Gehavende Craddock blinkt uit in ploegentijdrit: “Deed erg veel pijn”

Gehavende Craddock blinkt uit in ploegentijdrit: “Deed erg veel pijn”

foto: Sirotti

dinsdag 10 juli 2018 om 08:57

EF Education First-Drapac wist in de schaduw van sterrenformaties als BMC, Sky en Quick-Step Floors een uitstekende ploegentijdrit af te werken. De Amerikaanse formatie eindigde na 35,5 kilometer als zesde in Cholet, op 35 seconden van dagwinnaar BMC. Een van uitblinkers was Lawson Craddock, die sinds de openingsdag afziet na een val in de bevoorradingszone. “Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen, maar het deed erg veel pijn”, zo liet hij na afloop weten op het digitale huis van zijn werkgever.

Dat Craddock – die kampt met een breukje in zijn linkerschouder – pas op drie kilometer van de finish zijn ploeggenoten moest laten rijden, kwam als een verrassing. “Ik had namelijk geen goed gevoel na de opwarming. Ik had behoorlijk veel pijn na de verkenning, zelfs nog in de laatste tien kilometer van de ploegentijdrit.”

“We hebben voor de start echter nog uitvoerig gekeken naar mijn schouder, en dat heeft uiteindelijk het verschil gemaakt. Toch heb ik tijdens de tijdrit flink afgezien. Ik heb vrijwel alleen maar gesteund op mijn rechterarm en schouder. Daar moeten we nog aan werken. Ik ben echter vooral blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen. Hopelijk is dit het begin van mijn herstel”, aldus Craddock.

Inzamelingsactie Amerikaan levert flink bedrag op
Overigens had de Amerikaanse klimmer nog meer positief nieuws te melden. Na de eerste etappe van de Tour liet hij op Twitter weten voor iedere etappe die hij uitrijdt honderd dollar te doneren aan een wielerbaan in Houston, die door orkaan harvey vorig jaar flink is beschadigd. “Wie doet er mee?”, vroeg hij aan zijn volgers.

Twee dagen na zijn bewuste oproep blijkt Craddock al meer dan 17.000 euro te hebben opgehaald. “Ik ben echt weggeblazen door dit nieuws. Dit is de reden waarom ik zo goed presteerde tijdens de ploegentijdrit. Ik ben echt geïnspireerd geraakt door alle steun de afgelopen dagen. Ik hoop dat het de komende 17 dagen zo doorgaat.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

mattje123 10 juli 2018 om 09:05

Ik denk dat hij nu al slapeloze nachten heeft voor de roubaixetappe. Dat zal echt een hel worden met zo’n schouder…

achterhoeker 10 juli 2018 om 09:18

Djeez…wat een idioten..begrijpt zo’n ploegarts niets van menselijke fysiologie…
Craddock moet gelijk stoppen…super slecht voor herstel…kost en zn carrière als ie niet oppast…
Het herstelproces komt gewoon niet op gang als je het lichaam zo blijft belasten..is gewoon menselijke biochemie..
Snap het wel..de tour is uniek om deel te nemen…maar toch

martini151 10 juli 2018 om 09:36

@achterhoeker

Heb jij toevallig de schouder bekeken of de röntgenfoto’s gezien? En ben jij zelf chirurg of dokter?

Wanneer je bij beide antwoorden “nee” hebt geantwoord, waarom reageer je op deze manier? Wanneer je op beide antworoden “ja” hebt geantwoord, kan je mij (puur uit interesse) uitleggen wat precies de gevolgen kunnen zijn?

pirazzi 10 juli 2018 om 09:48

Hoe meer etappes Craddock uitrijdt, hoe meer hij zijn heldenstatus later kan cultiveren.

