Fernando Gaviria maakt volgend seizoen debuut in Giro

donderdag 22 december 2016 om 12:21
Fernando Gaviria maakt volgend seizoen debuut in Giro

Foto: Sirotti

Fernando Gaviria gaat volgend seizoen voor het eerst een grote ronde rijden. Hij zal in mei de honderdste editie van de Ronde van Italië betwisten. Dat heeft zijn ploeg Quick-Step Floors vandaag bekendgemaakt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Fernando verdient het om een grote ronde te rijden na zijn sterke seizoen, maar tegelijkertijd wil ik benadrukken dat we hem geen enkele druk gaan opleggen”, stelt ploegleider Davide Bramati. “We gaan eerst bekijken hoe hij omgaat met de lastigheid van de Giro voordat we doelen stellen.”

Gaviria kijkt nu al naar de Giro uit. “Ik weet dat ik nog veel dingen moet leren, maar ik ben erg gemotiveerd voor de Ronde van Italië. Ik wil de ploeg danken voor het vertrouwen in mij.”

De 22-jarige Colombiaan wist in zijn debuutseizoen bij de profs zeven overwinningen te boeken, waarvan drie op WorldTour-niveau.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Raafje 22 december 2016 om 12:27

Een goeie kandidaat voor de puntentrui. Dan denk ik niet dat Kittel volgend jaar naar de Giro gaat, Gaviria zal vast niet de sprint aantrekken en andersom ook niet.

0
nederbelg 22 december 2016 om 12:55

Dat heet dan een neo-giroot denk ik, is het niet Gio?

0
Ab Normaal 22 december 2016 om 12:59

@Raafje
Dat wordt een DNF denk ik. Lijkt me niet heel verstandig om in je eerste ronde tot het gaatje te gaan om uit te rijden.

0
jvh93 22 december 2016 om 13:05

ik verwacht kittel ook in de tour dus wat dat betreft begrijpelijk dat gaviria de giro doet. verwacht echter niet dat hij hem gaat uitrijden met dit relatief zware parcours voor sprinters

0
williams 22 december 2016 om 13:28

Dan denk ik dat van alle rassprinters, en hij is er ééntje, hij wel het makkelijkst een bergje overkomt…

0
Kingstown 22 december 2016 om 13:49

@ williams:

Een bergje ja….een hele serie cols in een tijdsbestek van 3 weken nee.
Eens met Ab. Wordt een DNF.

0
TykkeThor 22 december 2016 om 14:39

Gaat minstens twee etappes pakken deze man. Echt een mega talent.

0
mic1984 22 december 2016 om 14:47

Man met dezelfde potentieel als een sagan. Dus een grote ronde uitrijden moet lukken. De vraag is of het verstandig is om het te doen?

0
jp.vanoosterhout 22 december 2016 om 17:49

mic 1984 jij durft veel te zeggen hetzelfde potentieel als sagan,bekijk de erelijst van peter sagan even voordat hij 22 jaar oud was,sorry maar daar kan gaviria bij lange na niet aan tippen!! peter sagan is bijna al een levende legende in mijn ogen [ grote fan van hem ]..hoewel ik gaviria ook een zeer goede sprinter vindt,en ik hoop ook dat hij zich nog verder kan ontwikkelen.. maar met peter de grote vergelijken zou ik hem niet doen !!

0
Steven_E 22 december 2016 om 17:56

Deels omdat Gaviria tot 2016 voor een groot stuk op de piste heeft gefocust ook natuurlijk.

0
Peter de Grote 22 december 2016 om 19:48

@jp.vanoosterhout: Maar Sagan heeft nooit de piste gereden en Gaviria is dit jaar op een heerlijke manier Wereldkampioen Omnium geworden. Gaviria kan nog veel progressie maken want hij is volgend jaar nog maar pas aan zijn 2de seizoen bezig bij de grote jongens. Gaviria is een rassprinter en hij gaat ook nog veel winnen alleen zie ik Gaviria geen Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix winnen. De semi klassiekers in Vlaanderen à la Dwars door Vlaanderen kan hij wel winnen want hij is nu eenmaal zo’n type renner.
@nederbelg: Ik geef geen commentaar op zulke domme reacties ;)

0
De Brigadier 22 december 2016 om 21:56

Deze Giro wordt door iedereen overschat. Veel aankomsten heuvel- en bergop maar hoeveel echte bergritten zitten er nou in? Twee en met wat wil kun je Bagno di Romagna daar ook nog bij zetten. Gaviria haalt met twee vingers in zijn neus Milaan – als hij wil.

Bovendien heeft hij na de Giro toch enkele maanden niets boeiends omhanden. Puntentrui -> Gaviria.

0
De Brigadier 22 december 2016 om 22:03

Oh en aan Jan-Peter en Peter: Sagan reed op de huidige leeftijd van Gaviria inderdaad al wat langer bij de profs maar Gaviria komt in zijn allereerste monument -op 21-jarige leeftijd- wel direct in de gelegenheid om deze winnen (als dat valpartijtje niet gebeurt).
Dat (in de gelegenheid komen een monument te winnen) kwam Sagan pas in zijn derde profjaar, op 23-jarige leeftijd.

Nu is Sagan idd lastig te evenaren maar Gaviria’s eerste, echte profjaar moet nog gaan beginnen.

0
Peter de Grote 22 december 2016 om 22:18

@De Brigadier: Gaviria gaat zoals een paar andere hier al hebben aangegeven hebben niet volledig de Giro uitrijden. Hij gaat naar mijn mening de laatste week niet rijden en halfweg de 2de week uit de Giro gaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone