Fernando Gaviria tekent eenjarig contract bij Movistar
foto: Cor Vos
woensdag 19 oktober 2022 om 17:04

Fernando Gaviria tekent eenjarig contract bij Movistar

Movistar heeft na Iván Romeo en Ruben Guerreiro ook Fernando Gaviria gepresenteerd voor 2023. De Colombiaanse sprinter komt over van UAE Emirates, waar hij een aflopend contract had. Gaviria tekent een contract voor een jaar bij Movistar.

De 28-jarige Gaviria noemt het een nieuwe uitdaging. “Ik sluit aan bij een zeer prestigieuze ploeg, die tot nu toe erg gericht was op klimmers”, zegt hij. “Het vertrouwen in mij als sprinter geeft mij extra motivatie om een ploeg van deze omvang te vertegenwoordigen. Het is een team met een grote geschiedenis, waar veel belangrijke renners hebben gereden.”

“Ik ben blij dat ik het team verder kan helpen. Het belangrijkste is dat ik goed in de ploeg pas”, aldus Gaviria. “Ik kijk er al naar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en een uitstekende groep te vormen, om in zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen strijden om de zege.”

Kritiek
Bij UAE Emirates werd hij begeleid door ‘Matxin’ Fernández, die onlangs kritiek uitte op Gaviria. “Hij moet echt iets veranderen op mentaal gebied. Hij moet iets doen aan zijn motivatie, om zo zijn niveau weer op te krikken. Ik ken hem al goed van onze samenwerking bij Quick-Step en ik hielp hem ook bij zijn overstap naar UAE Emirates, maar hij moet echt wat doen aan zijn focus”, vertelde Matxin. “Fernando is echt een supertalent, hij is in mijn ogen een van de beste sprinters ter wereld. Het probleem is alleen zijn arbeidsethos.”

Gaviria reed sinds 2019 bij UAE Emirates. Zijn grootste successen behaalde hij eerder, bij Quick-Step. Voor die ploeg won hij onder andere twee keer in de Tour de France en vijf keer in de Giro d’Italia. Dit seizoen mocht Gaviria twee keer juichen: in februari schreef hij de openings- en slotrit van de Tour of Oman op zijn naam.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2022 18:20
Een contract van 1 jaar voor een talent van 28 met weinig arbeidsethos: best wel spannend in het wielrennen anno 2022.
    19 oktober 2022 18:33
    Bij de enige ploeg ter wereld waar ze het woord trainingskamp niet kennen ook nog eens …
    19 oktober 2022 18:58
    Hij zegt ook niet voor niets dat hij goed in de ploeg past ;)
    19 oktober 2022 20:00
    Inderdaad niet erg verstandig, een sprinter moet toch vaak de lead out en trein leren kennen, daar gaat de helft van het jaar al aan op.
20 oktober 2022 10:45
Met het salaris van Valverde moeten de Mobi’s toch klinkende namen binnen kunnen slepen voor komend seizoen. Magere oogst tot dusver!
    20 oktober 2022 10:52
    Zoveel klinkende namen zijn er niet meer vrij.

Reacties zijn gesloten.