achterhoeker 10 juli 2018 om 09:57

@Martini151
Ben geen arts maar werk in de moleculaire pharmacologie op het gebied van klinische voeding gericht op inflammatie en weefselschade…
Craddock heeft een breuk in zijn schouder en veel pijn…natuurlijk is de pijn het klassieke symptoom van het ontstekings- c.q. helingsproces..
Als je dit proces vertraagt/belemmert door gewoon je schouder te belasten en waarschijnlijk met flink wat ontstekingsremmende pijnstillers blijft doorgaan komt de hele cascade van heling niet of vertraagd op gang…
Uiteindelijk kan dit lijden tot chronische weefsel/botschade…
Deze processen hebben een eigen kinetisch tijdspad…als dit te lang duurt of teveel onderdrukt word treed er geen resolutie op( uiteindelijke heling)
Dit komt omdat het begin van heling moleculair altijd al start kort na het letsel..
Alpha signals Omega is het principe daarom adviseert een arts ook gewoon totale rust bij dergelijk letsel…de eerste weken zijn allesbepalend voor snel en volledig herstel
Begrijp wel dat het in de topsport niet altijd zo werkt

Romāns Vainšteins 10 juli 2018 om 10:18

Ik voorzie een Hummelepos.

Spinergy 10 juli 2018 om 10:22

Zo slecht is die Cannondale tijdritfiets dus niet.

Koel 10 juli 2018 om 10:52

Die schopt het nog wel eens tot president van de younaaithetsteeds….

xistnc 10 juli 2018 om 11:01

Fantastische prestatie van hem en zijn ploeg, terwijl Uran gewoon lekker onder de radar blijft.

Vermoedelijk zal dat ‘breukje’ op de grens zitten van net wel / net niet. In de Tour is dat dan al gauw ‘net wel’. De bijdrage van gisteren kan in het eindklassement best een rol spelen.

Jean Dumas 10 juli 2018 om 12:20

Ik snap niets meer van deze sport. Alle goede tijdrijders die op hun kokosnoot zijn gegaan rijden top in deze ploegentijdrit.

vanSpringel 10 juli 2018 om 12:30

@achterhoeker.
Aan jou hebben we tenminste wat !
Zou je zo’n heldere-, eenvoudige uitleg bij elke blessure van een renner in het vervolg kunnen aangeven ?

vanSpringel 10 juli 2018 om 12:32

@Jean Dumas.
Klopt wel wat je zegt. En ze genezen ook wonderbaarlijk snel. Kijk naar de wond boven zijn oog op de foto bij het bericht. Geen pleister of iets meer te zien.

DeLuiaardVanLimburg 10 juli 2018 om 12:51

@Achterhoeker: Gebruikt iedereen in jouw branche zoveel punten in elke zin? Kun je daar meer over uitleggen.

Als analist maak ik graag geschatte voorspellingen en doe ik veelal uitspraken waarvan ik mensen laat geloven dat ze ergens op gestaafd zijn. Dientengevolge schaar ik me bij de opmerking van Achterhoeker dat als ’t intens veel pijn doet, er wel eens iets mis zou kunnen zijn. Geniaal.

girardengo 10 juli 2018 om 13:12

@martini 151
Terechte vragen natuurlijk. Maar als je strikt wetenschappelijke eisen gaat stellen aan alle reacties, gaat er niemand meer reageren. Er zijn bij vele reacties dergelijke opmerkingen te plaatsen. Het issue Froome staat vol met opinies die niet echt wetenschappelijk verantwoord zijn. Ik denk dat deze eis de discussies te veel belemmert, al mag die zo nu en dan wel worden genoemd, dat wel;-)

achterhoeker 10 juli 2018 om 13:40

@DeluiaardvanLimburg
Gesneden koek voor een ieder die op een academisch niveau in de medische wereld werkzaam is.. jouw huisarts zou precies hetzelfde zeggen alleen ik leg dan nog uit waarom dat zo belangrijk is en dat doet je huisarts meestal niet omdat bijna niemand doorvraagt, is echt niet zo moeilijk maar zo rond het blikje Heineken-blokje kaas niveau wordt begrijpend lezen natuurlijk al een stuk lastiger :-)

dikkechaap 10 juli 2018 om 13:59

@DeLuiaard
Hahaha hij is fijn. Al vind ik wel dat je eigenlijk nog iets meer woorden zou kunnen gebruiken om niks te zeggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair