Gemengde gevoelens bij Olav Kooij na WK-brons: “Trots, maar ook teleurstelling”

vrijdag 24 september 2021 om 19:38
Gemengde gevoelens bij Olav Kooij na WK-brons: “Trots, maar ook teleurstelling”

foto: Cor Vos

Olav Kooij, neoprof bij Jumbo-Visma maar ook nog altijd pas tweedejaars-belofterenner, kijkt met gemengde gevoelens terug op de wegkoers tijdens het WK wielrennen in Vlaanderen. Achter de nieuwe wereldkampioen Filippo Baroncini en Biniam Ghirmay pakte de Nederlandse renner brons.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Aan de ene kant ben ik trots dat ik op het podium sta, maar aan de andere kant is er toch ook een beetje teleurstelling vanwege het mislopen van de wereldtitel en die prachtige regenboogtrui”, vertelde Kooij na afloop van de wegkoers. “We hadden de hoop om voor de overwinning te kunnen sprinten. Dat was ook het doel bij het ingaan van de laatste ronde.”

De renner uit de Hoeksche Waard denkt dat het Nederlandse team als ploeg er alles aan heeft gedaan. “Jammer dat Mick (van Dijke, red.) viel, want hij was in de voorbereiding op een sprint misschien wel bezig aan een cruciale beurt. We kunnen onszelf niets kwalijk nemen en hebben een goede wedstrijd gereden.”

Kooij was onder de indruk van de sfeer langs de kant van het parcours. “Het was prachtig om dit WK te rijden tussen al die enthousiaste fans. Dat zorgde voor een gave sfeer.”

Kooij moest in de sprint van het peloton Biniam Ghirmay voor zich dulden – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Motta 24 september 2021 om 21:04

We blijven Nederlanders als het er op aan komt net niet. Ballen tonen daar komt het op aan,geen excuses zoeken.

horsm 24 september 2021 om 23:27

Ik vond dat het team wel ballen toonde. Maar dat is geen garantie voor winst.

Dr op en dr over 24 september 2021 om 22:48

Nou Olav, als ik zag met wat voor snelheid Ghirmay je voorbij knalde, dan vrees ik dat ook een lead out van “Mick” je hier niet aan het goud geholpen zou hebben.

Gewoon trots zijn op de medaille die je wel hebt, en volgend seizoen bij de beloftes nogmaals hopen dat er een parkoers op het WK wordt voorgeschoteld waar je wederom kan meedoen voor de prijzen.

Pelsluis 24 september 2021 om 23:37

Voor goud was die Italiaan een prima leadout!
De sprint voor zilver had veel weg vd bekende stervende zwaan… Of was het een te vroeg stoppen met trappen gevalletje?
Ghirmay ging denk ik 2x zo hard, in VdP stijl, leadoutloos………

wielrenner 25 september 2021 om 08:17

Typische reactie van een renner die in het verzorgende, gepamperde Nederlandse klimaat opgegroeid is. Had van Dijke gemist om de sprint aan te trekken. En Ghirmay dan?? Hopelijk voor hemzelf kan hij zijn mindset bij sturen anders blijft het altijd net niet.

Tisnix 25 september 2021 om 10:22

Jemig wat een zuur sneu commentaar. Jongen heeft het gewoon prima gedaan en zegt niks raars

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair