Giro 2020: Roze droom Kelderman spat uiteen, Hart wint in Sestriere

zaterdag 24 oktober 2020 om 16:03
Giro 2020: Roze droom Kelderman spat uiteen, Hart wint in Sestriere

foto: Cor Vos

Video

Wilco Kelderman zal morgen niet in de roze trui beginnen aan de afsluitende tijdrit naar Milaan. De Nederlander kende in de laatste bergetappe naar Sestriere een mindere dag en verloor aan de streep anderhalve minuut op ritwinnaar Tao Geoghegan Hart en Jai Hindley. Hindley neemt het roze over, maar Hart staat in dezelfde tijd.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Twaalf en vijftien seconden: dat was de voorsprong van rozetruidrager Wilco Kelderman voor aanvang van de laatste bergetappe naar Sestriere. De renner van Team Sunweb moest vandaag Tao Geoghegan Hart, de nummer drie in het klassement op slechts vijftien tellen van het roze, goed in de gaten houden. En ook Jai Hindley, de ploegmaat van Kelderman en de nummer twee in de stand, kon vandaag een cruciale rol spelen op weg naar skidorp Sestriere.

Aanvankelijk stonden de beklimmingen van de Colle dell’Agnello en de Col d’Izoard vandaag in het routeboek, maar de Franse regering verbood een passage over Frans grondgebied. Mauro Vegni moest als grote baas van de Giro d’Italia terug naar de tekentafel en kwam met een alternatieve etappe op de proppen: een vrij lange bergrit met een driedubbele beklimming van Sestriere. Het startschot klonk vanochtend om 11.00 uur in Alba.

Omvangrijke vlucht
De vlucht van de dag kwam al vrij snel tot stand en bestond dit keer uit 21 renners. Er was geen direct gevaar voor de mannen van het klassement, aangezien de best geplaatste renner (Brandon McNulty) in de kopgroep al een achterstand had van ruim 33 minuten op leider Kelderman. Er zaten ook opvallend veel rappe mannen vooraan met paarsetruidrager Arnaud Démare, Elia Viviani, Davide Cimolai, Davide Ballerini en Andrea Vendrame.

Samenstelling kopgroep

flag-fr Arnaud Démare, flag-fr Simon Guglielmi en flag-fr Geoffrey Bouchard (Groupama-FDJ), flag-pl Kamil Malecki (CCC), flag-ee Tanel Kangert (EF Pro Cycling), flag-er Amanuel Ghebreigzabhier en flag-it Matteo Sobrero (NTT Pro Cycling), flag-it Davide Villella en flag-co Einer Rubio (Movistar), flag-it Nicola Conci en flag-fr Julien Bernard (Trek-Segafredo), flag-it Davide Ballerini, flag-be Pieter Serry en flag-dk Mikkel Frohlich Honoré (Deceuninck-Quick-Step), flag-au Matthew Holmes (Lotto Soudal), flag-it Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation), flag-it Andrea Vendrame (AG2R La Mondiale), flag-it Filippo Fiorelli (Bardiani-CSF Faizanè), flag-us Brandon McNulty (UAE Emirates), flag-it Elia Viviani (Cofidis) en flag-si Jan Tratnik (Bahrain McLaren).

Arnaud Démare – foto: Cor Vos

In het peloton zagen we de mannen van Astana (voor Jakob Fuglsang, de nummer zes in het klassement) en Bahrain McLaren (voor nummer vier Pello Bilbao) het vuile werk opknappen, waardoor de voorsprong van de 21 vluchters bleef schommelen rond de zeven minuten. Fuglsang voelde zich blijkbaar goed in de laatste bergrit van deze Giro en dus liet hij zijn ploegmakkers volle bak op kop rijden. De Deense klimmer had snode plannen.

In aanloop naar de eerste passage van Sestriere werd het verschil teruggebracht tot vijf minuten. Op de beklimming zelf gebeurde er aanvankelijk vrij weinig. Voor enkele snelle vluchters ging het te hard, terwijl in het peloton nog een mannetje van Astana op kop reed voor Fuglsang. Op de steilere stroken van Sestriere zagen we plots de mannen van INEOS Grenadiers naar voren schieten. Salvatore Puccio was de eerste renner die zich opofferde voor kopman Hart.

Wilco Kelderman in de roze trui – foto: Cor Vos

Ballerini daalt als een bezetene 
Filippo Fiorelli, eerder nog in de problemen gemeld, kwam met nog 52 kilometer te gaan als eerste boven in Sestriere. De Italiaan van Bardiani-CSF-Faizanè wist zo twaalf bergpunten te sprokkelen, maar Ruben Guerreiro uit de bergtrui rijden was al lang geen optie meer. In de afdaling van Sestriere ging Ballerini als een bezetene tekeer, in de hoop met voorsprong te beginnen aan de tweede passage van de Alpenklim.

