Gaviria: “Moet nog verbeteren om Milaan-San Remo te kunnen winnen”
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 13:31

Gaviria: “Moet nog verbeteren om Milaan-San Remo te kunnen winnen”

Fernando Gaviria begon als een van de topfavorieten aan Milaan-San Remo, maar de sprinter kon niet volgen toen er op de Poggio werd doorgetrokken. De kopman van UAE Emirates kwam uiteindelijk als zestiende binnen. “Ik had gewoon niet de benen”, zo vertelt hij aan de Colombiaanse media.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Gaviria voelde zich naar eigen zeggen nog goed op de Cipressa. “En ook op de Poggio zaten we goed geplaatst, maar ik kon niet volgen toen de puncheurs versnelden. Het is normaal dat ze daar wegrijden, maar ik gaf alles in de hoop om nog terug te keren.”

Dat laatste lukte echter niet, waardoor Gaviria nog minstens een jaar moet wachten op zijn eerste zege in Milaan-San Remo. “Ik moet nog wat verbeteren om daadwerkelijk te kunnen winnen”, beseft de 24-jarige Colombiaan. “Het koersverloop is echter niet te voorspellen.”

Focus op Vlaamse voorjaar 
“Dit keer wisten er twee sprinters te overleven, maar drie jaar geleden deed ik nog mee om de zege”, zo concludeert Gaviria, die zich nu zal richten op het Vlaamse voorjaar. Aankomende woensdag zal de sprinter deelnemen aan de Driedaagse Brugge-De Panne.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2019 13:39
Weg bij QS...
24 maart 2019 14:13
Als iets voorspelbaar is, is het wel het koersverloop bij Milaan-San Remo.
    24 maart 2019 14:20
    Juist niet alle type renners kunnen daar winnen.

Reacties zijn gesloten.