Geen Giro maar mogelijk Tourdebuut voor Brandon McNulty

woensdag 28 april 2021 om 15:32
Geen Giro maar mogelijk Tourdebuut voor Brandon McNulty

foto: Cor Vos

Brandon McNulty was aan het begin van het seizoen een van de beoogde speerpunten van UAE Emirates voor de Giro d’Italia, maar de plannen van de Amerikaan lijken te zijn gewijzigd. Mogelijk maakt hij deze zomer zijn debuut in de Tour de France, waar hij Tadej Pogačar moet bijstaan.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

In januari kondigde UAE Emirates de kopmannen voor de grote ronden aan. Brandon McNulty zou samen met Davide Formolo en Fernando Gaviria het speerpunt van de ploeg voor de Giro d’Italia zijn. De naam van de 23-jarige renner ontbrak gisteren echter op de voorlopige startlijst, die door de Italiaanse ronde werd rondgestuurd. Ook bevestigden bronnen aan La Gazzetta dello Sport en VeloNews dat de Amerikaan de Giro niet doet.

In plaats daarvan is McNulty door UAE Emirates aan de longlist voor de Tour toegevoegd, aldus bronnen van VeloNews. Daar zou hij dan aan de zijde van titelverdediger Tadej Pogačar van start gaan en de Sloveen moeten bijstaan in zijn jacht op een tweede eindoverwinning op rij. Zowel de ploeg als McNulty waren niet meteen in de gelegenheid om een reactie te geven, liet de wielersite nog weten.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Turtlehead 28 april 2021 om 15:36

Aardig ploegske…. zo verdwijnt dat vermeende voordeel van TJV snel als sneeuw voor de zon.

Jean Dumas 28 april 2021 om 17:34

Lekker brommeren voor Pogi. Maar ik denk dat het geel tot de Pyreneeën bij TJV ligt.

josi 28 april 2021 om 15:42

Ik denk dat McNulty een beetje op is op dit moment. In LBL lag hij er al heel snel af en haalde hij de finish niet. Verstandig om hem dan niet te laten starten in de Giro.

lo squalo dello Stretto 28 april 2021 om 16:06

Klopt, is ook niks mis mee natuurlijk maar hem dan nog de Giro laten starten zou je hem geen cadeau mee doen. Beter rusten en richten op Tour of Vuelta.

ChefSpijker 28 april 2021 om 18:27

Gezien zijn programma lag een Giro-deelname sowieso niet meer voor de hand. PN, Cata én Baskenland. Bijna geen ruimte voor een hoogtestage voor de Giro. Die keuze zal niet gemaakt zijn na Luik.

Dario Koelkast 28 april 2021 om 15:42

Rustperiode, hoogtestage lijkt de planning voor veel renners te worden.
Met Majka, De la Cruz, Hirschi, Bjerg, Mercato en Kristoff heeft die toch een goede ploeg met ook een berg ervaring.

ChefSpijker 28 april 2021 om 18:29

Ah ja Bjerg is er ook nog. Best kans dat McNulty dan de selectie van de Tour niet haalt. Hirschi, Majka, Formolo, De La Cruz, Polanc en Kristoff zijn al zeker (als ze heel blijven). Dan is er maar één stekkie over. Dat zou dan best Bjerg kunnen zijn voor al dat werk op het vlakke en die ging vorig jaar Giro ook lang mee bergop. Kan McNulty zich mooi richten op de tijdrit op de Spelen en daarna mee naar de Vuelta.

lander luypaert 28 april 2021 om 20:01

Ik zie eerder Kristoff Vuelta doen. En dat ze uiteindelijk Bjerg en Mcnulty meenemen.

ChefSpijker 28 april 2021 om 20:38

Peiper wil Kristoff er per se bij hebben. Kristoff overwoog naar de Giro te gaan (misschien Gaviria nog niet fit?), maar mocht niet van Peiper.

Baukema Tomoulin 28 april 2021 om 16:01

Hopen dat hij niet gaat aanvallen en per ongeluk in het geel komt. Die situatie is toch wel de achilleshiel van Pogacar gebleken ;)

Dikke vrouw 28 april 2021 om 17:35

is die al bekomen van het baskenland?

Romāns Vainšteins 28 april 2021 om 17:47

Ik had hem al aangekondigd, UAE gaat full force de tour in en daar denk ik het sterkste team hebben. Reken maar op Hirschi in een Kwiatkowski rol ook.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair