Floris Gerts: “Heb heel veel stress gehad”

vrijdag 12 januari 2018 om 12:15

Floris Gerts is opgelucht dat zijn wielercarrière nog niet ten einde is. Voor de 25-jarige Nederlander was het lang onzeker of hij een nieuwe ploeg kon vinden nadat hij bij BMC niet op contractverlenging kon rekenen.

Door het afhaken van Hartthijs de Vries kwam er een plek vrij in de selectie van Roompot-Nederlandse Loterij. Maar de zoektocht heeft Gerts een hoop energie gekost. “Ik heb heel veel stress gehad”, zegt Gerts, in zijn eerste interview als Roompot-renner, tegen WielerFlits. “Ik bouw voort op volgend jaar en hoopt dat het gaat leiden tot iets moois.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

12 Reacties

HoofdIsVrij 12 januari 2018 om 12:40

edit wf: ontopic svp
TLJ kan hier besproken worden

0
Veloburto 12 januari 2018 om 13:00

Het is geen Tom Dumoulin als je begrijpt wat ik bedoel

0
wielrenner 12 januari 2018 om 13:12

@veloburto.
Omdat niemand Tom Dumoulin kan zijn, behalve hijzelf, begrijp ik jouw bedoeling inderdaad niet.

0
LutsenkoFan 12 januari 2018 om 13:35

Ik snap hem denk ik wel

0
Busted 12 januari 2018 om 13:46

Nee, eerder een Daniel Martin, ook zo'n symphatieke gozer.

0
Arry1337 12 januari 2018 om 14:54

Ik vind het raar dat ik bij Floris over de laatste berichten zoveel lees over zijn persoonlijkheid, en hoe goed men hem blijkbaar kent. Volgens mij komt dit voornamelijk voort uit onbegrip en jaloezie, al is het voor mij gissen waar deze beeldvorming vandaan komt.
Het is een rustige jongen met minder goede antwoorden dan een camera-ervaren Dumoulin, en is daarom ook volledig onzinnig om hem met Tom te vergelijken.

OT: Ik hoop voor hem dat hij alsnog een goed niveau kan halen. Het zal ook wel moeten, en hij zal ook goed weten dat het zijn enige en laatste kans is om prof te blijven. Dit jaar moet hij presteren.

0
Romāns Vainšteins 12 januari 2018 om 15:45

Volgens mij is die beeldvorming gebaseerd op een aanschuiven in de avondetappe waarin hij als een stamelende, bescheiden scheikunde-student niet tekeer ging. Toen dacht ik nog van dat hij wel t3r1nghard fietsen zou kunnen maar daar heb ik sindsdien niet superveel tot helemaal niets van gemerkt.

0
Scott Sunderland 12 januari 2018 om 15:48

Ik ken Gerts niet en ik heb geen mening over zijn persoonlijkheid. Als renner ben ik nog niet overtuigd van hem. Misschien dat hij nog kan verbeteren maar op WT niveau is het er nog niet uitgekomen helaas. Hetgeen natuurlijk werd bevestigd door geen nieuw contract bij BMC en op het allerlaatste moment pas een contract bij een PCT team. Ik gun hem uiteraard wel alle succes en ik hoop echt dat hij bij Roompot laat zien dat hij wel degelijk een plek verdient in het profpeloton.

0
LaurentJalabert 12 januari 2018 om 15:55

Veel negativiteit inderdaad, terwijl mij het een hele aardig jongen lijkt, die al meer heeft laten zien dan menig Roompotter. Dat ie kan fietsen lijkt me ook wel duidelijk. Hoe hij zich verder ontwikkelt gaan we zien.
Dus ik zou zeggen prima kans om zich bij Roompot verder te ontwikkelen en meer verantwoordelijkheid te krijgen. Resultaten laten zien in een team als BMC als je niet tot de absolute top behoort lijkt me ook lastig. Hij zal toch vaak in dienst hebben gereden en was hij ook niet geblesseerd geweest?

0
Veloburto 12 januari 2018 om 15:55

Joh, ik doelde niet op zn persoonlijkheid. Zal vast wel een prima kerel zijn! Het was een flauwe opmerking met betrekking tot zijn voorkomen

0
t731 12 januari 2018 om 16:11

Veel negativiteit? Ik zie 1 enigszins kritische opmerking.

Ik denk dat BMC een stap te ver was voor hem in zijn ontwikkeling. Had zich beter al eerder bij Roompot aangesloten om vanaf daar door te werken naar de world tour.

0
west 13 januari 2018 om 13:12

Bij BMC rijden heeft hem echt niet slechter gemaakt. Ik denk dat er weinig posities zijn waarin je meer kan leren dan voor een GvA-achtige “super”kopman gedwongen moeten knechten… En ja, dan zul je weinig je eigen kans mogen gaan. En die ene keer dat dat dat wel mocht, rond ie het wel af. Snap zelf niet zo goed waarom die jongen pas zo laat wordt opgepikt. En het zou me niets verbazen als hij een van de revalaties van 2018 wordt…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone