Gehavende Van Avermaet wil dit jaar nog koersen: “Hij heeft zijn strijdlust niet verloren”

maandag 5 oktober 2020 om 08:39
Gehavende Van Avermaet wil dit jaar nog koersen: “Hij heeft zijn strijdlust niet verloren”

foto: Cor Vos

Gescheurde schouderligamenten en meerdere breuken: de diagnose voor Greg Van Avermaet na zijn val in Luik-Bastenaken-Luik, was niet mals. Zijn blessures betekenen waarschijnlijk het einde van zijn seizoen, maar de ervaren klassiekerspecialist blijft hopen.

Van Avermaet is gisteren onderzocht in het Academisch ziekenhuis van Luik, waar röntgenfoto’s gescheurde schouderligamenten, drie gebroken ribben, een kleine klaplong en een breukje in een ruggenwervel werden vastgesteld. Een hersenschudding was niet aan de orde. “Dit betekent meer dan waarschijnlijk het einde van Gregs seizoen”, zei ploegdokter Piotr Kosielski via het team.

Toch heeft de 35-jarige renner de klassiekers in het restant van het huidige seizoen nog niet uit zijn hoofd gezet, laat ploegleider Valerio Piva weten aan Het Laatste Nieuws. “Het wordt heel moeilijk, maar Greg blijft hopen. Als hij blijft hopen, dan wil ik hem dat niet afpakken. Dan ben ik de eerste die met hem mee hoopt.”

Strijdlust
Volgens de voormalige Italiaanse wielerprof houden de blessures van zijn Belgische renner weinig risico in. “De dokters zeggen dat er geen gevaar is voor het vervolg van zijn carrière. Als dat wel zo was, dan hadden we nu al beslist dat zijn seizoen voorbij is. Hij heeft zijn strijdlust absoluut niet verloren, maar er is een verschil tussen willen en kunnen.”

Van Avermaet moest gisteren Luik-Bastenaken-Luik vroegtijdig beëindigen. Op ongeveer honderd kilometer van de aankomst in Luik kwam de CCC-renner ten val, waarbij ook Jay McCarthy en Adam Yates betrokken waren. Zij moesten eveneens opgeven als gevolg van de val, die werd veroorzaakt door een botsing met een onbewaakt verkeersbord dat midden op de weg stond.

Dit artikel delen:

13 Reacties

harryjohan71 5 oktober 2020 om 08:47

Hiermee kun je toch niet op de kasseien rijden?

Bazzz 5 oktober 2020 om 09:06

Zou echt heel slim zijn, je lichaam naar de fillistijnen helpen om dit jaar nog een ritje te maken.

Beetje het gevoel dat hij de blaaskaak wil uithangen

rogierb 5 oktober 2020 om 10:12

Hij wil gewoon aan de start staan van zijn favoriete koersen, al zal hij in deze conditie niet in staat zijn om mee te doen voor winst. Hoezo ben je dan een blaaskaak?

doorak 5 oktober 2020 om 14:28

Als er iemand geen blaaskaak is dan is dat GvA wel.

Westland95 5 oktober 2020 om 09:24

Greg, laat dit seizoen nog lekker voor wat het is en ga volgend jaar nog 1 keer proberen te vlammen. De jaren gaan ook tellen.

josi 5 oktober 2020 om 09:39

Dat lijken me ideale blessures voor de kasseienklassiekers. Wellicht is het fysiek mogelijk om ze te rijden, maar veel meer dan wat extra pijn zal het je niet opleveren.

rogierb 5 oktober 2020 om 10:10

Meedoen is belangrijker dan winnen voor de Olympisch kampioen.

SoloSlim 5 oktober 2020 om 11:32

+1 :)

Spartacus 5 oktober 2020 om 10:23

Hij heeft zijn strijdlust niet verloren? Ik heb dit hele jaar nog geen spoortje strijdlust gezien bij dn Greg

SoloSlim 5 oktober 2020 om 11:37

Ik hield ook meer van zijn atractief koersen uit zijn beginjaren maar hij werd toen als domme renner aanzien.. Daarna heeft hij een paar jaar wat koersen gewonnen met ‘volgen’ en nu blijft hij dit zien als ideaal terwijl hij zo toch al een paar jaar niet (veel) meer kan winnen. Probeer een Gilbert na te doen zou ik zeggen, die wint op zijn leeftijd toch nog wat moois!

kaalpani 5 oktober 2020 om 11:23

Ook deze “uitspraak” in dit artikel kan in het rijtje van ” hij komt sterker terug” etc.etc. van artikelen van zwaar geblesseerde renner in dit korte seizoen.

Een combinatie van “koppen journalistiek” en “wishfull thinking” die niet meer is dan lege vulling voor (wieler)sites als ” Wielerflits” , “Sporza” e.d.

Ik zou zeggen “geef het volk brood en spelen…”

Wheely 5 oktober 2020 om 11:31

Misschien moeten we op de valreep nog een soort paralympische koers organiseren voor al die geblesseerde renners. Brood en spelen!

Quintenri 5 oktober 2020 om 11:41

Hij kan misschien de Vuelta nog rijden…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair