Fem van Empel kroont zich tot Nederlands kampioen gravel
Foto: Cor Vos
zaterdag 9 september 2023 om 13:22

Fem van Empel kroont zich tot Nederlands kampioen gravel

Fem van Empel is de nieuwe Nederlandse kampioene gravel. De 21-jarige wereldkampioene veldrijden volgt haar Jumbo-Visma-ploeggenote Marianne Vos op. Pauliena Rooijakkers (Canyon//SRAM) en Tessa Neefjes strandden op de plekken twee en drie.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het NK Gravel ging dit jaar door in Zuid-Limburg. In de gemeente Banholt was gevarieerd parcours van ongeveer 15 kilometer uitgezet met maar liefst 110 hoogtemeters per ronde. Een kolfje naar de hand van Van Empel, die om 10.30 uur aan haar wedstrijd moest beginnen.

Van Empel is aan haar eerste zomer met Jumbo-Visma bezig, en daarin doet ze het lang niet slecht. Vorige week won ze nog de derde rit in de Tour de l’Avenir Femmes, waar ze zesde werd in het eindklassement.

 
4 Reacties
Sorteer op:
Tuning Luftfilter 19mm für Zündapp GTS CS KZ ZD 50 Kreidler Mofa
9 september 2023
Gefeliciteerd.
9 september 2023
@Cornelius Vollering won de eerste editie en Wiebes heeft al twee keer op het podium gestaan, dus een hardcore bejaardensoos is het nou ook weer niet.
9 september 2023
Wat doet Fem daar in godsnaam? Gravel is iets voor de ‘oudjes’ aan het einde van of na een wegcarrière. Is dit om een sponsor een plezier te doen?

Reacties zijn gesloten.