Fietsenfabrikant Merida niet langer titelsponsor bij Bahrain Merida
foto: Cor Vos
vrijdag 29 november 2019 om 09:41

Fietsenfabrikant Merida niet langer titelsponsor bij Bahrain Merida

De Taiwanese fietsenfabrikant Merida is sinds 2017 de belangrijkste partner van WorldTour-formatie Bahrain-Merida, maar het bedrijf zal met ingang van 2020 niet langer meer fungeren als belangrijkste partner/co-sponsor van de ploeg. Merida zal echter wel als leverancier verbonden blijven aan het team van Mikel Landa en Wout Poels.

Het Taiwanese Merida besloot zes jaar geleden in de wielersport te stappen als co-sponsor van het Italiaanse Lampre, om aan het begin van 2017 te starten aan een nieuw avontuur met een gloednieuwe wielerploeg uit het Midden-Oosten: het bleek de geboorte van Bahrain Merida. Het fietsenmerk heeft de afgelopen jaren meerdere successen mogen vieren.

Zo won kopman en boegbeeld Vincenzo Nibali op een Merida-fiets de Ronde van Lombardije en Milaan-San-Remo, maar hij haalde ook tweemaal het podium in de Giro d’Italia en één keer in de Vuelta a España. De ploeg wist sinds zijn oprichting 53 overwinningen te boeken. “We zijn ongelofelijk trots op wat we hebben bereikt”, zo vertelt Andreas Rottler namens Merida.

Betrokkenheid 
“Het is een enorme eer en tegelijkertijd ook een enorme verantwoordelijkheid om met zo’n succesvolle ploeg samen te blijven werken.” Merida zal volgend seizoen dus niet meer als co-sponsor op het shirt prijken, maar blijft als fietsenleverancier en technische partner wel betrokken bij de WorldTour-ploeg. “In 2020 begint een nieuw en spannend hoofdstuk”, zo vat directeur Jürgen Falke het samen.

“We kijken uit naar de samenwerking met McLaren. We zullen samen de grenzen van wat mogelijk is oprekken en een nieuwe standaard in design en ontwikkeling van fietsen neerzetten”, klinkt het ambitieus.

Vincenzo Nibali boekte grote successen op een Merida – foto: Cor Vos

 
9 Reacties
Sorteer op:
29 november 2019
Ik ben benieuwd of het gebeuren rondom Dennis invloed heeft gehad op deze beslissing en de sales van Merida fietsen.
29 november 2019
Ik ben benieuwd hoe het deze ploeg zal vergaan in 2020. Veel veranderingen. Nieuwe kopmannen in de vorm van Landa en Cavendish. Poels en Bilbao erbij. Colbrelli, Teuns en Mohoric gebleven. Zo'n "het kan vriezen, het kan dooien" ploeg.
29 november 2019
Wordt hun naam dan Bahrein- McLaren? Ik ben ook wel benieuwd of Dennis hier invloed heeft gehad.
29 november 2019
Het zou me niets verbazen dat die ploeg in 2021 op Specialized rijdt. McLaren heeft al eerder samengewerkt met Specialized, en ook Cav heeft in het verleden al een hechte band gehad met hun.
    29 november 2019
    Specialized is van Merida, dus dat zou onlogisch zijn
29 november 2019
specialized is inderdaad van Merida en wanneer Dennis hier iets mee te maken zou hebben zouden ze reeds in 2020 op andere fietsen rijden
29 november 2019
In 3 jaar 53 overwinningen! Dat zijn der 17 à 18 per jaar. Vindt dat niet veel voor een ploeg met de huidige en oud renners en hun vermoedelijke budget van 17 miljoen in eerste jaar en daarna groeiende.
29 november 2019
Ze hebben gewoon hun marketingdoeleinden bereikt. Punt.
29 november 2019
al het karton komt uit Taiwan.

Reacties zijn gesloten.