Formolo na tweede plek in Strade Bianche: “Een heel goed resultaat”

zondag 2 augustus 2020 om 10:11
Formolo na tweede plek in Strade Bianche: “Een heel goed resultaat”

foto: Cor Vos (archief)

Davide Formolo vertolkte een hoofdrol in de veertiende editie van Strade Bianche. De Italiaan van UAE Emirates finishte als tweede na een loodzware wedstrijd van 184 kilometer. Formolo bleek echter niet opgewassen tegen Wout van Aert.

De 27-jarige Formolo probeerde in de laatste kilometers naar finishplaats Siena nog naar de solerende Wout van Aert te rijden, maar de Italiaanse kampioen slaagde er samen met Maximilian Schachmann niet in om het gat te dichten. En dus moest Formolo na een bikkelharde koers en een middagje stofhappen genoegen nemen met een tweede plek.

“Ik voelde me heel erg goed, maar ik begon in de finale toch last te krijgen van de hitte. Ik kom pas net terug van een hoogtestage en dat voelde ik wel tijdens de laatste kilometers”, aldus Formolo, die heeft genoten van de wittewegenklassieker in Toscane. “Het is een fantastische wedstrijd en een tweede plek is ook mooi.”

“Natuurlijk is het jammer dat ik nét niet win en dus naast een prestigieuze zege grijp, maar we sluiten de week wel op een goede manier af.” Formolo heeft zijn vizier alweer gericht op Milaan-San Remo, een wedstrijd die komende zaterdag op het programma staat. “We zullen opnieuw ons best doen, ook al koersen we over een totaal ander parcous.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wielervolger 2 augustus 2020 om 10:17

Prachtige kampioenstrui

0
fringale 2 augustus 2020 om 10:18

Zou wat meer op eendagkoersen moeten mikken. Hopelijk maakt deze nieuwe knappe tweede plek dat in hem wakker.

0
jsprunk 2 augustus 2020 om 10:21

Na een tweede plek in LBL vorig jaar bewijst hij hier wel een man voor de zware eendagswedstrijden te zijn. Na een toch vrij kleurloos begin van zijn carrière waarin hij voor de Zubeldia-awards leek te gaan, gun ik hem wel een keer een mooie klassieker nu.

0
ChefSpijker 2 augustus 2020 om 12:41

Formolo is toch altijd wel een aanvallende renner geweest. Won in z’n eerste Giro ook meteen een rit. Buiten dat ie veel top 10 AK’s heeft gereden, is er toch geen enkele vergelijking met Zubeldia.

0
Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 10:25

Had hem nooit in deze rol in deze koers verwacht, beetje vergelijkbaar met Teuns die met de top over keien dokkert in de omloop.

0
lander luypaert 2 augustus 2020 om 10:27

Formolo is gewoon een zeer sterke renner. Als ik hem gisteren zag rijden zal Pogacar er in de tour een prima knecht aan hebben.

Heel het team heeft goed gereden. 5 renners van UAE in de top40. Ik denk dat jrt de ploeg is waar de meeste renners de koers hebben uitgereden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone