Geen hoofdrol voor Jumbo-Visma in Dwars door Vlaanderen
Kooij zat na zijn val gehavend op de fiets - foto: Cor Vos
woensdag 31 maart 2021 om 19:22

Geen hoofdrol voor Jumbo-Visma in Dwars door Vlaanderen

Jumbo-Visma heeft in Dwars door Vlaanderen geen betekenisvolle rol kunnen vertolken. Zonder zijn hoofdrolspeler van de E3 Classic en Gent-Wevelgem, Wout van Aert, en na pech in het begin van de wedstrijd, moest de ploeg achter de feiten aanrijden.

Dat het een heel snelle wedstrijd was, stelde ploegleider Arthur van Dongen vast. “In het begin hadden we het plan om met Christoph Pfingsten een renner in de kopgroep mee te sturen. Hij heeft het een aantal keren geprobeerd. Door het hoge tempo lukte dit echter niet. In de aanloop naar de tweede beklimming van de Kluisberg kwam Maarten Wynants ten val. Gelukkig valt de schade mee.”

Vervolgens zag de ploeg ook Olav Kooij vallen. De neoprof was een van de snelle mannen op wie het team eventueel kon rekenen, mocht de koers uitdraaien op een groepsspurt. “Edoardo Affini heeft dan op hem gewacht. Door deze samenloop van omstandigheden was de ploegtactiek enigszins ontregeld. Zo speelden we helaas een aantal mannen kwijt, die zich ook niet goed genoeg voelden om het geweld op de diverse beklimmingen te overleven.”

Eenkhoorn lichtpuntje
Ondanks de onfortuinlijke wedstrijd, zag Van Dongen nog wel een lichtpuntje. “Hoewel Pascal Eenkhoorn zich de afgelopen dagen niet top voelde, heeft hij zich vandaag knap terug weten te vechten in de koers. Uiteindelijk finishte hij nog in de groep die reed voor plaats twee (als 28e, red.). Dat vind ik het meest in het oog springende van deze dag. Op naar zondag, dan wacht de volgende uitdaging op ons.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
31 maart 2021 19:26
En Dekker?
31 maart 2021 19:27
De kop boven dit artikel kun je op z'n zachtst gezegd een understatement noemen. Ik vond TJV een drama vandaag. Natuurlijk zijn er redenen te benoemen waarom, maar het is treurig dat er geen enkel geel shirt de finale heeft gekleurd. Op naar zondag dan maar.
31 maart 2021 19:37
Het was niet best. Had nog de hoop dat Eenkhoorn voor een ereplaats kon mee sprinten, maar dat zat er niet in blijkbaar.
    31 maart 2021 21:00
    Vierde koers in één week voor Eenkhoorn. Daar wordt pure roofbouw op gepleegd. Een renner als Eenkhoorn zou je, voor zijn ontwikkeling, met een beredeneerd wedstrijdprogramma naar deze wedstrijd toe hebben moeten laten pieken.

    Talenten als Dekker, Kooi en Eenkhoorn, moet je, naast enkele WT-wedstrijden, vooral de wat kleinere eendagswedstrijden zoals Nokere Koerse, Bredene Koksijde, Le Samyn, Ronde van Drenthe en Volta Limburg Classic rijden. Maar daar vertoont Jumbo zich de laatste jaren niet meer.
    31 maart 2021 21:06
    Vijfde koers van het seizoen.
    1 april 2021 08:10
    Eenkhoorn is 24 jaar ondertussen
31 maart 2021 20:01
Baaldag maar die hadden er heel.wat meer vandaag bleek wel. Zondag knallen!
31 maart 2021 20:26
Dit was wel heel erg magertjes.
31 maart 2021 20:37
Inderdaad geen prominente rol voor de gele mannen. Het mag duidelijk zijn dat TJV met Wout toch iets anders is dan TJV zonder Wout.

Aan de andere kant: hoe erg is het voor TJV dat ze er in DDV niet staan? Het is uiteindelijk een midweekse B-koers. De hoofdschotel staat aanstaande zondag op de planning.

Verder denk ik dat dit stiekem voor veel renners een lastige dag was. Kijk naar de blauwe mannen; ook daar kon vandaag enkel Senechal overtuigen...
    31 maart 2021 23:30
    @Michelangelo Het is niet alleen Van Aert die vandaag niet aanwezig was bij JV. Als bij anderen ploegen 5 renners (Van Aert, Dumoulin, Teunissen, Van Hooydonck en Roosen) van het klassieke team niet rijden blijft er ook weinig over.
    1 april 2021 02:29
    @Harry, Dumoulin hoort niet bij de klassieke kern, Teunissen mag van JV voor eigen rekening rijden, Van Hooydonck en Roosen zullen er na de Koppenberg niet meer bij zijn en dus zal Wout opnieuw er alleen voor staan, zoals altijd, vandaag mochten al de talenten hun kans gaan en we hebben gezien wat ze waard waren, zoals hierboven aangehaald geef ze in andere kleine wedstrijden hun kans.
    Een eerlijk besluit is dat JV een wereldtopper heeft maar hem niet omringt zoals het hoort.
    1 april 2021 10:58
    Die Van Hooydonck heeft nochtans Van Aert in een zetel gebracht naar zijn eerste overwinning in een grote Belgische eendagskoers.
31 maart 2021 20:48
Dat "hoofd" mag wel uit de kop.
    31 maart 2021 22:33
    Hahaha terugscrollen naar boven, hoofd uit de titel weglaten.... conclusie klopt! Mooi gevonden!
31 maart 2021 21:44
Ze waren onzichtbaar maar dat was niet verbazend. De objectieve kijker heeft al lang gezien dat er naast Van Aert geen zekere sterkhouders zijn.

De bijna 29-jarige Teunissen heeft amper 4 Top10-uitslagen in het voorjaar.
Van Hooydonck heeft voor het eerst een paar weken regelmaat.
Roosen is dit jaar (gelukkig) af en toe van belang maar het is ook een tijd niks geweest.
Van Emden dient in de eerste 100km.
    31 maart 2021 23:24
    @Frank V ik kan me niet herinneren dat Van Hooydonck, Teunissen en Roosen Dwars door Vlaanderen reden. Wat vreemd dat ze dan niet vooraan reden. Ik heb namelijk nog nooit gezien dat je als je op de bank zit ook voorop in Dwars door Vlaanderen kunt rijden.
31 maart 2021 22:43
In zo'n verplichte C-koers verwacht je niets, maar zou het leuks zijn als iemand laat zien een stapje te zetten. Niet dus. Next.
31 maart 2021 23:03
Raar dat Affini het zo slecht doet.
    31 maart 2021 23:18
    Affini heeft dit jaar vooral de rol van knecht in de klassiekers. Vandaag heeft hij op Kooij gewacht die door een valpartij achterop was geraakt.
31 maart 2021 23:19
Ik had stiekem wel op een positieve uitschieter gehoopt. Maar het zat ze ook niet mee lees ook. Daardoor dan dan ook gelijk een heel anonieme koers.
1 april 2021 06:22
Ze zijn goed aan het pieken met Wout, maar voor de eendagsrenners daarachter begint het wel een moeilijk verhaal te worden. De Tourselectie halen is een moeilijk verhaal; dan moet je in dit soort koersen kunnen scoren.
1 april 2021 08:52
Zoals verwacht; over de gehele lijn te kort geschoten.

Reacties zijn gesloten.