De rappe Italiaan slaagde in zijn opzet en begon met een halve minuut voorsprong aan de volgende beklimming in Sestriere, ditmaal vanuit Cesana. De kopgroep begon volledig verbrokkeld aan de weg omhoog, waardoor iedereen op zichzelf was aangewezen. In de groep der favorieten werd Puccio afgelost door een drievoudige ritwinnaar. Filippo Ganna wist in tijdritmodus de favorietengroep stevig uit te dunnen.

IJzersterke Dennis zorgt voor het nodige sloopwerk, Kelderman haakt af
Zo moest Rafal Maja, de nummer tien in het klassement, overboord. De Poolse klimmer sukkelt al enkele dagen met zijn gezondheid en kreeg vandaag een gevoelige dreun te verwerken. Inmiddels was het de beurt aan de man van de Stelvio, Rohan Dennis, om zichzelf volledig leeg te rijden in dienst van Hart. En de Australische tijdritklepper bleek opnieuw over een begenadigde dag te beschikken: Fuglsang, Pozzovivo en Nibali moesten er nog maar eens af.

Op dertig kilometer van de streep zagen we Jai Hindley angstvallig achterom kijken, aangezien Kelderman enkele meters moest laten. De leider in de Giro had het zichtbaar lastig en moest het supertrio (Dennis, Hart en Hindley) laten gaan. Kelderman vond zichzelf terug in een groepje met Bilbao, Almeida en Pozzovivo en een teruggekeerde Nibali. Het verschil tussen de groep Hart-Hindley en de groep-Kelderman liep al snel op tot veertig seconden.

In een razende vaart naar de slotklim 
Intussen bereikte Einer Rubio als eerste de finish in Sestriere, alleen moest de Colombiaan van Movistar nog bijna dertig kilometer afwerken. De renners kregen namelijk nog een derde keer de klim in Sestriere voor hun wielen geschoven. Dennis, Hart en Hindley volgden op anderhalve minuut, vervolgens was het nog eens goed veertig seconden wachten op het groepje met daarin Kelderman.

De Nederlander kon onbedoeld nog rekenen op steun van enkele renners van Trek-Segafredo (voor Nibali) en Deceuninck-Quick-Step (in dienst van Almeida), niet onbelangrijk met nog een afdaling naar de voet van de slotklim in het verschiet. Het verschil bleef schommelen rond de veertig seconden, maar Kelderman en co slaagden er niet in om nog voor de slotklim weer aan te sluiten. Op de laatste beklimming kregen we vervolgens een man-tegen-man gevecht voor de ritzege en de roze trui.

foto: Cor Vos

Roze droom Kelderman spat uiteen, Hart versus Hindley 
Rubio, Serry en Ballerini, de laatste overlevers van de vroege vlucht, begonnen gezamenlijk aan de slotbeklimming. De drie koplopers kregen echter al snel het gezelschap van Dennis, Hart en Hindley. Aan de roze droom van Kelderman leek inmiddels een einde te komen, aangezien het verschil opliep tot anderhalve minuut. Het ging op de slotklim tussen Hart en Hindley, de twee beste klimmers in deze Giro d’Italia.

De Australiër was bij de tussensprint in Sauze di Cesana, op 7 kilometer van de streep, bij de les en pakte drie bonificatieseconden. Hart wist daar twee boniseconden te rapen. Op de steilere stroken van Sestriere liet Hart het werk nog altijd over aan Dennis, waardoor het verschil met de groep-Kelderman toch weer wat kleiner werd. De roze trui volgde met nog vijf kilometer te klimmen op anderhalve minuut van de koplopers. Een kilometer verder was het nog maar één minuut.

Hindley krijgt Hart niet uit het wiel, Brit wint de sprint 
Was er een nieuwe omwenteling in de maak? Daar leek het niet op, aangezien Kelderman moest passen bij een versnelling van Almeida, die ook in de voorlaatste etappe nog indruk wist te maken. Kelderman moest dus passen, terwijl Hindley met twee fikse demarrages Hart probeerde te lossen. De Brit bleek echter taai en weigerde te plooien, waardoor het tempo weer omlaag ging. Dit gaf weer de gelegenheid aan Dennis om opnieuw aan te sluiten en het tempo hoog te houden.

foto: Cor Vos

Hindley en Hart moesten het uiteindelijk gaan uitmaken in een elitesprintje voor de overwinning. De renner van INEOS Grenadiers ging de spurt als eerste aan en wist Hindley vakkundig van zich af te houden. Dit betekent dat Hart en Hindley in dezelfde tijd staan met de slottijdrit naar Milaan nog voor de boeg. De Australiër heeft nu de roze trui in zijn bezit, maar Hart staat in dezelfde tijd en is op papier de betere tijdrijder.

Kelderman zakt naar de derde plaats in het klassement, op 1:32 van zijn ploegmaat Hindley. Bilbao staat nog altijd vierde, maar voelt wel de hete adem van Almeida in zijn nek.

Samenvatting etappe 20:

Dit artikel delen:

269 Reacties

Apemantus 24 oktober 2020 om 16:04

Ik had het leuk gevonden als Kelderman het roze naar Milaan gebracht had, maar ik zal wel nooit een fan worden. Renners waar ik deze Giro wel van genoten heb: Dennis, Ganna en Almeida.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:06

Dennis rijdt het hele jaar als een panne(n)koek en rijdt dan out of the blue de snelste Stelvio beklimming ooit (kennelijk). Ik vind dat best verrassend, maar geniet er niet van.

NDI22 24 oktober 2020 om 16:07

Je kunt ook gewoon zeggen dat je iets tegen hem hebt. Kelderman heeft meer aangevallen dan Almeida.

Man met de hamer 24 oktober 2020 om 16:10

Lekker makkelijk: genieten van de sterkste renners. Gedurfd.

TheBigShow 24 oktober 2020 om 16:19

Ach ja. Kelderman heeft in de eerste anderhalve week (toen hij de sterkste was bergop) gewoon aangevallen. Daarna werd ie gewoon zwakker en was hij genoodzaakt tot volgen. Meer kon hij klaarblijkelijk ook niet. Alleen omdat hij niet scheef op zijn fiets zit, denken mensen dat ie niet vecht…

Man met de hamer 24 oktober 2020 om 16:24

Identificatie met winnaars en superhelden. Doen kinderen ook. Er bestaat ook een heel genre van tragische helden, maar dat is meer voor gevorderden.

doorak 24 oktober 2020 om 16:26

Oreerde Apemantus, de man die na een aantal keren vol aanzetten het wiel loslaat.

Apemantus 24 oktober 2020 om 16:30

@TheBigShow Ja zoveel is wel duidelijk lijkt me. Niet het type waarvoor ik naar de koers kijk. Nochtans was ik hoopvol na de eerste week. Maar hij had zelf al aangegeven dat zijn Giro was geslaagd als hij het roze aan mocht trekken. Missie geslaagd dus.

Gilberto 24 oktober 2020 om 16:34

Mja, ik zal het ook maar netjes proberen te houden, zonder al te hard te zijn voor die jongen. Sympathieke gast, gun het hem best als hem zo hoort in een interview. Maar ik ken moeilijk zo iemand supporteren. Ik heb het geprobeert vandaag, vol voor gaan zitten om die jongen aan te moedigen. Ook tegen mezelf blijven zeggen, hij doet heus zijn best wel, bij de EEn zie je het er nou eenmaal wel van af, en bij de ander niet. Maar ik heb toch zelden iemand in zo’n situatie zo gelaten op de fiets zien zitten. Je ken toch wel 1! keer met je reet van dat zadel af komen en op je pedalen gaan staan, ook al is het je stijl niet? Helaas, pindakaas…

Apemantus 24 oktober 2020 om 16:37

@Man met de Hamer Bij tragisch helden denk ik aan Pantani. Jij verward tragische helden met grijze muizen. Maar nu hou ik op want ik laat me weer uit de tent lokken, en ik wil helemaal geen nare dingen over Wilco zeggen. Heb wel degelijk respect voor hem. Voor elke renner wel.

SprintMaster 24 oktober 2020 om 18:13

De organisatie zal wel blij zijn dat een saaie renner als Kelderman het niet red. In de laatste week komt er weer een konijn uit de hoge hoed en wint de ploeg met het meeste geld.

Overigens groot respect voor Wilco.

Panache 24 oktober 2020 om 18:24

Kelderman/Almeida begonnen in topvorm, Hart/Hindley piekten naar de 3e week. Laat je de dagkoers los dan heb je drie renners die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het komt dan asn op vertrouwen, bluf en tactiek. Het schipperen van Sunweb en niet durven kiezen zorgt er voor dat ze morgen met lege handen staan. Je hoeft niet dominant te zijn om een grote ronde te winnen. Je hoeft ook niet de beste te zijn. Ik heb vaak Sunweb verdedigd, maar hier hebben ze geblunderd door niet te kiezen.

Arie den Blanken 24 oktober 2020 om 19:20

@Panache. Als ze bij Sunweb Hindley volledig in dienst van Kelderman hadden laten rijden dan waren ze nu al zeker dat ze de Giro zouden winnen en nu is er morgen nog altijd een (water) kansje.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:04

Jay Hindley heeft echt het wieler-IQ van een aardbei.

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:05

Inderdaad, dit deed echt pijn aan mijn ogen… Al neem ik het de ploegleiders zoveel meer kwalijk. Iemand een idee wie dat precies zijn?

Waarom rijdt Hindley in hemelsnaam in het wiel van Dennis. Ga lekker in het wiel van Hart zitten en laat Dennis eventueel weg rijden. Op deze manier waren de aanvallen ook zo getelefoneerd, dat leek echt nergens op. Toen ze van Dennis af waren had hij ook meteen het tempo moeten laten stil vallen todat Hart het weer over neemt. En dan vanuit het wiel kijken voor een volgende aanval en eventueel alleen nog de etappe proberen te winnen met zo min mogelijk tijdwinst op Kelderman. De druk voor tijd te winnen op de rest lag bij Hart, en niet bij Hindley (buiten dat Hindley van Hart af moest).

Edwinn 24 oktober 2020 om 16:05

Zeg dat wel pfff, wat een pannekoek zeg.. Ik sluit me helemaal aan bij Arry1337. Of koerst Hindley hier nou om tweede te worden tov Kelderman?? :/

Wradley Biggins 24 oktober 2020 om 16:06

Hindley had moeten wachten op die roze slak?

Ab Normaal 24 oktober 2020 om 16:06

Niet alleen Hindley. Wat dacht je van Roberts?

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:07

@Wradley, Nou, hij had gisteren in die tussensprint niet moeten zitten slapen en nu laat hij zich inpakken in een sprint omdat hij opnieuw niet oplet. Ergerniswekkend.

Romāns Vainšteins 24 oktober 2020 om 16:08

Hij delen was gewoon niet sterker dan Hart, weinig aardbei aan.

vocsnor 24 oktober 2020 om 16:09

Wat had hij dan moeten doen? Een minuut sneller rijden wellicht, maar misschien kon hij dat niet

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:12

Hij had op geen moment tempo moeten maken…

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:13

Waarom rijdt Hindley 2 of 3 keer als Hart een gaatje naar Dennis laat vallen, dat gat dicht? Waarom?!?!?! Grrrrrr.

Wradley Biggins 24 oktober 2020 om 16:14

Ik denk dat we de nationalistische bril soms meer moeten afzetten.

super 24 oktober 2020 om 16:14

@Arry1337
Dat was precies mijn gedachte, ontregelen en het gat met Kelderman klein houden. Je zou toch zeggen dat ze de renner met de oortjes kunnen begeleiden.
Begreep ook niet dat er geen mannetje mee was in de kopgroep.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:17

Ik ben niet patriottistisch genoeg om heul veul tranen te laten om Kelderman, maar onthutsende domheid ergert mij gewoon. En Hindley heeft daar een overdosis van laten zien. Moet overigens wel zeggen dat mijn lichte afkeer van Ineos en Rohan Dennis deze ergernis versterkt.

Nonkel Jef 24 oktober 2020 om 16:20

Kelderman was spijtig genoeg niet sterk genoeg om te volgen de laatste 2 bergritten. Zo kan je geen grote ronde winnen.
Welke tactiek had Sunweb dan moeten hanteren? Zou Kelderman wel kunnen volgen hebben bij Hart en Dennis moest Hindley erbij gebleven zijn?
Natuurlijk niet. Hindley volgt de instructies van de ploegleiders en komt heel plots in een totaal andere situatie terecht. Nu heeft Sunweb tenminste nog een renner die de Giro kan winnen.

Silent Hill 24 oktober 2020 om 16:33

Het is de eerste keer dat Hindley dit soort situaties meemaakt natuurlijk. Die jongen komt uit de Herald Sun Tour (de wat ?) en ‘moet’ plots de Giro winnen. Zijn fouten zijn vergeven, de ploegleiding die die jongen moet sturen daarentegen … uff …

Arie den Blanken 24 oktober 2020 om 19:24

@Weadley Biggins : Inderdaad ,en wat een hypocrisie zoals er hier vaak wordt afgegeven hier op het chauvinisme van Michel Wuyts

assen 24 oktober 2020 om 16:05

Mijn voorspelling van dagen terug gaat uitkomen: Hart wint de GIRO en INEOS wint 7 etappes.

RodyTur10 24 oktober 2020 om 16:07

Goede Giro voor Ineos.

Man met de hamer 24 oktober 2020 om 16:34

Morgen in de tijdrit Ineos op 1,2, en 3. En dan jubelt iedereen weer dat ze daar ‘meesterlijke tactiek’ hebben en ‘tenminste echt voor rijden.’ Ik open maar eens een Karmeliet.

super 24 oktober 2020 om 16:05

Goed gedaan Sunweb, Wat een tactisch hoogstandje

Ab Normaal 24 oktober 2020 om 16:05

De amateurs van Team Sunweb hebben het volledig zelf weggegeven. On-ge-lo-fe-lijk.

Etio 24 oktober 2020 om 16:07

Inderdaad, elke keer een waardeloze tactiek bij Sunweb.

RodyTur10 24 oktober 2020 om 16:08

Hoe had Sunweb het anders kunnen doen?

Kelderman dus duidelijk niet goed genoeg en niemand had verwacht dat Hindley een kandidaat eindwinnaar kon zijn vooraf.

Ab Normaal 24 oktober 2020 om 16:12

@RodyTur
Donderdag toen Hart steenkapot zat na al dat werk had Hindley bij hem weg moeten rijden. Toen had ie hem op een minuut kunnen rijden. Vandaag nooit.

eropenerover 24 oktober 2020 om 16:13

Kelderman verloor meer dan 4 minuten over 2 etappen, hij is niet sterk genoeg, met hindly was dat misschien 2 geweest? In de tijdrit gaat die echt geen minuut goedmaken, sta je helemaal met lege handen

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:14

Rody draai het eens om. Buiten wat er allemaal anders had gemoeten (wat na gisteren en ook hier boven duidelijk wordt vermeld), op welk moment hebben de ploegleiders duidelijk een sterke tactische beslissing gemaakt die de kansen van hun renners hebben vergroot dan?

Wradley Biggins 24 oktober 2020 om 16:18

Donderdag had Hindley nog moeten wachten volgens de vele kenners hier. Over elke tactiek valt achteraf veel te zeggen.

Sjaak P 24 oktober 2020 om 16:44

Aan de winst van Hart was niks te doen. Ineos heeft al het werk gedaan, en Kelderman noch Hindley heeft verschil kunnen maken.
Maar die sprint van Hindley … ik moest bijna aan Uran denken.

debarreman 24 oktober 2020 om 16:06

Blijft erg jammer voor Kruijswijk.

vocsnor 24 oktober 2020 om 16:11

En 10 anderen die ook altijd hadden gewonnen in dit veld, toch?

Westfalen 24 oktober 2020 om 16:11

Kruijswijk was wel goed tot zijn recht gekomen in deze zware slotweek. Jammer.

Corné 't Glansarm 24 oktober 2020 om 17:31

Pffff… de enige nog minder winnaar dan Kelderman? Die had het nu ineens op wonderbaarlijke wijze wel kunnen waarmaken…

RodyTur10 24 oktober 2020 om 16:06

Kelderman gewoon niet goed genoeg.
Achteraf gezien had Sunweb de Giro kunnen winnen als ze Hindley niet hadden laten knechten in de voorgaande bergritten, maar dit had je niet kunnen voorzien.

NDI22 24 oktober 2020 om 16:08

Als ze Hindley donderdag en vandaag laten knechten dan wint Kelderman de Giro.

RodyTur10 24 oktober 2020 om 16:10

Kelderman kon het tempo van Almeida niet volgen en die kwam op een minuut binnen van Hart (en Dennis zat daar vlak achter).

NDI22 24 oktober 2020 om 16:21

Hij hoefde vandaag ook niet te kunnen volgen. Als hij ergens een minuutje sneller gaat, wat niet onlogisch is met hulp ipv een 50km solo, dan staat hij binnen de halve minuut van Hart.

Etio 24 oktober 2020 om 16:29

@NDI22 precies dit ja.

Bertvd 24 oktober 2020 om 16:06

Hahaha. Nu heeft Sunweb helemaal niks. Gokken met je kopman. Hoge rekening

Mag hopen dat meneer Roberts een stevig functioneringsgesprek krijgt

Bertvd 24 oktober 2020 om 16:08

Extra toevoeging. Kelderman komt nu iets van 1:15 tekort. Zonder dat geklungel van donderdag en vandaag was dat gat er niet of nauwelijks geweest en had hij het morgen af kunnen maken

Man met de hamer 24 oktober 2020 om 16:06

Dennis sterkste klimmer in de Giro. Dat is meer dan ‘marginal ‘.
Jammer voor Kelderman. Meer zat er niet in de tank.

Man met de hamer 24 oktober 2020 om 16:08

En voor de rest is het achteraf makkelijk zeuren. Blader anders nog even drie weken terug om te zien wie Hindley zulke kansen toegedicht had.

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:16

Wat heeft dat er nou mee te maken?

nickdt 24 oktober 2020 om 16:07

Sunweb lachertje van het peloton. Van iets naar niets. Stelletje prutsers bij de ploegleiding. Hopen dat Kelderman morgen Hindley naar de derde plek duwt, dan kan Roberts huilend naar bed.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:19

En het rare is, in de Tour deden ze het tactisch juist zo goed.

NDI22 24 oktober 2020 om 16:23

In de Tour hadden ze geen kopman. Zodra ze een kopman moeten ondersteunen gaat het fout daar. Ze verliezen niet voor niets ieder jaar kopmannen.

Chasse_patate 24 oktober 2020 om 17:53

@cech in de tour hadden ze geluk met twee sterke renners te zijn die vanuit een kopgroep het konden afmaken.

Welke plaats stond de beste Sunweb renner in het ak. Kom op. Zonder thomas yates en Kruijswijk kunnen ze ineens bijna de giro winnen. Maar anders is Sunweb gewoon het lulletje van de WT samen met Cofidis en NTT

adelaarvanantwerpen 24 oktober 2020 om 22:33

Tf, Sunweb staat letterlijk vijfde in de WT ranking en dat was al zonder deze giro. Ze zullen waarschijnlijk over trek gaan na de giro. Cofidis en NTT staan 19de en 20ste. Sunweb is een van de beste ploegen in het opleiden van talent. Zij hebben volgend jaar met Hirschi, Benoot, Bardet, SKA, Pedersen een van de betere ploegen voor zowel de vlaamse klassiekers als de ardennen. Met Van Wilder, Arensman, Eekhoff, Dainese en deze Hindley vijf van de grootste talenten ter wereld. En vergeet Bol niet.

Zij hebben in de voorbije vier jaar hun vijf toppers laten gaan. Barguil rijdt niet op het niveau van de tour van 2017, Dumoulin is een schim van zichzelf, Kelderman vervangen zij door Bardet wat een grote verbetering is. Oomen is flink voorbij gereden door Hirschi. Matthews is wel een verlies voor de kleinere WT wedstrijden, maar die kunnen zij makkelijk opvangen met Eekhoff, Dainese en Bol

assen 24 oktober 2020 om 16:07

Kelderman is geen winnaar, heeft deze GIRO ook geen etappe gewonnen. Maar heeft een prima GIRO gereden. Er waren er gewoon drie beter (incl Dennis)

Sjaak P 24 oktober 2020 om 16:54

Kelderman reed een top-Giro, pet diep af. Hij met podium volgens mij het onderste uit de kan gehaald, en vandaag verstandig gereden. Die 2 dagen roze waren een bonus. Mentaal altijd lastig (ook voor de supporters ;)) als je iets wegzakt op het eind, maar die stapt straks met een grote smile de Bora bus in, “nog iets bij mekaar gefietst, jongens?”.
Chapeau Wilco!

Lennimator 24 oktober 2020 om 16:07

De leiding van Sunweb moet zich diep, ja diep schamen. Wat een prutsers.

vocsnor 24 oktober 2020 om 16:13

Sunweb had niks anders kunnen doen. Ze halen 2 en 3 in het eindklassement, en op geen enkele manier had het plek 1 kunnen zijn

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:17

Als je dat denkt heb je het tactisch inzicht van de echte vocsnor:/

super 24 oktober 2020 om 16:23

@vocsnor.
Natuurlijk wel, waar heb je een kopman voor. Die steun je, daar rij je voor.
Geloof me, Wilco heeft een enorme dreun gehad toen hij donderdag zag dat zijn knecht wegrijd en ook zijn ploegleider je voorbij scheurt. Daar heeft hij minimaal 1+ minuut verloren (daarna stabiliseerde het weer). Verschil had dus vleel kleiner moeten zijn en met de tijdrit goedgemaakt kunnen worden.

kleomantre 25 oktober 2020 om 00:02

Lekker achteraf lullen. Laten ze Hindley eerder afzakken welke garantie heb je op dat moment dat Wilco alsnog de Giro gaat winnen. Die realiteit is er pas nadat de twee volledige etappes zijn gereden. Denk overigens als Kelderman op 15 seconden achterstand had gestaan na vandaag door de teameffort dat het dan waarschijnlijk nog niet lukt. Waren ook uitgemaakt als prutsers en kneuzen als Hindley afzakt en de Kelderman donderdag echt in elkaar stortte of als dat do niet was gebeurd maar een Hindley hier moet harken voor Wilco die op 40 sec strandt in het GC.

SjorsPatate 24 oktober 2020 om 16:07

Nou.. ik ben benieuwd naar alle reacties over de tactiek van Sunweb.

Rufusvb 24 oktober 2020 om 16:09

haha, pak de popcorn er maar bij!

Tripodboom 24 oktober 2020 om 16:08

Vier keer demarreren van kop af en ook in de sprint op kop gaan rijden. Hoe krijg je het gedaan.

RodyTur10 24 oktober 2020 om 16:12

Dat begreep ik ook niet. Waarom in het wiel van Dennis gaan zitten? Laat hem wegrijden als Hart daar niet gaat zitten. Hindley had geen meter op kop moeten rijden die geen kans had om Hart te doen lossen.

assen 24 oktober 2020 om 16:08

Heeft SUNWEB geprobeerd in de ontsnapping mee te zitten?

Wel heel goed van SUNWEB om Hindley met Hart mee te laten rijden.

RodyTur10 24 oktober 2020 om 16:13

Het eerste gedeelte van de koers niet kunnen zien. Wel raar dat Oomen, Hamilton en Tusveld nergens te bekennen waren terwijl DCQ en Bahrain nog meerdere pionnen als helpers tot hun beschikking hadden.

Sven.99 24 oktober 2020 om 16:08

Hart wint de giro zonder 1 keer aan te vallen en alleen in t wiel van dennis te zitten.

adelaarvanantwerpen 24 oktober 2020 om 16:21

En donderdag de hele laatste klim tempo te maken plus als enige van de favorieten weggereden van het peloton in de etappe naar Rocarrasco terwijl de rest wachtte op een sprint bergop.

Wradley Biggins 24 oktober 2020 om 16:31

Maar wint wel 2 ritten onderweg, dan ben je op zijn minst efficiënter dan Kelderman.

Lennimator 24 oktober 2020 om 16:08

Jai Hindley,

We rijden vanaf nu voor Kelderman…

Luke Roberts Australiër bedankt.

Nils96 24 oktober 2020 om 16:08

Jammer voor Kelderman, mooi voor Hart. Schitterend wielergevecht gezien.

Ik zal verder maar niet al te veel worden vuil maken aan die pannenkoeken van Team Sunweb. Koekje van eigen deeg krijgen ze hier voor het bewust kapotmaken van hun kopman.

Vogelenzang 24 oktober 2020 om 16:08

Jammer van Kelderman, maar dit had iedereen voor deze rit wel zien aankomen denk ik zo.

Maar eerlijk is eerlijk, het is eigenlijk toch totaal lachwekkend en ongeloofwaardig dat Hart en Hindley de 2 beste renners zijn van deze Giro en dat één van hun gewoon dit hele rondje gaat winnen? Als je dat een maand geleden had voorspeld hadden ze je laten opnemen in een inrichting.

the student 24 oktober 2020 om 16:26

Als je dat een maand geleden had voorspeld en op beide renners 20 euro had ingezet dan loop je waarschijnlijk binnen.

Wheely 24 oktober 2020 om 16:28

Een inrichting in Vogelenzang?

LeDouche 24 oktober 2020 om 16:08

Als Hindley wel had gewacht stond Kelderman nu in het roze? Dan wil je wel heel erg je gelijk halen. INEOS is gewoon de beste. En nog heeft Sunweb roze. Die doen iets goed.

Genoten van deze rit en wat een finale morgen! Ontzettend jammer voor Kelderman maar hij heeft er voor gestreden. Niet door aan te vallen maar door heel lang heel goed te zijn.

Bertvd 24 oktober 2020 om 16:11

En vandaag en donderdag; dan had Kelderman zeker genoeg voor de tijdrit van morgen

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:11

Als Hindley gisteren had gewacht wel, denk ik. Of in ieder geval dicht genoeg om in de tijdrit mee te kunnen doen. Los daarvan, waarom heeft Hindley geen seconde geprobeerd Dennis gek te maken? En waarom zit Hindley twee keer op cruciale momenten bewoon te slapen. Dat is toch gewoon niet goed?

LeDouche 24 oktober 2020 om 16:21

Aha je denkt dat Hindley z’n best niet deed en op reserve reed? Zag ‘m meermaals proberen maar Hart was sterker. En Almeida was weer sterker dan Kelderman etc etc. Snap je teleurstelling maar deal met het.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:33

@LeDouche, ik heb het met dat Dennis gek maken over gisteren. Zijn totale gebrek aan oplettendheid gold met name voor vandaag, maar natuurlijk ook gisteren met die tussensprint. Als je vind det Hindley het goed gedaan heeft vind ik dat een interessante mening.

klootje kriekeljon 24 oktober 2020 om 16:08

Toch wel door Sunweb zelf om zeep geholpen de afgelopen dagen. Ineos verdient hier het roze.

assen 24 oktober 2020 om 16:11

Allicht verdient INEOS het roze! Ze hebben er verdorie keihard voor gereden. SUNWEB een stuk minder. Waar heeft Kelderman steun gekregen van zijn team? Dat had ook meer gekund.

Romāns Vainšteins 24 oktober 2020 om 16:14

Ineos heeft deze roze trui keihard geforceerd, dik verdiend.

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:20

Assen, waarom typ je alle PLOEGEN constant met CAPS?
WAT IS DE TOEGEVOEGDE WAARDE?

jan jansen 24 oktober 2020 om 16:37

RV;
Sunweb heeft keihard geforceerd geblunderd en daarom verdiend verloren

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:37

Ineos heeft alles goed gedaan, maar als Sunweb niet zo veel fout had gedaan was dat wellicht niet voldoende geweest.

jan jansen 24 oktober 2020 om 16:40

Dat zullen we nooit weten

benaffleck 24 oktober 2020 om 16:09

We kunnen beter blij zijn dat zo’n kleurloze nikszeggende nooit winnaar als Wilco Kelderman geen grote ronde gaat winnen.

FDJ 24 oktober 2020 om 16:13

Gelukkig reed Hart vandaag de pannen van het dak… man man man. Het is dat Rhohan Dennis twee dagen gigantisch goed rijdt, maar Hart is net zo saai of kleurrijk als Kelderman ook.

Romāns Vainšteins 24 oktober 2020 om 16:15

Hart wint 2 bergritten en finisht er 1 als 2e, zijn dat ook saaie renners tegenwoordig?

Arry1337 24 oktober 2020 om 16:22

Ben het hier stiekem toch wel mee eens. Hij heeft fysiek het talent misschien, maar als persoon de uitstraling van een koorknaapje. Er komen weinig interessante opmerkingen uit, en hij lijkt altijd een onzeker jongetje te blijven.

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:24

@Romans, als Roglic wint op de Hart manier vind bijna iedereen hoer hem een saaie renner. Dus ja, Hart is dan ook een saaie renner.

FDJ 24 oktober 2020 om 17:19

Romans had daar zelf de wacht wacht poef poef beschrijving voor.

assen 24 oktober 2020 om 16:09

SUNWEB niet in ontsnapping mee was erg raar – maar ik neem aan dat ze het hard hebben geprobeerd?

klootje kriekeljon 24 oktober 2020 om 16:15

Dit is gewoon een keiharde fout. Onbegrijpelijk.

3 Aussies geven een Brit roze.

Olly 24 oktober 2020 om 17:06

Is eerder gebeurd met Sunweb bij TD in de Vuelta, toen Aru/Astana hem een poets bakte. Ook niemand mee in een grote kopgroep.

moa 24 oktober 2020 om 16:09

Toch wel een erg magere top tien van deze giro uiteindelijk. Dit was echt wel het jaar om de giro te winnen.

LeDouche 24 oktober 2020 om 16:16

LOL @ Dit was wel het jaar om de Giro te winnen?

LeDouche 24 oktober 2020 om 16:23

Die lijstjes zeggen heel weinig. Tenzij je alles meetbaar wil maar zo is het echte leven niet. De Giro wordt morgen net als ieder jaar gewoon weer gewonnen : )

CechRepublic 24 oktober 2020 om 16:26

Ja, jammer dat ik niet even op mijn fiets ben gestapt :)

Los daarvan, met je eens dat het een extreem magere top 10 is dit jaar. Niemand op dit podium gaat dat ooit nog evenaren denk ik.

SteadyEddy 24 oktober 2020 om 16:09

Ieder team had volledig z’n kopman gesteund. Sunweb doet het anders.

williams 24 oktober 2020 om 16:15

Een beetje kopman had aan zijn team laten zien dat hij kopman was…
Wat een saaie renner die Kelderman.

SteadyEddy 24 oktober 2020 om 16:21

Wat heeft saai ermee te maken? “We gaan niet voor onze kopman rijden omdat hij saai is”

Massimo Bataille 24 oktober 2020 om 17:25

Als je het nu na etappe 20 ziet en niet met een nederlandse bril, zou je eerder moeten zeggen, waarom heeft kelderman niet meer voor Hindley gereden…

Wradley Biggins 24 oktober 2020 om 17:52

Massimo eindelijk iemand die het ook eens langs de andere kant kan bekijken!

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone