Giro 2023: Mechanieker Jayco AlUla veroorzaakt crash met Bettiol
foto: Cor Vos
dinsdag 16 mei 2023 om 16:14

Giro 2023: Mechanieker Jayco AlUla veroorzaakt crash met Bettiol

Vreemde momenten blijven zich opeenstapelen in de tiende etappe van de Giro d’Italia. Op meer dan 50 kilometer van de meet kwam een mechanieker van Jayco AlUla in aanraking met Alberto Bettiol, die vervolgens hard ten val kwam.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De mechanieker van Jayco AlUla hielp een renner van zijn ploeg, die even daarvoor op dezelfde plek ten val was gekomen. Toen de mechanieker zonder te kijken de weg overstak, kwam Bettiol net aangereden en kwamen de twee in botsing.

Een (klein) akkefietje volgde, al Bettiol besloot snel weer op de fiets te stappen om zijn weg te vervolgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

foto: Cor Vos

 
12 Reacties
Sorteer op:
Vond het wel een koersincident, was allemaal erg ongelukkig. Renner ligt aan de andere kant van de weg op het oog akelig er bij. Op een weg waar bergwand en reling de boel nauw houden. Niet eens om depanneren dan wel om de status nagaan wil je er snel bij zijn. Mechanieker ziet zijn (inschattings)fout in en gaat stokstijf staan in de hoop dat Bettiol er nog omheen stuurt. Die laatste gaat vervolgens stijf van de adrenaline de discussie aan en nog een beetje nors rondzwalken ook richting het midden. Tsja, het hoort er bij.
  16 mei 2023
  Zo was het maar net en Bettiol Italiaan zijnde… morgenvroeg even bij elkaar langs, handshake, opgelost…
  Jij weet het allemaal weer precies pppffff. Zo moe van jouw beter weten iedere x weer.
  16 mei 2023
  Een gentleman was meer bezorgd geweest om zijn collega, ongelukkig op de grond. De mecanicien maakte natuurlijk wel een klassieke fout: doorlopen of terugspringen, maar vooral niet blijven staan midden op de weg.
Kwam voor een meer Italiaanse reactie , zoals Ciccone bij zijn aanrijding in de Tirreno. Teleurgesteld.
Als een motard/reporter/fotograaf nog maar een klein foutje maakt, waardoor een renner ook maar even wordt opgehouden, wordt hij een koers gehaald voor een tijdje. Is het dan niet logisch te veronderstellen dat deze mekanieker voor zijn zware fout ook een tijdje aan de kant moet blijven ? Hier hadden wel doden kunnen vallen. Het is niet omdat het niet gebeurt dat de feiten niet heel ernstig zijn.
16 mei 2023
Dit leek wel een bewuste bodycheck. Zoveel onkunde is toch bijna onmogelijk?
  16 mei 2023
  Aldus de voorzitter van de Sloveense wielerbond?
  16 mei 2023
  Zijn onmogelijke manier van te hulp schieten, blijven staan als je toch nog iemand aan ziet komen, én de reactie in de communicatie met Bettiol bevestigen het, en zijn alle drie tekens van niet weten in welke situatie hij is, en dat deze man niet in deze functie past.
  16 mei 2023
  Zo, die mag opkrassen als het van Tollpatscher afhangt. Wat een ellende soms, dit wereldwijde web…
Polleke was uiteraard niet voor jouw bedoelt. Maar voor die domoor daarboven RV

Reacties zijn gesloten.