Giro 2020: Trek-Segafredo haalt duizelige Pieter Weening uit koers

woensdag 7 oktober 2020 om 13:13
Giro 2020: Trek-Segafredo haalt duizelige Pieter Weening uit koers

foto: Cor Vos

Pieter Weening heeft de Giro d’Italia vroegtijdig moeten verlaten. De renner van Trek-Segafredo kon vandaag starten na een valpartij in de vierde etappe naar Villafranca Tirrena, maar klaagde tijdens de rit over duizeligheid en moest opgeven.

Trek-Segafredo besloot uiteindelijk om Weening uit koers te halen. Gisteren leek er nog weinig aan de hand met de ervaren Fries. Weening kwam gisteren weliswaar op ongelukkige wijze ten val in de Giro, maar zijn ploeg liet via social media weten dat de renner slechts last had van schaafwonden.

“Pieter Weening heeft schaafwonden overgehouden aan zijn crash, wat hij de komende dagen nog wel zal voelen. Hij zal woensdag wel gewoon kunnen starten, niks zal hem tegenhouden”, aldus Trek-Segafredo. Vandaag klaagde de trouwe knecht tijdens de vijfde etappe echter over duizeligheid.

Weening is de zesde uitvaller in de Ronde van Italië. Eerder moesten Miguel Ángel López, Luca Covili, Aleksandr Vlasov, Geraint Thomas en Luca Wackermann al de ronde verlaten. Door het uitvallen van Weening zijn er nog negen Nederlanders in koers.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Pizzi 7 oktober 2020 om 13:51

“De 39-jarige renner was even van de kaart”

.. hersenschudding ..

KnightBiker 7 oktober 2020 om 13:53

Damnit. Was speciaal hier voor deze Giro aangenomen… hopenlijk krijgt hij een plekje in de Vuelta.

Scibby 7 oktober 2020 om 13:52

Dat zal toch een gemis zijn voor Nibali. Weening is van goede waarde op het vlakke.

Fast Freddy 7 oktober 2020 om 13:55

Ik las gisteren dat hij na z’n val dizzy was. Dan moet je eigenlijk niet meer opstappen…

Chris Van Uden 7 oktober 2020 om 13:56

Eens. Of zijn ploegleiding moet verstandig zijn en hem niet meer laten opstappen.. Op dat moment bedoel ik en niet een dag later.

JumbowintdeGiro 7 oktober 2020 om 14:41

Erg jammer. Voor Nibali en Weening zelf uiteraard. Hij leek weer sterk genoeg om kilometerslang hard op kop te sleuren. En dat zou ook helpen om een nieuw contract te krijgen, dat hij nog niet heeft?

Groetjesaandevoetjes 7 oktober 2020 om 15:29

Wat een valpartijen ook alweer. Dit toont nogmaals dat er echt betere veiligheids maatregelen moeten worden genomen. Uiteindelijk blijven renners ook deels verantwoordelijk, maar de val partijen van Thomas en Wackermann zijn te voorkomen met betere veiligheids maatregelen.

IlPirata 7 oktober 2020 om 15:38

Erg zonde, want Nibali had een goede knecht aan hem gehad. Hopelijk weer inzetbaar in de vuelta.

koos1 7 oktober 2020 om 17:55

Verstandig van de ploeg, maar heel jammer van de valpartij. Hij reed best sterk als knecht.
Hopen dat hij voor volgend jaar weer een contract krijgt bij Trek, anders wel een heel triest einde van een mooie carrière met een val en opgave.

doorak 7 oktober 2020 om 18:26

Echt bijzonder jammer dat deze renner die nog niet wilde stoppen omdat hij eenvoudigweg nog erg goed meekan, nu het erop aan komt, deze pech hem overkomt.

Headlines

Materiaalzone

Populair