Fem van Empel zet kroon op seizoen met wereldtitel: “Dit is heel speciaal”

zaterdag 4 februari 2023 om 16:16
Video

Na de Europese kampioenstrui heeft Fem van Empel bij de WK Veldrijden in Hoogerheide ook de regenboogtrui bij de elite vrouwen in ontvangst mogen nemen. In eigen provincie was de 20-jarige oppermachtig. “Dit is een mooie beloning voor het hele seizoen”, liet ze net na de finish weten in het flashinterview.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Al in de eerste ronde nam Van Empel resoluut de kop. Na amper vier minuten nam de Brabantse voor het eerst afstand van haar concurrentes op een strook bergop. Puck Pieterse en later zelfs nog Lucinda Brand kwamen nog terug, maar toen Pieterse in de vierde ronde ten val kwam was Van Empel gevlogen. De jonge aanwinst van Jumbo-Visma maakte het daarna gedecideerd af. “Toen Puck viel, ging ik vol gas”, vatte ze kort en bondig de beslissing in de wedstrijd samen.

Zichtbaar geëmotioneerd kwam ze na een indrukwekkende solo als eerste over de meet. “Het voelt heel gek”, opende ze haar verhaal. “Dit is een mooie beloning voor het hele seizoen. Ik had de juiste mensen achter me staan, ik wil hen allemaal bedanken voor de hulp. Ook in de nationale ploeg hebben we elkaar goed geholpen, terwijl we normaal concurrenten zijn.”

Na Marianne Vos mag Van Empel zich de op een na jongste wereldkampioen veldrijden bij de elitevrouwen: “Het is een heel speciaal moment voor mij. Het publiek was ook echt geweldig vandaag. Ik heb nog nooit zoveel mensen in een race bijeen gezien.”

Lees ook:
Fem van Empel (18), van rechtsbuiten bij RKSV Nuenen tot WK-favoriete veldrijden

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Oblomov 4 februari 2023 om 17:02

Die gooi naar Parijs verbaast me wel een beetje. Je zou denken dat de keuze voor Jumbo juist ook een keuze voor de weg was. Lijkt me ook onbegonnen werk. Nederland heeft twee plekken en dan zal ze dus Pieterse of Terpstra voorbij moeten.

Ik denk eigenlijk dat Parijs op de weg halen een realistischer doel zou zijn.

1
Posterix 4 februari 2023 om 18:27

Dat moet ik nog zien. Ik denk dat Terpstra het allemaal met ledeogen aanziet. Als Puck en Fem straks ook nog 1,5 jaar sterker zijn…

0
Oblomov 4 februari 2023 om 19:04

Nou, voor de volgende Olympische cyclus zou ik er geen cent op durven zetten dat ze het niet haalt. Maar Terpstra staat vierde op de wereldranglijst. Die is niet in anderhalf seizoen te achterhalen. Zeker aangezien Van Empel, als 111e op de wereldranglijst, bij wereldbekers helemaal achteraan zal moeten starten en aanvankelijk ook niet mee zal mogen doen aan de short track wedstrijden.

Om echt een Mountainbike carrière op te bouwen, zou het meer voor de hand liggen om gewoon eens een seizoen alle Europese wereldbekers bij de beloftes te rijden. Of in ieder geval de vier manches in aanloop naar dat super WK in augustus. Win je daar, dan kun je alsnog overstappen.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone