George Bennett na tweede plek: “Ben toch trots op mijn prestatie”

zondag 16 augustus 2020 om 09:22
George Bennett na tweede plek: “Ben toch trots op mijn prestatie”

foto: Cor Vos (archief)

George Bennett was gisteren een van de hoofdrolspelers in de Ronde van Lombardije. Wat heet, de Nieuw-Zeelandse klimmer van Jumbo-Visma vocht in de finale met Jakob Fuglsang om de zege. Bennett bleek uiteindelijk niet sterk genoeg om de Deen te volgen op de San Fermo della Battaglia.

Fuglsang wist na een korte solo zijn tweede monumentale overwinning te boeken, Bennett kwam uiteindelijk als tweede over de streep. “Het was een geweldige dag”, zo vertelt Bennett op de website van Jumbo-Visma. “Ik heb deze wedstrijd vaak gereden, maar nooit was het tempo in de openingsfase zo hoog. Het team zette me perfect af aan de voet van de Madonna del Ghisallo.”

“Sommige teams waren met meerdere renners in de finale aanwezig. Ik heb er alles aan gedaan om daarvan te profiteren, maar op een gegeven moment werd het te veel. Fuglsang kon mijn aanvallen volgen en bleek sterker te zijn. Het is jammer dat ik niet heb kunnen winnen, maar toch ben ik trots op mijn prestatie. Ik ben blij hoe we als team de voorbije Italiaanse wedstrijden hebben gereden.”

Ploegleider Engels: “Dit is toch nog andere koek”
Ploegleider Addy Engels is lovend over zijn team. “Het is een geweldige podiumplaats voor George na een schitterende Italiaanse campagne voor ons. George had in Gran Piemonte al laten zien dat hij goed was, maar dit is toch nog andere koek. Om opnieuw voor de zege te strijden was prachtig, uiteindelijk was er één renner beter”, aldus de ex-wielrenner.

Bennett is uitstekend uit de coronabreak gekomen. Zo won hij in aanloop naar de Ronde van Lombardije een andere Italiaanse eendagskoers: Gran Piemonte. Verder reed hij naar een vijfde plek in de Tour de l’Ain (in dienst van eindwinnaar Primož Roglič) én de Ronde van Burgos.

Dit artikel delen:

11 Reacties

boehoe 16 augustus 2020 om 09:36

Tolhoek toch ook nog 12e. Dat valt me niet tegen.

Wheely 16 augustus 2020 om 09:39

Zeker, mocht Kruijswijk de Tour niet halen dan mag Antwan mee!

Wheely 16 augustus 2020 om 09:41

Bennett heeft echt een stap gezet sinds zijn operatie. Hebben ze zomaar een troef voor de klimklassiekers erbij.

KnightBiker 16 augustus 2020 om 09:50

Echt een stap gezet na het weghalen van die zwevende ribben: voorheen alleen een goede klimmer en nu kan hij finales rijden. Hij verdient kansen, net als Sep Kuss lijkt het dat die twee heden beter zijn dan Dumoulin en Kruijswijk: hoe ga je als ploeg al die goede renners hun moment geven om te winnen? Lastig Dillema naar de toekomst toe.

Scibby 16 augustus 2020 om 09:52

Dumoulin die groeit nog wel zienderogen. En kan me voorstellen dat dat tijdens de tour ook wel gebeurd terwijl Kuss langzaam opbrandt.

RodyTur10 16 augustus 2020 om 11:32

Dit jaar zet Jumbo alles op de Tour, maar als ze de boel een beetje bij elkaar kunnen houden en keuzes durven te maken dan moeten ze in elke Grote Ronde om de eindwinst/podium kunnen strijden. En voor alle klassiekers hebben ze nu wel een topper.

Roglic, Van Aert, Dumoulin, Kruijswijk, Bennett, Groenewegen, Teunissen en dan nog als meesterknechten Kuss, Gesink, Tolhoek, Martin, Roosen, Van Emden en opkomende mannen als Vingegaard, Foss, Harper, Affini en Eenkhoorn. Wat een ploeg!!!

DrJ 16 augustus 2020 om 12:36

@Rodytur En Oomen straks ook nog

VerstandOpNul 16 augustus 2020 om 10:24

Sterk gereden door deze sympathieke kerel..

Vakkundig in het pak genaaid door Astana en een ploegleider die het allemaal wel best vindt..

Jacco van Stierop 16 augustus 2020 om 10:58

Sterk optreden gisteren. Zou mooi zijn als hij zich nog meer gaat toeleggen op eendaagse koersen. Lijkt zich goed ontwikkeld te hebben op dat vlak. Mooie renner en sympathieke vent.

fietsvriend 16 augustus 2020 om 11:13

Als Bennett zo rijdt is Emilia niet wat voor hem dan? Of toch te weinig puncher?

Murcia 16 augustus 2020 om 11:17

Mag zeker trots zijn, Heeft een geweldige week achter de rug als meesterknecht van Roglic in de L’Ain, winst in de Gran Piemonte en nu een tweede plek in Lombardije.
Lijkt na zijn operatie dat laatste stukje power te hebben om echt voor de knikkkers te strijden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair