Giro-ritwinnaar Dario Cataldo: “Hier droom ik al heel mijn leven van”

zondag 26 mei 2019 om 17:56
Giro-ritwinnaar Dario Cataldo: “Hier droom ik al heel mijn leven van”

foto: Cor Vos

Dario Cataldo boekte in de nadagen van zijn carrière zijn vijfde profzege. De 34-jarige Italiaan van Astana verschalkte na 220 kilometer de aanval zijn medevluchter Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec) in een sprint-à-deux. “En ik wilde aanvankelijk niet meespringen, omdat ik twee moeilijke dagen achter de rug had”, vertelt hij in het flashinterview.

“Vanmorgen dacht ik alleen maar: als ik de finish maar haal“, gaat Cataldo verder. “In de beginfase waren de benen best oké. Ik probeerde het één keer, toen Cattaneo wegreed. Maar ik zat mee, al zei ik wel meteen tegen hem: ‘Het gaat moeilijk zijn om voor de winst te rijden’. Toen heb ik me gefocust op goed eten en drinken. Tegen het einde kreeg ik zelfvertrouwen en uiteindelijk was het een fantastische finale!”

Dat Cataldo voor de zege kon sprinten, ging nog bijna mis. Hoewel het duo op een bepaald punt meer dan een kwartier voorsprong had, hielden ze aan de meet elf seconden over. “Ik hoorde dat Vincenzo Nibali en Richard Carapaz op komst waren. Ze volgden op een half minuutje na de afdaling. Cattaneo wilde toen niet meer overnemen. Toen heb ik tempo gemaakt en hoopte ik dat mijn sprint voldoende zou zijn voor de winst. En dat bleek gelukkig zo te zijn. Hier heb ik heel mijn leven van gedroomd!”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Turtlehead 26 mei 2019 om 18:13

Mooi voor hem, vaak in de aanval en nu een keertje gelukt, dat is toch prachtig. Wel op ’t randje met de achtervolgers, maar winnen is winnen.

Romāns Vainšteins 26 mei 2019 om 18:17

Zowat een oeuvreprijs. Dit is een buitengewoon goed renner maar gewoon geen echte winnaar. Blij voor hem, ik.

Mwielerfan 26 mei 2019 om 20:10

Inderdaad in z’n qs tijd voor uran en z’n Astana tijd voor nibali en aru heel hard zien sleuren in de giro. Heerlijk hoe hij en de achtervolging afhoud en het toch nog afmaakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair