Fred Wright spreekt ambitie uit: “Ik wil de Britse Wout van Aert zijn”
Wright in het wiel van Hayter - foto: Cor Vos
vrijdag 18 november 2022 om 16:42

Fred Wright spreekt ambitie uit: “Ik wil de Britse Wout van Aert zijn”

Fred Wright beleeft drukke dagen in Vlaanderen. De Britse renner rijdt samen met Ethan Hayter voor de eerste keer de Zesdaagse van Gent. “Wie weet wat de toekomst brengt. Ik droom van een WK baanwielrennen en de Olympische Spelen.”

Wright en Hayter staan momenteel vijfde in de Zesdaagse van Gent. De twee lijken niet meteen mee te doen voor de zege, maar laten wel een goede indruk na. “Ethan en ik doen ons best, maar we willen ons vooral amuseren”, vertelde Wright aan Het Nieuwsblad. “Als onze fans er zijn gaan we ook wat laten zien hoor. We willen met hen feesten: wij op de piste, zij ernaast. Ook al zullen ze dronken zijn, zoals veel fans hier. De sfeer is legendarisch en zo plezant.”

De twee Britten zijn een goed duo, zo blijkt. Ze wonen namelijk al drie jaar samen in Manchester, al komt daar wel verandering in. “We zijn boezemvrienden. Ethan trekt binnenkort wel naar het buitenland, ik ga dan weer samenwonen met mijn vriendin.”

Wright: “Als ik ooit enigszins het niveau van Van Aert benader, zal ik al tevreden zijn”
Wright maakte zeer veel indruk dit jaar door onder meer een aantal keer zeer dicht te zijn bij een grote zege. Ook in het voorjaar was hij op de afspraak. “Ik hou van de klassiekers, zeker in Vlaanderen. Ik wil er staan in die koersen en er eentje winnen. Bij voorkeur de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar werd ik zevende, het is mijn droomrace.”

De Brit geeft vervolgens zelf aan dat hij dan wel voorbij Van Aert zal moeten. “Als ik ooit enigszins zijn niveau benader, zal ik al tevreden zijn. Ik ben nog jong, dus ik kan nog veel verbeteren”, gaat de renner van Bahrain Victorious verder. “Maar ik geef toe: ik wil de Britse Van Aert zijn. Ik zal dan wel hard moeten blijven trainen.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
18 november 2022 20:33
Dan ben je zo getalenteerd en veelzijdig en is het je grote droom om knecht van Primoz Roglic te zijn, onbegrijpelijk (dit bericht is satire).
    19 november 2022 10:44
    En dan kegelt hij Roglic ook nog eens onderuit, dat zou Van Aert natuurlijk nooit doen!

    Nee, die komt niet in de buurt van de Wout. ;-)
    19 november 2022 11:43
    Je moet Wright natuurlijk ook wat tijdskrediet geven - Van Aert rijdt al langer samen met Roglic en weet dat die geen hulp nodig heeft bij het vallen :-)
    19 november 2022 12:48
    Van Aert geriekt dat al dat Roglic van meters ver komt afgezwiept? :D Doet ie vaker op training om de reflexen aan te scherpen? Voor als Kruijswijk weer eens tegen hem aan het leuteren is wanneer ze tussen de wagens terugkeren?
18 november 2022 17:54
Wout is de Belgische Fred in het kwadraat. Wel een leuke renner trouwens die Wright.
18 november 2022 16:49
Lijkt mij toch wat hoog gegrepen !!!!
18 november 2022 17:04
Ik heb wat interviews met hem gezien en zoals het heerst op dat eiland lijkt ook deze kerel zichzelf niet altijd even serieus te nemen. De Britse Wout van Aert vindt ook in die mindset zijn oorsprong denk ik.
18 november 2022 23:06
Als ik ooit het niveau van Wout benader, zal ik al content zijn .... Of vooral de lat niet te hoog leggen. Haha. Een paar leuke dingen van gezien, sterke spurter ook. Verwacht er ook wel wat van in de komende jaren.
19 november 2022 07:44
Wood from Earth
19 november 2022 07:46
Lekker naar INEOS of zo, dan word je tactisch veel beter gecoacht.
19 november 2022 10:33
Dat gaat niet lukken. Wout is gewoon de beste renner en Evenepoel net daarna
    19 november 2022 14:53
    Op Pogacar dan na. Al zou ik MVDP daar ook rustig bij zetten.
19 november 2022 14:51
In het Engels ; keep on dreaming.

Reacties zijn gesloten.