Giro-revelatie Derek Gee verlengt contract bij Israel-Premier Tech tot eind 2028
foto: Cor Vos
dinsdag 6 juni 2023 om 11:11

Giro-revelatie Derek Gee verlengt contract bij Israel-Premier Tech tot eind 2028

Derek Gee heeft zich voor lange tijd verbonden aan Israel-Premier Tech. De 25-jarige Canadees, die in de voorbij Giro d’Italia indruk maakte met zijn onuitputtelijke aanvalslust, heeft zijn contract bij het ProTeam verlengd tot eind 2028. Gee had hiervoor een contract bij Israel-Premier Tech tot eind 2025.

“We wisten al dat Derek een grote motor had toen we hem een kans geven en hem opnamen in ons beloftenploeg enkele jaren geleden”, zegt Sylvan Adams, de eigenaar van Israel-Premier Tech. “Maar in de voorbije Giro liet hij zien dat hij koersintelligentie heeft en dat hij kan wedijveren met de beste renners in het profpeloton. (…) We hebben daarop besloten om Derek te belonen door zijn neoprof-contract open te breken en een nieuw, zesjarig contract te tekenen, die zijn toekomst verzekert.”

“Ik ken Derek al sinds hij een jongen was, toen hij lokale wedstrijden won in Canada en zijn vader (tegen wie ik gekoerst heb bij de masters) vergezelde naar wedstrijden in het weekend. Israel-Premier Tech is Dereks thuis, net zoals het dat is voor andere ambitieuze Canadezen en Israëliërs die we in ons opleidingstraject hebben. Met Derek staan we nog maar aan het begin. We verwachten grote dingen van deze renner in de nabije toekomst.”

Gee: “Hopelijk pak ik ooit een ritzege in een grote ronde”
Voor Gee was het geen moeilijke keuze om bij te tekenen tot eind 2028. “Ik weet dat vijf jaar een lange tijd is, zeker in de wielerwereld, maar dit team voelt als thuis. De relatie die ik heb met de renners, de staf en het management, en de richting die het team opgaat op het gebied van prestatie, maakt dat ik blij ben dat ik hier voor langere tijd onderdeel van uit mag maken. Het geeft me ook de stabiliteit om een stap terug te nemen en nieuwe richting op te gaan als renner, een richting waar ik voor de Giro misschien niet aan gedacht had.”

Welke richting dat precies is, weet Gee nog niet. Ook heeft hij nog geen specifieke doelen. “Maar op dit moment, na de Giro, wil ik gewoon een zege pakken. Ik had zoveel tweede plaatsen. Dat maakt me hongerig naar die eerste overwinning. Hopelijk pak ik ooit ook een ritzege in een grote ronde. Ik wil me blijven ontwikkelen zonder dat ik me noodzakelijk in één ding wil specialiseren. Ik wil gewoon zien in welke richting ik ga als renner. Dat is het fijne aan dit contract: er is tijd om dat te doen. Ik kan niet wachten op de komende vijf jaar bij Israel-Premier Tech!”

 
10 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2023
Slechtste nieuws van de dag…
6 juni 2023
Hier neemt Gee toch wel een risico. Stel hij wordt een wereldtopper als rittenkaper en eendagsrenner, dan gaat hij heel wat centjes mislopen. Het zou natuurlijk kunnen dat Adams de poeplap flink getrokken heeft. Ik hoop toch voor Derek minimaal 3 a 4 ton per jaar.
  6 juni 2023
  Volgens mij neemt Gee juist geen risico. 5 jarig contract op basis van 1 super Giro. Het is maar de vraag of hij dit gaat overtreffen. Hij gaat de komende 2 jaar vast al meer verdienen, aangezien ik aanneem dat het contract niet alleen verlengd is met 3 jaar. Dit heet het ijzer smeden als het heet is
  6 juni 2023
  Als rittenkaper zonder verdere piek-kwaliteiten ben je nu ook weer niet zo gigantisch veel waard. In het nieuwe systeem sprokkelt hij wel wat UCI-punten voor de ploeg maar hij gaat nooit een topklimmer worden en is niet supersnel aan de meet dus een veelwinnaar wordt hij waarschijnlijk niet. Als je na één hele goede wedstrijd meteen 6 jaar werkzekerheid kan verkrijgen en je neo-prof-loontje kan opwaarderen zou ik in zijn geval niet twijfelen. Ik neem aan dat ze hem bij Israël op z'n minst degelijk betalen.
  Ik denk eerder dat de ploeg hier een risico neemt: een renner op basis van een goede rittenkoers nog 5 jaar vastleggen is best bijzonder. Voor Gee zelf is het risico een stuk kleiner lijkt mij: 5 jaar werkzekerheid is zeker in de wielersport een behoorlijke luxe. En als hij een beetje handig is geweest bij de onderhandelingen zal er in dat contract naast een verbeterd basissalaris ook een interessant bonusschema staan.
  6 juni 2023
  Ik denk dat het vooral afhangt van het salaris bij wie het risico ligt. Hij is sowieso heel wat waard, haalt bijna 1000 UCI punten binnen in een giro
  Ja, ongeveer deze ereplaatsen zullen zelfs moeilijk te evenaren zijn als hij fysiek nog beter wordt. Lijkt me inderdaad vooral een risico voor het team. En mocht Gee de komende paar jaar Luik, Lombardije en het WK winnen, wordt dat contract echt wel weer tussentijds opengebroken. Ik zou me over hem geen zorgen maken.
6 juni 2023
Man-man-man, Israel stond al bekend als de rusthuisploeg, en nu begint 't bekend te staan als de ploeg met megacontracten in ruil voor weinig prestatie. Dus Gee krijgt 't contract van 5j omdat ie een voor hem goede Giro reed. Straf!
  6 juni 2023
  Gee reed in het algemeen een goede Giro. 4 keer 2de en 2de in zowel het punten- als het bergklassement is gewoon zeer goed, behalve als je Pogacar, Van der Poel, Van Aert, Evenepoel of Roglic noemt.
  6 juni 2023
  De man heeft 1 klein overwinningetje en is 4x 2de geworden in de Giro na een vlucht. Gewoon al geluk dat hij in de goede vlucht mee was en ja, laat ons maar zeggen, zijn motor zal wel aan het groeien zijn. Maar toch blijft ik bij m'n mening... 5j ! Straf!

Reacties zijn gesloten.