan toe.

Met de operatie aan het neustussenschot wordt gepoogd om ademhalingsproblemen tegen te gaan. Ciccone heeft hier al enkele jaren last van. “Het heeft meerdere jaren geduurd, maar ik ben eindelijk geopereerd aan mijn neus. Mijn neustussenschot stond volledig verkeerd, waardoor het ook niet meer functioneerde.”

“Ik moet dokter Tito Marianetti bedanken voor zijn professionele aanpak en zijn bereidheid om de operatie uit te voeren. Ik ben in de beste handen”, aldus Ciccone, die begin september al last had van het coronavirus. De klimmer van Trek-Segafredo bleek echter wel op tijd fit voor de Giro d’Italia.

De 25-jarige renner moest in de Italiaanse ronde echter vroegtijdig opgeven wegens acute bronchitis. Ciccone begon 2020 nog veelbelovend met winst in de Trofeo Laigueglia, maar dat was nog voor de uitbraak van de coronacrisis.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
15 november 2020 11:18
Zoals het er nu staat lijkt het alsof het of een riskante operatie is, of eentje welke doktoren niet zondermeer willen uitvoeren.
Iemand enig idee hoe het zit met zo'n operatie.



Zou dit nu vallen onder mechanische doping ;) :p :) :p
15 november 2020 12:07
Vroeg me al af waarom ie niet boven het gras stak. Duidelijk nu.
15 november 2020 12:07
Schijnt heel pijnlijk te zijn. Legubur ook als je weet hoe die operatie in z'n gang gaat. Na de operatie is het een week op bed met pijn en 2 watten bollen in je neus gestopt.
    15 november 2020 14:45
    Een week op bed, hahahaha. Watje.

    Dit is een operatie van drie keer niks. Ik had pech dat ik door bijwerkingen van de narcose een nachtje moest blijven, anders had ik de volgende dag alweer gewerkt. Nu moest ik helaas een dagje verzuimen.

    En spijtig genoeg heeft het bij mij niet echt geholpen.
    15 november 2020 15:58
    Mijn neef en een goede vriend hebben een andere ervaring. Maar goed dat het bij sommigen weinig last veroorzaakt. Ik overweeg het nl. ook.
15 november 2020 12:41
Het is wachten op de eerste renner met een Pistoriusslurfje die de rest pardoes op minuten knalt.
Ik ben niet echt een voorstander van dit type ingrepen en vind het erg tegen de grens aanschurken van hoe ver je mag gaan om een betere sporter te worden.
    15 november 2020 13:33
    Dat vind ik niet. Wat ik lees is een duidelijke en hinderlijke afwijking die zijn ademhaling bemoeilijkt. Vergelijk het met een operatie aan de liesslagader bij andere renners.
    15 november 2020 14:20
    Tis niet alleen voor sporters, zulke ingrepen en geen overbodige luxe. Mijn rechterneusgat zit behoorlijk dicht, door een scheef neusschot. Kan er mee leven, maar als topsporter snap ik de operatie heel goed.
    15 november 2020 15:27
    En neusholtes vergroten?
    15 november 2020 16:02
    @Romans Vainsteins
    Je vergist je hier. De neus zit verstopt door dat scheve tussenschot en soms geeft dat ook pijn alsof iemand je in je oog poked. Het is eerder weghalen van een irritant nadeel. Een voordeel is er niet mee te bekomen.
    15 november 2020 16:06
    Fietsmaten van mij beschuldigen mij dat ik met opzet mijn blindedarm heb laten verwijderen om zodoende overtollig gewicht te verliezen ...
    15 november 2020 16:47
    Ik kan mij best vergissen, kennelijk heb ik een recht neusschot dan.

    Sorry Julius.
    15 november 2020 17:16
    De behandeling zonder operatie bestaat uit neussprays. Met inhoud corticosteroïde en indien zwaar verstopt gebruik je eenmalig of maximum een week zwaardere cortisonesprays. Tosh Van der Sande kwam hier vorig jaar mee in de problemen omdat hij ze niet allebei had aangegeven. Het klinkt dan nog verkeerd maar ga je ook echt niet rapper van fietsen.

Reacties zijn gesloten.