Opgave Vollering na val in Tour of Scandinavia, Fisher-Black breekt sleutelbeen

zaterdag 13 augustus 2022 om 11:05
Opgave Vollering na val in Tour of Scandinavia, Fisher-Black breekt sleutelbeen

foto: Cor Vos

Update

Het was vrijdag een baaldag voor SD Worx. De Nederlandse formatie zag klassementsrensters Demi Vollering en Niamh Fisher-Black vallen tijdens de vierde etappe van de Tour of Scandinavia. Beiden wisten de finish (op ruime achterstand) te bereiken, maar alle twee stappen ze zaterdag niet meer op. De Nieuw-Zeelandse blijkt haar sleutelbeen te hebben gebroken.

“Sleutelbeenbreuk voor Niamh Fisher-Black”, schrijft SD Worx op sociale media. “Ze zal niet starten in de rit van vandaag in de Tour of Scandinavia. De 22-jarige renster uit Nieuw-Zeeland was betrokken bij een valpartij in de vierde etappe, waarbij ze een kleine breuk aan het uiteinde van haar sleutelbeen opliep. Fisher-Black zal zich nu focussen op haar revalidatie.”

Fisher-Black, de nummer vijf van de meest recente Giro Donne, kwam op vier minuten en 57 seconden van ritwinnares Alexandra Manly over de streep. Drie seconden later volgde haar ploeggenote Demi Vollering. Laatstgenoemde lijkt wel van start te gaan in de vijfde etappe, de koninginnenrit van de Tour of Scandinavia. In het algemeen klassement staat de Nederlandse inmiddels echter al op vijfeneenhalve minuut van geletruidraagster Marianne Vos.

Update (11.05 uur)

Ook Demi Vollering gaat niet meer van start in de vijfde etappe van de Tour of Scandinavia. De Nederlandse heeft niets gebroken, maar verlaat de wedstrijd uit voorzorg. SD Worx heeft nog maar drie rensters over, want Anna Shackley geeft er eveneens de brui aan. De Britse ging gisteren ook tegen de grond. Het team van SD Worx bestaat nu nog uit Blanka Vas, Sina Frei en Elena Cecchini.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Poeksel 13 augustus 2022 om 09:49

Was het nou toch buiten de 3km? Of telde die regel sowieso niet gisteren?

0
Bimbo Visma 13 augustus 2022 om 10:41

3.8km van de meet

0
De Siepel 13 augustus 2022 om 11:16

Is toch niet normaal meer, hoeveel ellendige valpartijen er zijn dit wielerseizoen. Wie komt nog ongeschonden door een wielerjaar.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone