Geen grote rondes voor Mike Teunissen: “Combinatie met klassiekers is onmogelijk”

woensdag 17 juni 2020 om 15:42
Geen grote rondes voor Mike Teunissen: “Combinatie met klassiekers is onmogelijk”

Geen grote rondes voor Teunissen. Vorig jaar droeg hij nog de gele trui in de Tour de France - foto: Cor Vos

Mike Teunissen heeft zijn programma rond voor het tweede deel van het jaar. Daarin ontbreken de grote ronden, terwijl de snelle man van Jumbo-Visma in de oorspronkelijke planning zowel de Giro als de Vuelta zou doen. Maar met de herschikte UCI-kalender was dat niet langer haalbaar.

Teunissen wil zich bij de hervatting na de coronabreak volledig gaan richten op de klassiekers. “Natuurlijk is het frappant dat ik geen grote ronde ga rijden”, zegt hij op zijn persoonlijke website. “Wel jammer, maar we moeten kiezen. Opvallend, omdat ik in de oorspronkelijke planning zowel de Giro als de Vuelta zou doen. Maar de combinatie was in deze krappe planning onmogelijk. Wel ben ik nog eerste reserve voor de Tour de France.”

Ook wordt de winnaar van een Touretappe in Brussel minder vaak gekoppeld aan sprinter Dylan Groenewegen. “Zoals we het nu hebben gepland, alleen in Tirreno-Adriatico. De eerste weken rijden we vooral Italiaanse wedstrijden en Plouay. Daarna mogelijk de BinckBank Tour en de Belgische klassiekers. Er bestaan echter ook nog wel wat onzekerheden, zeker als het gaat om de trainingsstages. Ook de maatregelen bij de wedstrijden zijn minder duidelijk.”

De klassieke kern van Jumbo-Visma trekt in eerste instantie met elkaar op in Italië. Teunissen: “We hebben nu nog anderhalve maand tot de eerste koers. Dat lijkt voor mij perfect. De test in Zuid-Limburg van een dag of tien geleden zag er goed uit. De komende weken doe ik veel duurwerk, gevolgd door intensievere trainingen. Dan zou het goed moeten komen. De laatste jaren heb ik me zelf ook wel verrast om met minder wedstrijden en alleen trainingen goed voor de dag te komen.”

Voorlopig programma Mike Teunissen
flag-it Strade Bianche (1 augustus)
flag-it Milaan-Turijn (5 augustus)
flag-it Milaan-San Remo (8 augustus)
flag-fr Bretagne Classic-Ouest France (25 augustus)
flag-it Tirreno-Adriatico (7-14 september)
flag-nlflag-be BinckBank Tour (29 september-3 oktober) – of Cyclassics Hamburg
flag-de Cyclassics Hamburg (3 oktober) – of BinckBank Tour
flag-be Gent-Wevelgem (11 oktober)
flag-be Ronde van Vlaanderen (18 oktober)
flag-be Driedaagse Brugge-De Panne (21 oktober)
flag-fr Parijs-Roubaix (25 oktober)

Dit artikel delen:

15 Reacties

Deel Koeper 17 juni 2020 om 15:56

Niet de echte topper voor de klassiekers, maar wel het type outsider dat het zo maar eens kan afmaken mits in de juiste vlucht.

Terecht dat ze dergelijk talent niet langer als aanhangsel van Groenewegen zien.

Franco Ballerini 17 juni 2020 om 17:51

Eens. Wat moet je met Teunissen? Misschien net iets te goed om volledig in dienst van Groenewegen te rijden, maar dan ook weer net niet goed genoeg om een klassieker of hoog aangeschreven semi-klassieker te winnen.

Merlinappa 17 juni 2020 om 16:00

Ach, de gele trui heeft ie al gehad. :) Zou mooi zijn als ie kan winnen in de klassiekers, een underdog met toch echt wel een goede kans.

Scibby 17 juni 2020 om 18:40

Daarom zou hij natuurlijk naar de giro en vuelta gaan. Om daar ook nog even een roze en rode trui op te halen :P

koos1 17 juni 2020 om 16:22

Een mooi en logisch programma voor Teunissen. Op een superdag kan hij meedoen voor winst in een (semi)klassieker.

hartstikkebedankt 17 juni 2020 om 17:16

Semiklassieker kan hij wel al winnen als het koersverloop een beetje mee zit (niet enkel op een superdag bedoel ik). Dwars door Vlaanderen, Omloop, dat soort koersen bedoel ik. Zijn eindschot is zo sterk dat hij ook in een groepje wel kan winnen.

tvm 17 juni 2020 om 16:29

En van Aert dan? Wat een onzin. Ook toppers bij andere ploegen rijden gewoon de tour eerst.

harryjohan71 17 juni 2020 om 16:48

Hij is eerste reserve voor de tour, omdat er 8 renners beter geschikt worden bevonden voor de tour. De giro en Vuelta matchen niet met zijn klassieker ambitie. Dit is toch heel duidelijk.

Titaantje 17 juni 2020 om 17:07

Mooi programma, sluit aan bij zijn kwaliteiten. Kan zomaar frisser de klassiekers starten dan de vele toppers die ook de Tour rijden.

Scott Sunderland 17 juni 2020 om 17:29

Logische keuze. Hopen op een hele goede dag en wat geluk en hij kan ver komen in een grote klassieker.

Romāns Vainšteins 17 juni 2020 om 18:25

Die gaat naar de tour, van die 8 valt er nagenoeg zeker eentje weg en het is te combineren met de klassiekers.

Jungle Man 17 juni 2020 om 19:26

Helemaal mee eens. Het is altijd de vraag of alle geselecteerde tour renners van tjv op de fiets blijven zitten de komende tijd.
Ik denk ook dat teunissen van zeer goede waarde zal kunnen zijn in de tour ploeg.

ssj 17 juni 2020 om 20:55

Ze hadden hem al moeten selecteren ipv Bennett. Stuk sterkere kracht op t vlakke en bij evt waaiers. Daarnaast wil hij graag naar de Tour en Bennett wilde kopman in de Giro zijn. Die laatste zal ook wel weg willen zo

rovi 18 juni 2020 om 08:54

Dat eerste reserve zegt natuurlijk niets… Wel als Van Aert of Martin afvalt maar als een van de klimmers wegvalt wordt er echt wel richting een andere klimmer gekeken.

S. Morgenstern 18 juni 2020 om 09:05

Van Aert verving vorig jaar Roglic.

Teunissen gaat ook mee op hoogtestage en het is niet dat de balans met een klimmer minder niet nog steeds doorslaat naar dat type renner.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll