Giro 2019: Démare wil revanche na teleurstellend voorjaar

vrijdag 10 mei 2019 om 14:26
Giro 2019: Démare wil revanche na teleurstellend voorjaar

foto: LaPresse

Elia Viviani, Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Pascal Ackermann… Het beloven leuke massasprints te worden in de Giro d’Italia. Maar wat kunnen we verwachten van Arnaud Démare, de sprintkopman van Groupama-FDJ? “Ik ben gebrand om te winnen, zeker na een teleurstellend voorjaar”, zo vertelde de Fransman op de persconferentie.

Démare heeft dit seizoen nog altijd niet gewonnen. En dat is opmerkelijk, aangezien hij jaarlijks goed is voor een aantal zeges. De Fransman is dan ook niet tevreden over zijn voorjaar. “Ik had vooral meer verwacht van de klassiekers”, aldus een zelfkritische Démare. “Daarom hoop ik in de Giro eindelijk weer te winnen.”

“Ik ben uit op revanche”, zo vertelt hij. De 27-jarige sprinter reed twee keer eerder de Italiaanse ronde, maar wist zowel in 2012 als 2016 geen etappe te winnen. “Ik heb echter voor de Giro gekozen omdat het parcours me goed ligt. Het Tourparcours ligt me toch wat minder.”

“Zoveel mogelijk etappes winnen”
Wanneer is Démare eigenlijk tevreden over zijn Giro? “We willen gewoon zoveel mogelijk etappes winnen”, is hij ambitieus. “We staan ook met een echte sprintersploeg aan het vertrek”, doelt de Fransman op zijn sprinttrein bestaande uit onder meer Nederlander Ramon Sinkeldam, Jacopo Guarnieri en Olivier Le Gac.

Dit artikel delen:

5 Reacties

meestre 10 mei 2019 om 14:39

Veel 5e plaatsen ja , na Viviani, ackerman, gaviria en ewan

Jori 10 mei 2019 om 15:54

Doen we de rest van de Giro ook schriftelijk af?

Chris Van Uden 10 mei 2019 om 15:53

Ik vrees voor hem dat het in de Giro niet anders zal zijn. Ik verwacht in elk geval niet dat hij een etappe zal winnen.

Rhohan 10 mei 2019 om 15:55

Ik zou toch ook regelmatig ervoor kiezen om die snelle mannen gewoon in de vlucht te sturen. Sinkeldam en Guarnieri zijn snel zat, zeker in een vluchtersgroepje. Met Ackermann, Viviani en Gaviria zijn de kansen gewoon schaars voor Demare.

Jan Blokland 10 mei 2019 om 16:42

Je kunt ook zeggen met Démare erbij worden de kansen voor Viviani, Gaviria, Ackermann en Ewan minder groot. Het is maar hoe je het bekijkt. Démare gaat wat minder dit jaar, mee eens. Maar het blijft een klasse sprinter. En sprinters kunnen er ineens staan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair