Gebroken neus en hechtingen voor Elmar Reinders na botsing met ploegwagen

Door , vrijdag 1 februari 2019 om 19:20

De Trofeo Andratx Lloseta is voor Elmar Reinders geëindigd in het ziekenhuis van Palma de Mallorca. De renner van Roompot-Charles botste in de afdaling van de Coll de Puig Major op een ploegleiderswagen van Lotto Soudal.


De botsing gebeurde vanmiddag voor de ogen van ploegleider Michael Boogerd, die de koers vanuit de volgwagen volgde. Reinders was in volle achtervolging op het peloton na een wielwissel. In de afdaling, waar snelheden van ver boven de zeventig werden gehaald, botste hij door onoplettendheid op de ploegwagen van Lotto Soudal die de aansluiting maakte in de karavaan met andere teamauto’s.

De schade aan de fiets (onder andere een gebroken achtervork en bovenbuis) geeft een indicatie van hoe hard de klap was. Het aangezicht van Elmar maakte ook snel duidelijk dat verder fietsen voor hem geen optie was. Na een snelle inspectie van de koersarts werd een ambulance opgeroepen om hem af te voeren naar het ziekenhuis.

Gebroken neus, hechtingen
In het ziekenhuis Quirón Palmaplanas is een gebroken neus vastgesteld en werden uiteindelijk twintig hechtingen aangebracht in de bovenlip en kin. Uit voorzorg moet Elmar een nacht in het ziekenhuis blijven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

HSV 1 februari 2019 om 20:03

Gruwelijk element van het wielrennen die rottige valpartijen. En dan ook nog eens door een auto.

Chrys 1 februari 2019 om 20:16

Nee. Door zichzelf. Natuurlijk wel sneu voor Reinders. Hopelijk herstelt hij snel.

vanSpringel 1 februari 2019 om 22:06

Ziekenhuis in Inca zou dichterbij zijn geweest
Stevige domper voor Elmar.
Bloed zweet en tranen.

Sjoerd102 2 februari 2019 om 02:47

Was hij gebotst tegen een motorrijder dan was deze site te klein geweest

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.