Giorgia Bronzini stopt en treedt toe tot staf vrouwenploeg Trek

woensdag 15 augustus 2018 om 18:28
Giorgia Bronzini stopt en treedt toe tot staf vrouwenploeg Trek

foto: Sirotti

Giorgia Bronzini (35) hangt aan het einde van dit seizoen haar fiets aan de wilgen. De Italiaanse treedt dan toe tot de ploegleiding van de nieuwe vrouwenploeg van Trek, waar Ina Teutenberg aan het hoofd staat. Ze pakte in haar carrière in 2010 (Australië) en 2011 (Denemarken) de WK-titel op de weg en was ook op de baan succesvol.

De geruchten dat Bronzini zou gaan stoppen gonsden al langer, maar de Italiaanse weigerde eraan toe te geven. Zo verliet ze afgelopen winter Wiggle High5 na vijf seizoenen om over te stappen naar Cylance Pro Cycling om het vuurtje nog eens aan te wakkeren. Nu heeft ze besloten er een punt achter te zetten en zich op een nieuwe carrière te richten.

“Ik stop met rijden in competitieverband omdat ik voel dat de tijd rijp is”, zegt Bronzini, die nog altijd van de koers houdt, maar de trainingsarbeid moeilijk meer kan opbrengen. “Ik kijk er naar uit om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen bij Trek aan de zijde van Ina Teutenberg, één van mijn idolen. Ik wil graag mijn ervaring delen met de rensters en hen helpen een balans te vinden tussen het plezier in koersen en het gefocust blijven op goede resultaten.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 16 augustus 2018 om 00:11

Ik geloof het pas als het echt zover is ;)
Wel opvallend dat met Teutenberg en Bronzini twee topsprinters in de staff zitten, maar met Deignan en LongoBorghini twee klimsters de kopvrouwen lijken te worden. Of zou Wild ook de overstap gaan maken?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone