Gevallen Richie Porte komt goed weg: “Paar schrammen”

woensdag 17 juli 2019 om 20:41
Gevallen Richie Porte komt goed weg: “Paar schrammen”

foto: Cor Vos

Richie Porte was een van de betrokkenen bij de omvangrijke valpartij in de elfde Touretappe. Na afloop vertelde de Australiër dat hij hard op zijn hoofd terecht was gekomen. Desalniettemin kon hij de koers vervolgen en kwam hij in het peloton over de streep.

“Ik ben hard op mijn hoofd gevallen, maar verder gaat het wel”, reageerde Porte na afloop van de etappe. Bij die valpartij waren ook onder anderen Niki Terpstra, die moest opgeven, en Portes ploegmaat Giulio Ciccone betrokken. “Giulio viel hard, hopelijk valt het voor hem mee.”

“Het was voor mij geen vervelende val. Hopelijk heeft het geen effect voor morgen. Hier en daar heb ik een paar schrammen”, aldus de kopman van Trek-Segafredo, die momenteel negentiende staat in het klassement op bijna vier minuten van gele trui Julian Alaphilippe.

Geen breuken voor Ciccone
Later reageerde ook Ciccone op de gebeurtenissen in de elfde Touretappe. “Ik had een beetje pech, ben hard gevallen. Maar ik ben opgelucht nu ik weet dat ik niks gebroken heb. Ik heb alleen wat pijn in mijn duim en mijn knie, maar ik ben oké. Morgen kan ik gewoon van start gaan. Morgen begint een andere Tour de France en gaan we zien of mijn gevoel goed is”, aldus de Italiaan die al twee dagen in de gele trui reed.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 17 juli 2019 om 19:22

Porte zal er eens niet tussen liggen. Hoe serieus moet je een wielrenner nemen die hard op zijn hoofd is gevallen en beweert dat er niets aan de hand is?

horsm 17 juli 2019 om 19:22

Porte, nu al TWEE keer gevallen zonder erg. Het wordt zijn jaar.

Arthur-vL 17 juli 2019 om 20:06

Porte die valt; als je daar een euro op inzet krijg je 0,99 cent terug . . zonde, want hij heeft veel potentie!

Merlinappa 17 juli 2019 om 21:13

De man waarvan je wist dat hij erbij zou liggen. Kelderman heeft de vloek doorbroken trouwens?

Polleke 17 juli 2019 om 21:37

SSsst…

VerstandOpNul 17 juli 2019 om 22:14

Of doorgegeven aan Terpstra..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.