Ganna versus Evenepoel in tijdritten Giro? “Er kan veel veranderen in vijf maanden”

donderdag 8 december 2022 om 11:19
Ganna versus Evenepoel in tijdritten Giro? “Er kan veel veranderen in vijf maanden”

foto: Cor Vos

Filippo Ganna zal zich in 2023 focussen op Parijs-Roubaix en de Giro d’Italia. In Parijs-Roubaix maakte hij nog indruk in 2022, maar kwam hij wel te kort in de finale. In de grote ronde van zijn eigen land wil Ganna dan weer schitteren in de tijdritten.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 26-jarige Ganna werd 35ste in Parijs-Roubaix van dit jaar. “Ik ga weer specifiek trainen voor die koers in 2023. Daarnaast ga ik ook beter proberen te plannen hoe en waar ik met mijn krachten zal smijten die dag. Afgelopen editie reed ik in de finale veel minder slim dan in het begin van de klassieker”, vertelde Ganna aan La Gazzetta dello Sport. “Je moet op de sleutelmomenten nog kracht hebben in de benen.”

Na Parijs-Roubaix wordt de focus van Ganna verplaatst naar de Ronde van Italië. Daar komt de Italiaan op dag één meteen Remco Evenepoel tegen in de openingstijdrit. Krijgen we met andere woorden meteen een flinke strijd om de roze trui tussen de twee tenoren? “Ja, maar er kan nog zo veel veranderen in de komende vijf mannen”, houdt hij vakkundig de druk af.

Seizoensstart in Argentinië
Tot slot deelt Ganna mee dat hij zijn seizoen zal starten in de Vuelta a San Juan, waar hij Evenepoel ook zal tegenkomen. “Ik wil er echter nog niet in topvorm zijn”, gaf Ganna aan. “Maar er echt veel afzien, wil ik natuurlijk ook niet.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

jan jansen 8 december 2022 om 14:55

Remco is de beste
Hup Remco

-2
Romāns Vainšteins 8 december 2022 om 11:23

Het boeit voorlopig geen moer of hij Ganna de Ovaalman verslaan kan in de tijdrit, pas op het WK wordt dat relevant. Voor die tijd vooral niet die extra centimeters risico nemen.

-6

Headlines

Populair

Materiaalzone