Gárate hoopt Gesink te helpen in Vuelta

zaterdag 25 juli 2009 om 21:28

Juan Manuel Gárate is uitermate tevreden met zijn etappezege op de Mont Ventoux. De Spanjaard heeft echter nog meer doelen dit seizoen, namelijk volgende week de Clasica San Sebastian en de Vuelta, waar hij hoopt Robert Gesink te helpen.


“Ik weet niet wat ik moet zeggen. Woorden schieten eigenlijk tekort. Als renner van 33 jaar droom je hiervan, maar je weet ook dat de realiteit wel anders zal zijn,” aldus Gárate tegenover Rabosport. “Iedereen wil hier winnen en er zijn er in dit peloton heel veel die sneller omhoog rijden dan ik. Alles moet passen voor mij om hier op het podium te staan. Dit is één kans in je leven. Het lijkt nu zo makkelijk, maar het is zo moeilijk.”

De favoriete wedstrijd van de Bask is natuurlijk de klassieker in San Sebastian, omdat hij aan de voet van de Jezkibel woont. “Volgende week rijd ik de Classica San Sebastian. Dat is mijn favoriete wedstrijd. Ik woon vlakbij de Jezkibel, de berg kort voor de finish. Dat is mijn trainingsterrein. In 2007 ben ik tweede geworden achter Leonardo Bertagnolli. Ik wil er alles voor doen om daar te kunnen winnen. Na de Classica neem ik wat rust, want ik start ook in de Vuelta. Daar hoop ik Robert Gesink te kunnen helpen. Misschien kunnen we in de Vuelta nog wat van maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.