Frans Maassen opgelucht na gevaarlijke finale: “Blij dat alles goed is gegaan”

dinsdag 4 april 2023 om 19:05
Frans Maassen opgelucht na gevaarlijke finale: “Blij dat alles goed is gegaan”

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Ronde van het Baskenland kende een zeer verraderlijke finale, maar Jumbo-Visma kwam de slotfase zonder kleerscheuren door. Kopman Jonas Vingegaard werd door zijn ploeggenoten goed in positie gebracht voor de gevaarlijke slotkilometers en wist zich te handhaven in de top van het algemeen klassement.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Ploegleider Frans Maassen was na afloop dan ook tevreden en zelfs een beetje opgelucht. “We wisten dat de afdaling in de finale vandaag cruciaal zou worden. Daar hebben we vol op gefocust. Jonas veilig naar de finish brengen was ons belangrijkste doel voor vandaag”, laat hij weten op de website van Jumbo-Visma.

“Ons plan is volgens mij aardig gelukt. Jonas wist wat hem te wachten stond en is net als de rest volle bak de afdaling in gegaan. We hadden hem er al voor gewaarschuwd dat het super gevaarlijk ging worden. Ik ben blij dat alles goed is gegaan. Zo’n gevaarlijke finish heeft niet mijn voorkeur. Gelukkig was het droog en hebben we geen averij opgelopen.”

Lees ook:
Ide Schelling sprint naar eerste seizoenszege in Ronde van het Baskenland

Maassen kijkt alvast vooruit naar de dag van morgen. “De derde rit gaat cruciaal worden. Het is een van de zwaarste ritten deze week. Het parcours is erg technisch met veel smalle wegen en afdalingen. Maar we zijn goed voorbereid en klaar om de strijd aan te gaan.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Polleke 4 april 2023 om 19:23

Als de doelstelling van de deelnemers verschuift van een resultaat rijden naar veilig aankomen…

2
sooike 4 april 2023 om 23:22

Alle kritische opmerkingen over de veiligheid van parkoersen ten spijt, het gaat gewoon door. Die drie bochten in de laatste 200 meter is vragen om problemen. De UCI heeft de mond vol over het beschermen van renners, maar door dit parkoers goed te keuren en dan met name de laatste honderden meters, lach je in feite de renners uit en haalt je schouders op in je sjieke UCI-jasjes. Als het slotdiner maar goed is . En die renners…..ach !

1

Headlines

Populair

Materiaalzone