Giro 2023: Stefan de Bod haakt af door geïnfecteerde wonde

zaterdag 20 mei 2023 om 11:36
Giro 2023: Stefan de Bod haakt af door geïnfecteerde wonde

De Bod (rechts) naast ritwinnaar Healy - foto: Cor Vos

Stefan de Bod zal niet meer van start gaan in de veertiende etappe van de Giro d’Italia. De Zuid-Afrikaanse coureur kampt met een geïnfecteerde wonde na een valpartij. Voor EF Education-EasyPost is het de derde renner die ze verliezen in de Ronde van Italië.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De Bod kwam eerder deze Giro ten val en heeft daar nu een geïnfecteerde wonde aan overgehouden. Hij zal blijven gecontroleerd worden de volgende dagen en zal terugkeren naar huis. Daar zal hij herstellen”, geeft EF Education-EasyPost mee op sociale media.

De Bod reed de afgelopen twee weken eerder anoniem rond. In etappe een, de openingstijdrit, zette hij wel nog een zeventiende tijd neer. In zijn tenue van Zuid-Afrikaans kampioen tijdrijden deed hij een minuut en veertien seconden langer over de 19,6 kilometer lange tijdrit dan Remco Evenepoel.

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19

Dit artikel delen:

2 Reacties

Handige Harry 20 mei 2023 om 12:39

Het wordt hier steeds meer een Vlaamse site.
Waarom niet gewoon het meer Nederlandse woord wond gebruiken.

-1
Lay On 20 mei 2023 om 13:11

Op zich eens. Maar het wordt hier steeds meer een spellingszootje.

Waarom niet gewoon een vraagteken gebruiken?

1

Headlines

Populair

Materiaalzone