George Bennett: “Ik haat Willunga Hill, er is niets goeds aan die klim”

vrijdag 18 januari 2019 om 12:01
George Bennett: “Ik haat Willunga Hill, er is niets goeds aan die klim”

foto: Cor Vos

George Bennett was één van de renners die de vierde rit van de Tour Down Under animeerde. De Nieuw-Zeelander van Team Jumbo-Visma sloop mee met Wout Poels toen de Nederlander de debatten opende op Corkscrew Road, maar in de afdaling zag hij nog eens zestien renners aansluiten. In het klassement staat Bennett nu zevende.

“Ik denk het niet”, reageerde Bennett tegenover Cyclingnews toen hem naar zijn podiumkansen werd gevraagd in de Tour Down Under, die zondag eindigt op Willunga Hill en daar in een definitieve plooi valt. “Ik haat Willunga Hill, er is niets goeds aan die klim. Ik herpak mezelf en ga ervoor, maar het is echt akelig.”

De Nieuw-Zeelander moet echter vertrouwen kunnen putten uit de vierde rit, waarin hij met Poels, Richie Porte en Michael Woods de aanval koos. “Dat was de sterkste groep waarop je kon hopen en we gingen er allemaal voor. Het gemiddelde lichaamsgewicht van de groep was echter slechts zestig kilogram. Het was goed om de benen te testen en ik was echt verrast.”

Cameramotoren
Uiteindelijk werd het sterke viertal bijgehaald. “Ze kwamen heel snel van achteruit. Het is frustrerend, maar het is gebeurd. Het was echt een sterke zet, maar we hadden vroeger moeten aanvallen om er een succes van te maken. We hadden nog eens tien seconden nodig. Toen ze achter ons gingen rijden, met ook de cameramotoren in de buurt, maakte dat het verschil.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

jessevdalen 18 januari 2019 om 12:12

Sterke poging. En ja, Willunga Hill is een veredelde Cauberg… niks aan dat ding.

KnightBiker 18 januari 2019 om 13:56

Cauberg vergelijking is teveel gezegd, Willunga Hill is opzich lang genoeg maar nergens echt Stijl, als klimmer zonder sprint kan je er niet veel mee aan. (Ben er geweest en die Corkscrew is echt veel lastiger en leuker.)

thijssss 19 januari 2019 om 14:42

Klein steilfoutje ;)

Jandepandaman 18 januari 2019 om 12:24

Willunga is ook een saai ding. Als hij echter dan net zo sterk is als hier dan dicht ik hem alsnog kansen toe. Leek super sterk namelijk.

david bartelet 18 januari 2019 om 12:32

Ik denk dat bennet wel eens kan gaan verassen

peervaneynthoven 19 januari 2019 om 20:37

T’is niet te hopen!!

AWestie 18 januari 2019 om 12:35

Ze deden inderdaad hun best, maar ik zag Woods en Porte capriolen uithalen in de afdaling…

Hij en Wout hadden met twee betere dalers nog nét dat stukje langer kunnen volhouden geloof ik.

Fast Freddy 18 januari 2019 om 20:45

Lol, ‘niets goed aan de klim’

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair