Girobaas Vegni hoopt Sagan aan de start te krijgen

Door , donderdag 1 november 2018 om 09:24
Girobaas Vegni hoopt Sagan aan de start te krijgen

foto: Sirotti

Gisteren werd in Milaan het parcours van de Giro d’Italia 2019 bekendgemaakt. Girobaas Mauro Vegni verwacht dat Vincenzo Nibali en Fabio Aru zullen starten in hun thuisronde, maar hij hoopt ook een Slowaaks konijn uit de hoge hoed te toveren. “Het zou fantastisch zijn mocht Peter Sagan van start gaan”, zo laat Vegni weten aan Cyclingnews.

Sagan reed in zijn carrière al zeven keer de Tour de France en viermaal de Vuelta a España, maar de Giro d’Italia heeft de drievoudig wereldkampioen nog nooit betwist. “Ik ben van mening dat een renner van zijn kaliber ooit eens de Giro moet rijden. Het is echter aan hem om die keuze te maken.”

Vegni beseft dat het moeilijk zal worden. “Het is lastig voor hem omdat er op hetzelfde moment een andere WorldTour-koers op het programma staat”, zo doelt de Italiaan op de Tour of California. “In die regio zetelt een persoonlijke sponsor van hem.”

“Daarom is de Giro-deelname van Sagan een groot vraagteken. We zijn echter in gesprek. We willen het in ieder geval mogelijk maken”, zo steekt Vegni zijn ambities niet onder stoelen of banken.

Froome, Thomas of Bernal als kopman? 
Vegni is verder hoopvol dat Nibali en Aru zullen starten in de “zwaarste Giro van de voorbije twintig jaar.” Sky heeft nog niet gecommuniceerd wie de kopman zal zijn in La Corsa Rosa. De verwachting is dat Froome alles op een vijfde Tourzege zet, maar een deelname van regerend Tourwinnaar Geraint Thomas is niet uitgesloten.

Mochten zowel Froome als Thomas niet starten in de Giro, dan is de kans groot dat Egan Bernal als kopman wordt uitgespeeld. “Sky heeft nog niemand uitgesloten”, aldus Vegni. “Ik ben ervan overtuigd dat één van de Sky-kopmannen aan de start zal staan.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Arry1337 1 november 2018 om 09:45

“Ik ben ervan overtuigd dat één van de Sky-kopmannen aan de start zal staan.”

Ze zullen inderdaad geen vrijbuiters sturen nee :/

Wheely 1 november 2018 om 10:33

Dat Sagan nog nooit de Giro heeft gereden is ergens wel logisch aangezien zijn hoofd doelen altijd in het voorjaar liggen en vervolgens ook vaak in Californië moet komen opdraven. Zou echter wel tof zijn als hij zich in de Giro laat zien, die Italiaanse wegen passen hem ook wel.

FDJ 1 november 2018 om 10:50

Ik hoop dat Sagan eens kiest voor de Ardennen en Giro. Amstel en Luik kan hij beide winnen. In het Vlaamse voorjaar heeft hij alles gewonnen en in de Tour is het puntenklassement ook een formaliteit als hij start. Dus hopen dat hij eens iets nieuws probeert.

vincenzo 1 november 2018 om 12:23

Wat is er tegenwoordig zo bijzonder aan Aru ?

Chaba 1 november 2018 om 15:34

Hij is Italiaan en heeft een ronde gewonnen en meerdere malen meegedaan voor eindwinst. Dat het nu wat minder loopt, betekent niet dat ze hem direct afschrijven voor volgend jaar.

KimJungPoels 1 november 2018 om 12:40

Ik zie Sagan daar om meerdere redenen niet starten.

1) Het is een vrij zware extra zo tussen het voorjaar en de Tour de France in
2) Sagan zelf heeft dus inderdaad sponsorbelangen in de USA
3) Ik denk niet dat ze bij Bora happig zullen zijn om nog meer belangrijke koersen door Sagan te laten rijden, aangezien ze Ackermann en Bennett ook wel tevreden zullen willen houden.

Headlines

Materiaalzone

Populair