Geraint Thomas trekt zich terug voor WK tijdrijden

zaterdag 21 september 2019 om 11:32
Geraint Thomas trekt zich terug voor WK tijdrijden

foto: Cor Vos

Geraint Thomas heeft toch afgezien van zijn deelname aan het WK tijdrijden om zich volledig te kunnen toeleggen op de wegwedstrijd. In de tijdrit wordt Tourwinnaar van 2018 vervangen door John Archibald, de vice-kampioen van het Brits kampioenschap.

“Ik probeerde om weer in vorm te komen na mijn pauze na de Tour de France, maar helaas voel ik me niet goed genoeg om voluit te kunnen gaan. Dus na overleg met mijn coach en bondscoach Matt Brammeier heb ik besloten af te zien van de tijdrit om me volledig te kunnen richten op de wegwedstrijd”, lichtte Thomas zijn besluit toe.

Volgens performance manager Stephen Park van de Britse wielerbond is John Archibald klaar om Thomas te vervangen op de tijdrit. “In voorbereiding op de Team Mixed Relay liet hij al zien in een geweldige vorm te verkeren. Hij had een goed seizoen met de tweede plaats tijdens het nationaal kampioenschap tijdrijden. Zonder twijfel gaat hij onze ploeg en de fans trots maken.”

Aarzeling
Thomas had al een knipperlichtrelatie met het WK tijdrijden; na zijn tweede plaats in de Tour de France liet de Brit weten dat hij zijn zinnen erop gezet had. Eerder deze maand volgde dan toch wat aarzeling. “Ik wil alleen meedoen als ik competitief kan zijn”, zei hij vorige week. Desondanks stond Thomas als een van de tijdrijders vermeld, toen de Britse bond haar selectie aankondigde.

Vandaag volgde dan de definitieve ‘nee’ van Thomas. Daardoor verdedigt Archibald samen met Alex Dowsett woensdag de Britse eer op de tijdrit.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Verweggistan 21 september 2019 om 11:46

Wel een droomseizoen voor Archibald. Ben je een 28 jarige eerstejaars continentalrenner en tijdritspecialist in een land met tijdrijders als Thomas, Froome, Dowsett en Cummings. Dan mag je al het mixed-relay rijden in eigen land. Mag je ook nog het WK tijdrijden rijden.

josi 21 september 2019 om 11:55

Als hij op woensdag nog niet goed genoeg is om voluit te gaan, zal de wegwedstrijd wel een groot succes worden.

Covadonga 21 september 2019 om 12:20

Wel, niet, wel, niet. Tjemig, wat een twijfelaar.

koos verrek 21 september 2019 om 12:48

Nog een terug trekker..

Bouvage 21 september 2019 om 13:00

Ik heb het idee dat de hoogtijdagen van het Britse wielrennen weer een beetje voorbij zijn. Tuurlijk kunnen de Yatesies nog een stap zetten en hebben ze wel wat talent, maar de grote generatie met Froome, Cavendish en in mindere mate Thomas heeft het lastig.

Bij Ineos hebben ze Geoghegan Hart als talent die het nu wel moet gaan laten zien, de rest is niet Brit. Zou ze dat niet uitmaken op termijn daar?

Viktrodriguez 21 september 2019 om 15:24

Ik moet het eerst nog maar zien of die hoogtijdagen van het Britse wielrennen wel voorbij zijn, los van de gebroeders Yates. Thomas en Froome waren voordat ze bij Sky kwamen ook niet bepaald direct winnaarsmateriaal van grote rondes.

En ach ja, Thomas. In het verleden hadden we ene Andy Schleck. Die zag je buiten het Drieluik en de Tour ook vrijwel niet. En Armstrong was na de Tour altijd ook steevast klaar.

Newschooler 21 september 2019 om 18:45

Vergeet hugh carthy niet!

bilthoven 21 september 2019 om 18:48

Gewaagde uitspraak. Hugh Carthy en vooral James Knox hebben dit jaar toch al laten zien dat ze als ronderenners steeds beter worden. En bij de Espoirs behoren Tom Pidcock en Ethan Hayter tot de absolute wereldtop.

theking 21 september 2019 om 13:49

Luie prof. Een wonder dat de tour nog zo goed is gegaan. Hoe kun je nou als het wk in eigen land is je hier nu niet voor opladen (in vorm geraken). Hij heeft dit jaar op de tour na werkelijk niets laten zien.

kleomantre 21 september 2019 om 16:11

Zie bovenstaande reactie van Viktor Rodriguez en neem even mee dat de Sky lui zich al eens eerder voor een Wk hebben terug getrokken. Dat valt niet zo te rijmen met een eerzuchtige sporter.

Zijn ze off season van de speciale voorbereiding af en is hun niveau dan wat te broos dat vragen oproept? Of zijn ze dan al bezig met de juiste voorbereiding voor volgend seizoen en vormt dat WK een risico in die periode?

john 21 september 2019 om 13:49

Ja zie de reacties alweer als Roglic de tijdrit wint ,ja Thomas was er niet bij en nog van die bla bla bla

EddyB1958 21 september 2019 om 17:56

Dumoulin en Froome rijden ook niet mee. Maar ik kijk vooral uit naar je reactie als Roglic niet wint.

Samlambeej 21 september 2019 om 18:26

Meestal komt die opmerking er bij een renner die men ‘niet mag’. Roglic leek me hier toch aardig populair de laatste tijd.

EddyB1958 21 september 2019 om 21:36

Dan mogen veel Nederlanders zeker Evenepoel niet. San Sebastian had hij te danken aan het feit dat vele toppers moe waren na de Tour en het EK tijdrijden aan de afwezigheid van een aantal renners.

xistnc 21 september 2019 om 21:52

Weer die Nederlanders hè, Eddy. Hoe houd je het er mee uit!

EddyB1958 22 september 2019 om 14:29

Heel gemakkelijk, door er Wordfeud mee te spelen, regelmatig in Maastricht naar de vrijdagmarkt te gaan en door ze hier wat op de kast te jagen. Ik ben gek op Texel, maar nu is het al enkele jaren geleden. En persoonlijk naar jezelf toe, ik heb niets met motards, want daar profiteert iedereen van.