Fuglsang was dicht bij transfer: “Movistar was interessante optie”

dinsdag 5 november 2019 om 09:31
Fuglsang was dicht bij transfer: “Movistar was interessante optie”

foto: Cor Vos

Een van de renners over wie afgelopen seizoen veel geruchten de ronde deden was Jakob Fuglsang. De Deense wereldtopper besloot echter om ‘gewoon’ voor een periode van twee jaar bij te tekenen bij Astana. Aan de Spaanse sportkrant Marca onthult hij dat er wel degelijk gesprekken zijn gevoerd met de ploegbaas van Movistar.

“Het klopt dat er contacten waren met Movistar en Eusebio Unzué voor een mogelijke verbintenis. Het was een interessante optie, maar ik heb uiteindelijk gekozen om te vernieuwen met Astana en daar ben ik heel blij mee”, verkondigt de winnaar van de jongste Luik-Bastenaken-Luik.

“Movistar was een geweldige ploeg geweest voor mij, maar ik denk dat ik hier nog meer mogelijkheden heb”, verduidelijkt Fuglsang zijn uiteindelijke keuze voor het kamp Vinokourov. “Ik zal het team in verschillende belangrijke races kunnen leiden.”

“2019 was een geweldig jaar voor Astana waarin we allemaal een geweldig niveau hebben gehaald. Het was veruit mijn beste seizoen ooit en ik hoop deze lijn het komende jaar door te kunnen trekken.”

Naast winst in het laatste voorjaarsmonument pakte hij de eindzege mee in de Ruta del Sol en het Critérium du Dauphiné. Daarnaast wist hij in de Vuelta a España naar zijn eerste ritzege in een grote ronde te rijden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Polleke 5 november 2019 om 15:20

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Franco Ballerini 5 november 2019 om 17:31

Het zal wel weer een paar jaar duren voordat we de prestaties van Astana op de ware merites kunnen beoordelen.

jooprioolpijp 5 november 2019 om 21:55

Dank voor deze diepzinnige suggestie. In de categorie ‘opmerkelijke vooruitgang op ploegniveau’ weet ik nog wel een ploeg waar we over een paar jaar nog eens naar kunnen kijken. En nu niet doen of bij de voorlopers van die ploeg nooit iets gebeurd is… Of weet jij iets dat wij niet weten?

Franco Ballerini 6 november 2019 om 04:03

Ik weet ook nog wel wat ploegen, maar dit artikel ging over Astana.

Headlines

Materiaalzone

Populair