Giro-ritwinnaar Stefano Oldani: “Het was cruciaal dat Mathieu van der Poel meezat”

donderdag 19 mei 2022 om 17:15
Giro-ritwinnaar Stefano Oldani: “Het was cruciaal dat Mathieu van der Poel meezat”

foto: La Presse

Stefano Oldani boekte donderdagmiddag zijn allereerste profzege ooit. De 24-jarige Italiaan kwam afgelopen winter over van Lotto Soudal naar Alpecin-Fenix en die transfer heeft nu al gerendeerd. Samen met Mathieu van der Poel en Oscar Riesebeek zat Oldani mee in de vroege vlucht. Hij klaarde de klus in een sprint met drie.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Daarin leek de Italiaan van de Belgische ploeg alles in eigen handen te hebben. “Maar het was zeker niet makkelijk”, vertelt Oldani in het flashinterview. “Ik ken Lorenzo Rota goed, hij is een vriend van mij. Daardoor wist ik dat ook hij snel was en dat ik dus moest oppassen. De andere jongen (Gijs Leemreize, red.) wilde anticiperen, dat zagen we aankomen. Daardoor was het wel niet makkelijk om dat te managen, maar het is me toch gelukt!”

Een verdienste, want Alpecin-Fenix had de druk op haar schouders liggen. De groenhemden waren met het meeste aantal renners (drie) vertegenwoordigd in een kopgroep van ruim twintig renners, met daarbij dus MVDP. “Zijn aanwezigheid was cruciaal”, stipt Oldani aan. “We wisten dat als we met meer renners dan alleen Mathieu zouden mee zitten, dat ze naar hem zouden kijken. Dat was een kans voor andere jongens in onze ploeg. En dat hebben we gedaan”, jubelt hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Polleke 19 mei 2022 om 17:27

Logisch, hadden ze al eerder een keer kunnen flikken in deze Giro, als VDP goed genoeg is kan hij het afmaken en anders een ideale inslaapwieger…

0
Romāns Vainšteins 19 mei 2022 om 17:50

MvdP rijdt idd een actieve en gretige giro ja. Maar ook Oldani zelf geeft al de hele giro blijk van er lekker inzitten natuurlijk, dikverdiende en supermooie zege.

0
makkelijk 19 mei 2022 om 20:42

Als Leemreize “Ik ken Lorenzo Rota goed, hij is een vriend van mij” ook had gelezen, had hij niet eens geprobeerd weg te springen in de hoop dat ze naar elkaar gingen kijken. Twee vrienden van verschillende ploegen sprinten er liever om dan dat er iemand anders mee vandoor gaat :D

0

Headlines

Populair

Materiaalzone