Floortje Mackaij: “Missen van WK was heel grote domper”

dinsdag 18 december 2018 om 11:38
Floortje Mackaij: “Missen van WK was heel grote domper”

foto: Team Sunweb

Floortje Mackaij was drie dagen verdrietig toen duidelijk werd dat ze dit jaar het WK wielrennen in Innsbruck moest missen. Dat vertelt ze in een interview met Eurosport. De renster van Sunweb brak haar kaak bij een trainingsongeval.

De 23-jarige sprintster liet in het voorjaar enkele goede resultaten zien. Zo won ze de Omloop van de Westhoek (1.2) en twee ritten in de Tour de Feminin in Tsjechië (2.2). “Maar eigenlijk onthoud je altijd het laatste gedeelte van het seizoen. Dat ik het WK moest missen was een heel grote domper”, zegt Mackaij.

Het noodlot sloeg toe bij een training achter de scooter van haar vader. Ze was nog geen vijf minuten van huis weg toen een groepje jongeren met vier á vijf man naast elkaar in de weg reed. “Mijn vader schoot het gras in. Ik kon geen kant meer op en klapte er vol op. Ik kan er me vrij weinig van herinneren. Het was vrij snel duidelijk dat het einde seizoen was”, blikt Mackaij terug. “De eerste drie dagen was ik super verdrietig, maar toen ging snel de knop om. Ik wil me graag focussen op het volgende wat komen gaat.”

Inmiddels heeft Mackaij de training hervat. “Het ongeval gaat me ongetwijfeld sterker maken. Ik hoop er in 2019 gelijk te staan”, vertelt de winnaar van Gent-Wevelgem 2015.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair