George Bennett nog twee keer te zien in tenue van Jumbo-Visma

dinsdag 14 september 2021 om 14:48
George Bennett nog twee keer te zien in tenue van Jumbo-Visma

Bennett in de Nieuw-Zeelandse kampioenstrui - foto: Cor Vos

George Bennett zal dit seizoen nog twee keer in actie komen namens Jumbo-Visma, vooraleer hij de overstap zal maken naar UAE Emirates. In de Giro dell’Emilia en de Ronde van Lombardije zal de Nieuw-Zeelandse klimmer nog een rugnummer opspelden.

Bennett, die de voorbije week ploegmaat Wout van Aert aan de eindzege wist te helpen in de Tour of Britain, zal zijn titel in Gran Piemonte dan weer niet verdedigen. “Ik doe dit jaar nog de Giro dell’Emilia en Lombardije. Ik zal in aanloop naar deze wedstrijden nog een korte hoogtestage inlassen, om zo mijn goede benen te vinden voor de laatste koersen van het seizoen”, aldus Bennett, die vorig jaar nog knap tweede werd in ‘Il Lombardia’.

Nieuwe uitdaging 
De 31-jarige Nieuw-Zeelander besloot begin augustus een tweejarig contract te tekenen bij UAE Emirates, de ploeg van Tourwinnaar Tadej Pogačar. Bennett heeft het naar eigen zeggen nog altijd naar zijn zin bij de Nederlandse formatie, maar was tegelijkertijd ook wel klaar voor een nieuwe uitdaging. “Er was geen specifieke reden om de ploeg te verlaten, maar ik wilde gewoon iets nieuws”, citeert Cyclingnews.

“Jumbo-Visma was en is een fantastische ploeg en ik zal de jongens zeker missen, maar het is niet dat ik mijn fiets aan de wilgen hang. Ik zit straks gewoon in een andere teambus. Ik blijf verder gewoon in Andorra wonen en trainen, en dat met dezelfde jongens. Ik heb nu echter weer de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zie mezelf vooral in dienst rijden van Pogačar, in de hoop de Tour te winnen, maar ik wil af en toe ook voor eigen kans gaan in een rittenkoers.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

KnightBiker 14 september 2021 om 14:58

Ook voor wat extra cash :) (En terecht, maar dat bekt niet zo lekker in een afscheids interview)

Elvs 14 september 2021 om 15:12

Slaan wel door met die hoogtestages hé. Voor 2 ééndagskoersen…

Kempen en Ko 14 september 2021 om 15:21

Slaan er helemaal in door dat TJV. Koersen is van ondergeschikt belang. Bah!

jooprioolpijp 14 september 2021 om 15:59

…dan ook niet stiekem juichen als ze winnen hè?

Michiel 14 september 2021 om 16:26

Bah hahaha haha

Franco Ballerini 14 september 2021 om 15:18

Ik kan me zo voorstellen dat TJV niet heel veel moeite heeft gedaan om hem voor de ploeg te behouden…

Murcia 14 september 2021 om 16:17

Ze deden hem een voorstel dat goed was volgens George zelf in een eerder interview met een krant uit Nieuw Zeeland maar ik had al langer het idee dat hij verder wilde kijken. Hij ontwikkelde zich tot nu toe elk jaar verder bij TJV, dit jaar is eigenlijk het eerste jaar dat hij bleef steken en binnen de ploeg zou zijn rol definitief die van klimknecht blijven. Dan is de keuze makkelijker om naar een andere ploeg te gaan met in de kern dezelfde rol maar een hoger salaris. Naar verluidt zitten hij en Soler bij UAE straks op een miljoen euro per jaar, dat krijg je never nooit niet als knecht bij TJV.

Franco Ballerini 14 september 2021 om 16:26

Klinkt logisch. Het was toch een beetje het verhaal van net tekort schieten als kopman maar dan ook weer net iets te goed als knecht. Buiten het financiële aspect zal het psychisch waarschijnlijk ook eenvoudiger zijn bij een andere ploeg als knecht te functioneren.

Melkzuur 14 september 2021 om 16:29

Als het klopt dat hij en Soler een miljoen per jaar gaan verdienen, zijn ze bij UAE echt wel op hun kop gevallen. Er zijn minstens 50 betere renners dan die twee. Maar ze hebben natuurlijk gelijk dat ze erop ingaan, ze zouden wel gek zijn om dat niet te doen. Bestaat er trouwens een soort overzicht van de rennerslonen?

Derierre de la course 14 september 2021 om 21:18

Volgens mij een financiële keuze en weten ze bij TJV heel goed dat ze op dat vlak niet tegen UAE op kunnen. Misschien iets meer kansen in kleine rittenkoersen maar denk niet dat dat een groot verschil maakt. Als ik de berichtgeving hoor ook echt in goed overleg weggegaan en het lijkt wel alsof hij over 2 of 3 jaar gewoon weer terug is. Geef hem eens ongelijk, hij moet ze wel in 10 jaar verdienen.

Yeez 14 september 2021 om 16:37

@murcia waar is dat bennett en 1 miljoen euro te vinden? Of is dat je eigen schatting die uit de lucht is gegrepen?

Murcia 14 september 2021 om 17:25

Uit de lucht gegrepen lijkt me wat sterk uitgedrukt maar meer een educated guess Yeez. Hirschi krijgt 9 ton (bevestigd door zwitserse media) maar interessanter is Majka die een zelfde rol heeft als die van George, volgens Poolse media vorig jaar ( Ik heb daar familie zitten vandaar mijn interesse.) zou die rond een miljoen gaan verdienen als top klimknecht. Mijn idee is dan dat George en Soler slecht onderhandelen als ze onder zijn salaris uit zouden komen. Niets meer en minder van mijn kant dan een inschatting maar wel met wat achtergrond.

Franco Ballerini 14 september 2021 om 17:32

Sorry Murcia, maar dit vind ik zeer slecht onderbouwd. Zowel Hirschi als Majka zijn een paar klassen beter dan Soler en Bennett. Met de helft van het bedrag mogen de laatstgenoemden hun handen al dichtknijpen.

Landeirovic 14 september 2021 om 17:51

Uit mijn bronnen zal Bennett 475k per jaar verdienen. En Soler 685k per jaar.

Massimo Bataille 14 september 2021 om 17:59

Ik zou niet weten waarom Bennett zou moeten onderdoen voor Majka? Soler vind ik dan wel een trede lager staan.
Benett strijdt al meerdere malen mee voor top-10 in AK en heeft vorig jaar mooie dingen getoond in italiaanse eendaagsen. Heeft ook al vaak zich getoond bij de betere klimmers als ondersteuning bij Roglic.
Majka heeft daarin een vergelijkbaar palmares en was dit jaar ook belangrijk voor Pogacar.

Over het algemeen gaan de betere klimknechten die soms zelf kopman zijn wel voor bedragen richting het miljoen ( of zelfs een beetje meer bij de grote teams). Bij Hirschi is het al bekend en lijkt me best realistisch dat Majka, Bennett daar niet al te ver van zit.

Franco Ballerini 14 september 2021 om 18:44

@Bataille: uit nieuwsgierigheid: is Georges, de auteur van o.a. Histoire de l’œil, familie?

Kempen en Ko 14 september 2021 om 22:36

Lander
Volgens mijn bronnen gaat Soler 1,03 miljoen verdienen en Bennet 999k

Chasse_patate 14 september 2021 om 16:58

Hij wil gewoon ook een keer de tour winnen met een ploeg. Snap dat wel haha

Al Phila 14 september 2021 om 17:48

Ik neem aan dat hij nog wel traint in de kleding van TJV.

KnightBiker 14 september 2021 om 18:13

Hij heeft zijn eigen truitje aangezien hij NK is…

Willem Kieft 14 september 2021 om 21:30

En het is toch ook een beetje met Messi in de ploeg spelen. Mooi ervaring om jaren later nog eens over weg te dromen.

Dr op en dr over 15 september 2021 om 00:45

Zitten er belastingontduikers bij UAE in de ploeg dan ? ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair