Filippo Ganna: “Dit is een belangrijke overwinning”

maandag 7 maart 2022 om 17:44
Filippo Ganna: “Dit is een belangrijke overwinning”

foto: Cor Vos

Filippo Ganna kwam, zag en overwon in de individuele tijdrit van Tirreno-Adriatico. De tweevoudige en regerende wereldkampioen tegen de klok vond in Lido di Camaiore een parcours op zijn maat en won afgetekend, voor Remco Evenepoel en Tadej Pogačar.

Na afloop was Ganna vanzelfsprekend erg blij met zijn derde tijdritzege van het seizoen. “Tirreno-Adriatico is voor mij een speciale wedstrijd. Ik was ontzettend gemotiveerd voor deze tijdrit en wilde heel erg graag winnen. Dit is een belangrijke overwinning voor mij en de ploeg”, vertelde de coureur van INEOS Grenadiers in het flashinterview.

Denkend aan Milaan-San Remo 
“In het eerste deel van de tijdrit was er veel tegenwind, maar na het keerpunt was het mogelijk om een hogere snelheid te ontwikkelen. Ik heb nu een mooie buffer in het klassement, maar morgen is weer een andere dag. Het zal een sprint worden. Het is te zien of ik de trui kan behouden.”

Ganna mag morgen dus als leider beginnen aan de tweede etappe van de ‘Koers van de Twee Zeeën’, maar koestert geen klassementsambities. “Ik zal de komende dagen in dienst rijden van de ploeg. Mijn doel is om Richard (Carapaz, red.) en Richie (Porte, red.) te ondersteunen. Ik wil echter ook wat energie sparen, want over twee weken staat Milaan-San Remo op het programma. Een speciale koers en ik wil daar met goede benen aan de start staan.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Rufusvb 7 maart 2022 om 18:57

Als hij tijdens Milaan-San Remo de laatste 50 km de turbo erop zet zijn er maar weinig die hem kunnen volgen ben ik bang

bennotjoo 8 maart 2022 om 07:29

Waarom zou hij dat doen?

Duh 8 maart 2022 om 09:15

Ik zie hem eerder gewoon in de eerste groep die in de afdaling van de Poggio samenkomt (+/- 20 man vaak) en dan lekker ergens in de laatste 4km wegknallen. Al heb je meerdere knechten erbij zitten, zal lastig terughalen worden…
Als ik een gokker was, zou ik die 1:34 odds wel aangaan.

Alfons Haavers 8 maart 2022 om 09:53

Ik vind het wel leuk dat renners als Ganna en Pogi interesse tonen in San Remo. Er kan er wel maar eentje winnen natuurlijk, en de kans dat net Ganna dan zegeviert op de Via Roma schat ik nu ook weer niet zo hoog in eigenlijk.

Het deelnemersveld zal niet van ’t poezeke zijn met ook nog Roglic, van Aert, Ewan, Alaphilippe, Colbrelli, Pidcock en heel wat andere snelle mannen en klassieke toppers. Beetje WK-achtig deelnemersveld wordt dat. Benieuwd of we met al die klasbakken aan boord toch een traditioneel koersverloop krijgen waarbij het wachten is op de explosie op de Poggio.

Headlines

Populair

Materiaalzone