Geraint Thomas: “Verwacht wel wat stress vandaag in het peloton”
foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 14:59

Geraint Thomas: “Verwacht wel wat stress vandaag in het peloton”

Geraint Thomas heeft de eerste rustdag in de Tour goed doorstaan, meldde hij voorafgaand aan de elfde etappe naar Toulouse. De Brit verwacht nogal wat stress onderweg nadat de etappe van maandag naar Albi uitmondde in een waaierrit.

“Ik voel me goed bij het ingaan van deze week, ik had een goede rustdag gisteren”, zei Thomas, een van de twee kopmannen bij zijn ploeg Ineos. “Er zijn vijf grote dagen op komst, maar we zijn er klaar voor. Voor vandaag hebben we gekeken naar de weersverwachting en het parcours. Na wat maandag gebeurde, zullen sommige teams zeker iets willen proberen. Er zal veel stress zijn, maar hopelijk kunnen we net zo goed zijn als de vorige dagen.”

De titelverdediger is tevreden met zijn positie in het klassement na tien ritten, tweede op 1:12 van Julian Alaphilippe. “We hadden liever wat dichter bij hem gestaan, maar we staan voor de gevestigde klassementsrenners. Het is moeilijk te voorspellen hoe Alaphilippe het gaat doen, maar Egan en ik staan er goed voor. Op de tweede rustdag weten we meer over wie onze rivalen zijn.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2019 15:06
Het mooiste scenario zou zijn dat of Thomas of Bernal door waaiers achterop komt. Dan hebben ze alleen nog een plan A over en ik vond Ineos op weg naar La Planche niet direct indruk maken zoals de laatste jaren wel het geval was.
    17 juli 2019 15:11
    Laten we erop hopen
17 juli 2019 15:39
“...heeft de eerste rustdag in de Tour goed doorstaan,...” Hij moest nog wel even diepgaan tijdens de lunch, maar daarna volgde er rust in het peloton.
17 juli 2019 16:36
Waarom verlang ik zo naar een dag dat Ineos eens met zijn kopmannen 2 à 3 min achterstand heeft op de andere favorieten ?
    17 juli 2019 17:42
    Zoals de Giro vorig jaar? (of dit jaar)

Reacties zijn gesloten.