Gaudu schittert in UAE Tour: “Het was een vervelende slotklim”

woensdag 27 februari 2019 om 08:46
Gaudu schittert in UAE Tour: “Het was een vervelende slotklim”

foto: Cor Vos

Met Alejandro Valverde won er een 38-jarige Spanjaard op Jebel Hafeet. In het spoor van de wereldkampioen eindigde de slechts 22-jarige David Gaudu knap als derde. De renner van Groupama-FDJ bekleedt nu dezelfde positie in het klassement. “Ik ben heel erg blij”, zo liet de Fransman na afloop weten.

Gaudu maakte indruk op de slotklim: de jonge klimmer was een van de weinigen die klassementsleider Primož Roglič kon volgen. De beloftevolle Fransman werd uiteindelijk in de spurt geklopt door Valverde en Roglič. “Het is fantastisch om na twee wereldtoppers te finishen”, aldus Gaudu.

“Ik gaf werkelijk alles in de sprint, maar beide mannen waren gewoon sterker. Ik kan mezelf niks verwijten.” Gaudu maakte een ijzersterke indruk op Jebel Hafeet, kenmerkend vanwege zijn brede wegen. “Dat maakte het een vervelende slotklim. We zijn niet gewend aan zulke brede wegen.”

Beste jongere 
“Daarnaast hadden we te maken met een strakke tegenwind, maar ook met wind in de rug. Hierdoor werden we soms afgeremd.” Gaudu won dan wel niet de etappe, hij mocht na afloop wel het podium op als beste jongere. Hij heeft in dat klassement een voorsprong van 36 seconden op de Brit James Knox.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 27 februari 2019 om 08:51

Fantastisch gereden voor zo’n relatief broekie. Leuke verrassing, benieuwd naar de rest van zijn seizoen.

Romāns Vainšteins 27 februari 2019 om 09:27

Type boomkruiper, zal wel naar de tour moeten maar een jaar giro-vuelta op jacht naar een zege is wellicht op persoonlijk niveau beter voor hem dan met Pinot rondrijden per se. Op 1 of andere manier zie ik daarnaast wel een beetje 'Ardennen' op zijn voorhoofd geschreven.

Mwielerfan 27 februari 2019 om 10:25

Misschien is de reden dat hij al wel eens een sterke Waalse pijl reed

ThorHushovd 27 februari 2019 om 09:29

Een redelijk kenmerkend verloop: hij was 2 jaar geleden (een van, zo niet) de beste jongeling en kende vorig jaar vooral een ‘leerjaar’ en gaat in zijn tweede jaar in de WT echt laten zien wat zijn talent waard is: doorbreken. Dat zien we vaak. Eerste jaar Enric Mas zelfde, afgelopen jaar was zijn tweede jaar bij QS en brak hij echt door.

Pogacar is de enige echte uitzondering op die regel, zoals het nu lijkt. Hoewel het seizoen nog verder moet gaan natuurlijk.

In het verlengde, is dus de verwachting bij Sky dat Bernal het dit jaar ook extreem goed gaat doen. En dat Sivakov ook een veel beter seizoen zou moeten draaien dan afgelopen jaar, als hij z’n talent waar wil maken. En dat bijvoorbeeld Sosa vooral een leerjaar krijgt zodat hij volgend jaar echt kan meedoen.

Romāns Vainšteins 27 februari 2019 om 09:57

Ach ja, het komt er met al die huppelkalveren op neer dat we vanzelf wel zien wanneer ze de TV-uitzending in de belangrijke koersen halen. Tot die tijd zoeken ze het lekker zelf maar uit :)

Mwielerfan 27 februari 2019 om 10:26

Pogacar was vorig jaar toch ook al 5de in Slovenië?

Giekes 27 februari 2019 om 12:37

Mooie theorie, maar Gaudu rijdt nu al zijn derde seizoen mee! :)

EddyB1958 27 februari 2019 om 10:11

zeer goed in de Tour de la Provence. won het jongerenklassement voor Eddie Dunbar.

josi 27 februari 2019 om 10:30

Mooi om te zien dat hij na een aanpassingsjaar nu duidelijk een stap vooruit lijkt te zetten, al is het nog vroeg in het seizoen. Wat mij betreft een toekomstig kandidaat voor bergritten en -truien in grote rondes. Als klassementsman zal zijn tijdrit wel een struikelblok blijven, denk ik.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone