Frictie tussen ploegmaten Dupont en Pasqualon: “Heb hem niets meer te zeggen”

Frictie tussen ploegmaten Dupont en Pasqualon: “Heb hem niets meer te zeggen”

foto: Sirotti

zaterdag 21 juli 2018 om 13:08

Wanty-Groupe Gobert probeert de gehele Tour met Andrea Pasqualon, Timothy Dupont én Dion Smith zich te plaatsen in de massasprints. Zo ook gisteren in Valence, toen Pasqualon zich met een achtste plaats de snelste toonde. Smith (12e) en Dupont (14e) wisten zich niet bij de eerste tien te scharen. Bij die laatste is er veel frustratie over het sprintgedrag van zijn Italiaanse ploegmaat. “Ik heb hem niets meer te zeggen”, zo ving het wielerprogramma Vive le Vélo op na afloop van de etappe.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In een reportage van televisiemaker Sammy Neyrinck uitte Dupont zijn ongenoegen over Pasqualon. “Ik moest vol in de remmen, omdat hij in het wiel van Sagan kroop. Ik heb hem niets meer te zeggen”, reageerde de Belg geïrriteerd. De 30-jarige Dupont eindigde deze Tour driemaal bij de eerste tien. Na een zesde plaats in La Roche-sur-Yon eindigde hij als tiende in Sarzeau én Roubaix.

Pasqualon doet het met maar liefst zes top 10-noteringen nog beter, terwijl Smith zich eenmaal bij de eerste tien wist te sprinten. De Belgische ploeg kiest voor deze tactiek, om zodoende het dagklassement voor ploegen te winnen. Hier slaagde het team al enkele keren in. “De renners rijden hun eigen sprint omdat een ritzege niet het hoofddoel is van de ploeg”, aldus Wanty-Groupe Gobert-renner Frederick Backaert in Vive le Vélo.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Finishfoto 21 juli 2018 om 13:18

Vreemde doelstelling…

0
Grobbel 21 juli 2018 om 13:20

Het zijn stuk voor stuk B- en C-sprinters, dus op zich snap ik die tactiek wel. Op deze manier kunnen ze via het dagploegenklassement toch mooi wat geld verdienen als ploeg.

0
bart12 21 juli 2018 om 13:22

Omdat ritzege misschien kans 1 op 1000 is. ALs ze voor het dagklassement gaan, hebben ze daar een grote kans op en dat levert ook geld op. Wat wanty goed kan gebruiken.

0
LutsenkoFan 21 juli 2018 om 13:25

Daar krijgen ze veel geld voor, zie het prijzenschema. Dus helemaal niet zo gek voor zo’n ploeg.

0
brianbentert 21 juli 2018 om 13:27

Belachelijke reactie. Als je al ploeg besluit om elke sprinter voor eigen kans te laten gaan kunnen zulke dingen gebeuren. Als hij dit wil voorkomen moet hij in gesprek gaan met de ploegleiding en Pasqualon en voorstellen om met een treintje te gaan werken en voor 1 sprinter te gaan. Dit is onnodig voor frictie zorgen binnen een ploeg. Kan me wel voorstellen dat hij uit emotie reageert vlak na een etappe.

0
Grobbel 21 juli 2018 om 13:35

Sowieso het gevoel dat Dupont geen hele makkelijke is. Bij zijn vorige ploeg kwam ie ook al eens negatief in het nieuws vanwege interne ruzies.

0
koos1 21 juli 2018 om 13:38

Wanty is een ploeg die helemaal gaan voor de kleine prijsjes en publiciteit. Leuk dat ze in kansloze ontsnappingen zitten en dagploegenklassement winnen (wat verder niemand interesseert), maar ze zijn nog nooit ook maar in de buurt geweest van een overwinning.
En Dupont zelf is een typische C-sprinter, in kleine Belgische koersjes zonder top sprinters kan hij winnen, maar in de Tour is hij gewoon kansloos en ook duidelijk minder sprinter dan Pasqualon.

0
WernerFranke 21 juli 2018 om 14:38

Dupont zat in het wiel van Sagan in de finale, dan wil je er niet uitgeduwd worden door een ploegmaat, perfect begrijpelijk.

0
DerEffe 21 juli 2018 om 17:00

Dupont, de eeuwige huilebalk.

0
Veloburto 21 juli 2018 om 17:01

Ik zag het bij Vive de Velo. Hilaire zei: heb je dat al tegen Pasqualon zelf gezegd? Nee, dat durfde meneer niet. Wat een jankerdje zeg

0
Wielrennertje 21 juli 2018 om 17:06

Zo, wat erg zeg van die Pasqualon!
Dupont moet toch dondersgoed weten dat de voorbereiding in een sprint gedrang is als sprinter zijnde? Ze hebben alle 3 de kans om voor eigen kans te sprinten, dus kunnen ze in de weg zitten bij elkaar ja, het had net zo goed een renner van de andere ploeg kunnen zijn. Kinderachtig is het wel te noemen, wellicht gefrustreerd omdat Pasqualon betere sprints rijdt.

0
Verweggistan 21 juli 2018 om 18:45

Dupont maar lekker terug naar Gullegem koerse en Halle-Ingooigem. Mag je op je 31e als kerminscoureur de Tour rijden, rijdt je een netjes top10 in de sprint; gaat het een keertje mis door een teamgenoot, lekker boeiend.

0
brianbentert 23 juli 2018 om 09:32

Reactie van Dupont nav bovenstaande zegt genoeg over zijn instelling richting de ploeg:
“Er was de voorbije dagen ook wat commotie rond het filmpje op Sporza, waarin men een dag in het spoor van ploegleider Hilaire Van der Schueren vertoefde. Daarin had ik hem gezegd dat ik, na het akkefietje in de sprint met Pasqualon, mijn gedachte niet meer zou zeggen tegen mijn Italiaanse ploegmaat, waarop Hilaire zei dat ik dat wel moest doen. Ik heb dat nog altijd niet gedaan en zal dat ook niet doen. Dat is mijn taak niet. Er is een akkefietje geweest met Pasqualon en daar stopt het voor mij. Ik ga me er niet verder druk in maken.”

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone