Giro 2016: Etixx-Quick-Step komt met Kittel naar Apeldoorn

maandag 2 mei 2016 om 16:11
Giro 2016: Etixx-Quick-Step komt met Kittel naar Apeldoorn

Foto: Sirotti

Etixx-Quick-Step heeft zijn selectie vrijgegeven voor de Ronde van Italië. Marcel Kittel is de grote man binnen de Belgische ploeg. De sprinter moet voor ritzeges gaan zorgen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
“We maken er geen geheim van dat we Marcel aan een overwinning willen helpen en ik denk dat we het potentieel hebben om dat voor elkaar te krijgen”, stelt ploegleider Davide Bramiti op de website van Etixx-Quick-Step. “Naast Marcel, willen we zien hoe onze jonge mannen – Bob Jungels, David De la Cruz en Carlos Verona – het gaan doen op de beklimmingen, en vooral die in het tweede deel van de wedstrijd, waar ook Gianluca Brambilla belangrijk kan gaan zijn.”

“Daarnaast ben ik blij om Matteo Trentin in de selectie te hebben”, vervolgt Bramati. “Hij kan worden ingezet als joker.” Het negental wordt tot slot gecompleteerd door Pieter Serry, Fabio Sabatini en Lukasz Wisniowski. “Dat zijn allemaal sterke en betrouwbare renners, die onze leiders gaan ondersteunen.” De Giro d’Italia begint op vrijdag 6 mei met een tijdrit in Apeldoorn.

Dit artikel delen:

10 Reacties

koos1 2 mei 2016 om 16:16

Lekker veel belgen voor een Belgischeploeg. Zouden ze het aandurven om een keer in een grote ronde te starten zonder Belgen?
Voor Kittel op het eerste gezicht niet echt een heel sterke trein, alleen Sabatini en Wisniowski. Serry zal dan wel renner worden die op kop mag gaan beulen van het Peleton.
Edit: Met Trentin hebben ze natuurlijk wel een sterke renner voor in de trein van Kittel erbij.

Robs234 2 mei 2016 om 16:20

Leuk ploegje. Brambilla en Jungels de smaakmakers wat mij betreft. Ook leuk dat Kittel een paar zeges komt scoren

edit redactie: thx

Ab Normaal 2 mei 2016 om 16:51

Iemand al ergens iets gelezen of vriend Kittel van plan is om uit te rijden?

Michael_ 2 mei 2016 om 17:40

Haha standaard dat gezaag over ‘weinig belgen in de selectie’. Leer er mee leven, etixx is nu eenmaal een wereldploeg met een internationale selectie zoals BMC dat ook is. Waarom word er daar niet steeds zo geklaagd maar bij etixx wel?

Hakkie2 2 mei 2016 om 17:43

Jungels een leuke renner, de rest heb ik weinig tot niets mee en met de ploeg ook niet. Mocht Kittel trouwens (weer) uitvallen heb je wel een sterk onthoofde ploeg waar een heel aantal doelloos rondrijden.

vlek 2 mei 2016 om 17:46

Ik denk dat er hier weinig Zwitsers posten..

Michael_ 2 mei 2016 om 18:12

@Vlek: Het zijn hier meestal ook niet de belgen maar de nederlanders die op etixx komen afgeven ;)

vlek 2 mei 2016 om 18:20

Of het aantal Belgen in de selectie wel voldoende is? Merkwaardige betrokkenheid van die Nederlanders.

NairoQ 2 mei 2016 om 20:51

@vlek, helaas is dat toch vaak het geval. Belgbashen kan leuk zijn (tenzij koos natuurlijk belg is…).

On: mooie ploeg, als Kittel niet teleurstelt kan de rest zonder druk rijden en hoop ik van één van de jonkies wat moois te zien.

thomask 3 mei 2016 om 10:31

@vlek Dit is natuurlijk wel het uitgelezen moment voor mij (Zwitser) om te posten. Stoor me overigens niet aan de weinige Zwitsers bij Bmc. Met Kung, Dillier en Bohli komt er genoeg door.

Headlines

Materiaalzone

Populair